یک کارشناس مسایل تاریخی و سیاسی، به سؤالی مبنی بر اینکه چرا با وجود برگزاری مکرر تظاهرات عظیم ضدجنگ در آمریکا و اروپا، اما دولتهای آنها در به سامان دادن جنگهای خانمانسوز و ضدبشری، هیچگاه تعلل و تردید به خرج ندادهاند؟ پاسخ داد.
سید حامد نسابه در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم از شیراز در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود برگزاری مکرر تظاهرات عظیم ضدجنگ در آمریکا و اروپا، اما دولتهای آنها در به سامان دادن جنگهای خانمانسوز و ضدبشری، هیچگاه تعلل و تردید به خرج ندادهاند؟ گفت: نظام سلطه، با ترکیبی از شبکههای مالی تجاری یهودیصهیونیست و شاکلههای سیاسی نظامی مسیحیصهیونیست، موفق شده بخش عظیمی از اقشار مختلف از متخصصین و پژوهشگران تا کارگران و خانوادههای آنان را در سود سرشار ناشی از اقتصاد جنگی خود سهیم کند.
وی تصریح کرد: دقیقاً به این سبب، درصد قابل توجهی از مردم در جوامع غربی، احساس میکنند وقتی کشورشان درگیر جنگی دیگر در جهان میشود، آشکارا، وضع زندگی، دستمزدها و ثبات شغلی آنها رو به بهبود میرود. به نحوی که این موضوع بر ناکارآمدی اعتراضات به ظاهر پرحجم مخالفان جنگ، تأثیر بالایی میگذارد.
به گفته این کارشناس مسایل تاریخی و سیاسی، در واقع اکثریت خاموش جوامع غربی را خانوادههایی تشکیل میدهند که نانآوران آنها در بخشهای مختلف اقتصاد جنگی از پژوهش تا صنایع نظامی و غیرنظامی مرتبط در حال درآمدزایی و کسب حقوق و منفعت هستند.
نسابه به دلیل دیگر تحت عنوان عدم تاثیر مخالفت مخالفان جنگ در سیاست جنگافروزانه دول غربی هم اشاره و تصریح کرد: نظام سلطه در غرب، به خوبی میداند که چگونه باید اقشار مختلف را جدا و مهار کرد.
نسابه دلیل دیگر عدم تأثیر مخالفت مخالفان جنگ در سیاست جنگافروزانه دول غربی را هم سیاست جداسازی نظامهای حاکم بر کشورهای غربی عنوان کرده و به نقل از کتاب “تاریخ آمریکا” تألیف “هاوارد زین” تصریح کرد: یک دلیل دیگر عدم موفقیت مخالفتهای اقشار مختلف در جوامع غربی با جنگافروزی دولتها، این است که نظام سلطه در غرب، به خوبی میداند که چگونه باید اقشار مختلف را از هم جدا و مهار کرد.
او گفت: بر این اساس و بهدلیل جداسازی موفق اقشار و گروههای اجتماعی از هم، توسط نظامهای سیاسی حاکم بر غرب، اقشار و گروههای اجتماعی مختلف مخالف جنگ، موفق به همافزایی و اتحاد و برانگیختن سایر اقشار نشده و قادر به همراه کردن اکثریت خاموش با خود نمیشوند و لذا ندای مخالفت آنان با جنگ، در جوامع غربی پژواک موثری نمییابد و اثرگذار نیست و به قولی مخالفت آنان با جنگ، بیشتر جنبه ارشادی دارد نه مولوی!
انتهای پیام/۴۲۴٫
- نویسنده: تسنیم tasnimnews