معاون توانبخشی بهزیستی استان قم از راهاندازی ۴۸ مرکز تخصصی و ارائه تسهیلات مالی و خدمات پزشکی در استان خبر داد و گفت: سازمان بهزیستی تلاش میکند تا زندگی افراد دارای معلولیت را بهبود بخشد و استقلال آنها را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدرضا رحیمیموحد به مناسبت فرارسیدن سالروز تأسیس سازمان بهزیستی کشور توسط شهیدان گرانقدر آیتالله بهشتی و دکتر فیاضبخش و هفته بهزیستی، نشست خبری مدیرکل و معاونین این اداره کل که با اصحاب رسانه برگزار شد، به گسترش خدمات توانبخشی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر، تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش در استان به ۲۳ هزار نفر میرسد که این جمعیت شامل انواع معلولیتهای جسمی، شنوایی، بینایی، ذهنی و شناختی میباشد.
رحیمیموحد از فعالیت ۴۸ مرکز توانبخشی تخصصی در سطح استان خبر داد و گفت: در راستای ارائه خدمات به این گروه از جامعه، ۴۸ مرکز فعال در استان فعالیت دارند که خدمات مختلفی نظیر مراقبتهای شبانهروزی، ویزیت در منزل، مراکز روزانه و نشستهای حمایتی را ارائه میدهند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم بیان کرد: از میان این جمعیت، ۳۳,۹۹۵ نفر تحت پوشش مستمری ماهانه هستند. همچنین تعداد ۱,۷۰۵ نفر از خدمات “حق پرستاری” بهرهمند میشوند. در این طرح، برای هر فرد مشمول، مبلغ ۴ میلیون و دویست هزار تومان به عنوان حق پرستاری پرداخت میشود. لازم به ذکر است که در حال حاضر، ۱,۹۲۷ نفر پشت نوبت دریافت این خدمت قرار دارند که به علت عدم تأمین اعتبار، هنوز تحت پوشش قرار نگرفتهاند. تمامی مستمریبگیران دارای معلولیت از پوشش ۱۰۰ درصدی برخوردار هستند.
وی در خصوص حمایتهای معیشتی برای افراد دارای معلولیت شدید و فاقد شغل عنوان کرد: مبلغی معیشتی به ارزش ۵۰۰ هزار تومان به ۲,۳۱۲ نفر از افراد دارای معلولیت اختصاص یافته است. این کمکهزینه معیشتی از محل منابع ملی تأمین شده و تنها به افراد فاقد شغل تعلق میگیرد، بهویژه افرادی که معلولیت آنها در سطح شدید و خیلی شدید طبقهبندی شده است.
رحیمیموحد ادامه داد: در زمینه تأمین اقلام بهداشتی و پوشینه نیز تعداد ۲,۳۸۰ نفر در خردادماه تحت پوشش قرار گرفتند و برای هر فرد مبلغ ۹۰۰ هزار تومان واریز شده است. مجموع اعتبارات موردی پرداختشده در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۵ میلیارد و ۷۳۵ میلیون تومان بوده که صرف تأمین نیازهای مختلف از جمله ویلچر، عینک طبی، کاشت حلزون، خدمات پزشکی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، تربیت شنیداری، پروتز و ارتز، مشاوره ژنتیک، غربالگریهای بینایی و شنوایی، خدمات تغذیه و دیگر خدمات توانبخشی شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم به پیشگیری هدفمند از معلولیت در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در زمینه پیشگیری از معلولیتها نیز اقدامات گستردهای صورت گرفته است؛ به طوری که ۴۶ مرکز فعال در استان مشغول به فعالیت هستند. از این تعداد، ۱۷ مرکز در زمینه پیشگیری از تنبلی چشم، ۱۰ مرکز در حوزه غربالگری شنوایی نوزادان، ۳ مرکز مشاوره ژنتیک و ۵ مرکز ارائه آزمایشهای تخصصی فعال هستند.
وی از راهاندازی تاکسیهای ویژه برای جابجایی افراد دارای معلولیت در استان خبر داد و افزود: یکی از اقدامات نوآورانه در استان، راهاندازی ۵ دستگاه تاکسی ویژه افراد دارای معلولیت توسط شهرداری و سازمان تاکسیرانی است. این تاکسیها به بالابر و ویلچر برقی مجهز شدهاند و افراد دارای معلولیت شدید میتوانند بدون نیاز به پیاده شدن از ویلچر، از خدمات حملونقل عمومی بهرهمند شوند. این تاکسیها هر روز در دو نوبت، از ساعت ۷ تا ۱۴ و ۱۶ تا ۲۰ فعال هستند. برای استفاده از این خدمات، خانوادهها میتوانند با شماره ۳۶۶۶۱۰۰۱ تماس حاصل نمایند.
رحیمیموحد با تأکید بر اینکه این خدمات بهویژه برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید، نقش مهمی در ارتقای استقلال و بهبود کیفیت زندگی ایفا میکند اذعان کرد: توجه به این حوزه و گسترش خدمات قابلدسترس، از اولویتهای جدی بهزیستی استان در سال جاری است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم بیان کرد: در زمان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز، مراکز توانبخشی شبانهروزی و مراکز ما با ظرفیت کامل فعال بودهاند. در این مدت، کلاسهای آموزشی ویژهای برای مربیان و مراقبین مراکز برگزار شده است که شامل آموزش کمکهای اولیه، مدیریت بحران، و مقابله با شرایط خاص بوده و تدابیر لازم برای تأمین مواد غذایی و مواجهه با رخدادهای احتمالی پیشبینی شده است. بازدیدها و نظارتها بر این مراکز همچنان ادامه دارد تا اطمینان حاصل شود که مراکز فعال و آمادگی لازم را در مواجهه با شرایط اضطراری دارند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews