به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، خاک، پیش از آنکه رستنی دهد، باید تغذیه شود. کود خاک را بارور میکند و ریشه را وامیدارد تا ببالد. بیکود، خاک، پوست مردهایست که جز پژمردگی، چیزی نمیزاید.
در سرزمینهایی چون لرستان، که خاک کوهزاده است و کشت، رنجکشیده، کود نهفقط ابزار، بلکه نجات است. اینجا زمین با قطرهای آب و مشتی کود زنده میماند.
کود شیمیایی برای زمین، همان است که نان برای آدمی. ریشهها بدون آن، توان نفوذ ندارند. و گیاه و ریشه بدون آن، در برابر باد و آفت، بیپناه است.
در لرستان این حقیقت دیرزمانیست که شناخته شده. کود اگر بموقع نرسد، یک فصلِ زراعی به باد میرود. اگر درست توزیع نشود، دهقان، کود را به بهای سهبرابر از بازار آزاد میخرد.
کود، فقط یک نهاده نیست؛ حلقهای است از زنجیره تولید، معیشت، ماندگاری در زمین. اگر این زنجیره پاره شود، نتیجهاش نهفقط افت عملکرد مزارع، که زوال یک فرهنگِ زیستپایه خواهد بود.
اکنون با آغاز سال زراعی جدید سهمیه کود شیمیایی نسبت به سال گذشته با افزایشی ۱۰ درصدی همراه بوده. بر اساس اطلاعات ارائهشده از سوی علیرضا احمدوند، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی لرستان، تاکنون ۲۷ درصد از سهمیه سالانه کود شیمیایی جذب شدهاست.
بهگفته او، ۷ درصد از این مقدار بهعنوان ذخیره راهبردی در انبارهای سازمانی و نزد عاملان توزیع باقی مانده و ۲۰ درصد دیگر بهدست کشاورزان رسیده و برای کشتهای بهاره مصرف شدهاست.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی لرستان خبر داده که بهزودی سامانه توزیع پاییزه فعال خواهد شد و این سامانه قرار است بر پایه دادههای سامانه رصد و پایش و با محوریت طرح الگوی کشت عمل کند.
انتهای پیام/۶۴۴/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews