۶ صبح دولتی‌ها کابوس جدید مادران؛ بچه‌ها خوابالو مدرسه می‌روند
۶ صبح دولتی‌ها کابوس جدید مادران؛ بچه‌ها خوابالو مدرسه می‌روند

تغییر ساعت شروع آموزش مدارس به ۶ صبح توسط دولت کابوس و چالش جدیدی برای مادران و زنان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، تغییرات اخیر در ساعات فعالیت مدارس از ۸ به ۶ صبح، اگرچه به دلیل ناترازی انرژی و با هدف بهبود کیفیت جلوگیری از عقب‌ماندگی آموزش و تسهیل زندگی دانش‌آموزان انجام شده، اما تأثیرات قابل‌توجهی بر زندگی زنان شاغل، به‌ویژه مادران داشته؛ این تغییر بار مضاعفی بر دوش مادران گذاشته است. بسیاری از مادران شاغل مجبورند ساعات کاری خود را تنظیم کنند، مرخصی بگیرند تا زمانی که فرزندشان در غیر ساعت معمول در منزل حضور دارد کنار فرزندانشان باشند تا بتوانند به امور تحصیلی فرزندان خود رسیدگی کنند یا حتی روند زندگی مادران دارای فرزند کوچک و خانه‌دار نیز مختل می‌شود زیرا معمولاً این ساعت از شبانه‌روز ساعتی است که آنها به استراحت می‌پردازند یا به امور خانه رسیدگی می‌کنند.

فارس نوشت: همچنین این تغییرات بدون برنامه برای ایفای نقش‌های متعدد مادری، همسری و کارمندی، می‌تواند منجر به فرسودگی روانی و کاهش کیفیت زندگی مادران شود. عدم تعادل بین کار و زندگی، استرس ناشی از نگرانی برای تحصیل فرزندان از جمله عوامل موثر در این فرسودگی هستند.

مادران ناگهان با وظیفه جدیدی روبرو شده‌اند

با کم‌شدن ساعت آموزشی و نزدیک‌شدن به فصل امتحانات مادران به‌یک‌باره باز هم تبدیل به معلم خانگی شدند؛ آن‌ها باید دروس را یاد بگیرند، تکالیف را پیگیری کنند، و به سؤالات فرزندانشان پاسخ دهند. این در حالی است که ممکن است دانش کافی در برخی زمینه‌ها یا زمان کافی برای این کار نداشته باشند.

در حالی‌ که دانش‌آموزان در مدارس به منابع آموزشی متنوعی دسترسی دارند، مادران ممکن است دسترسی محدودی به این منابع داشته باشند. تهیه کتاب‌های کمک‌آموزشی، نرم‌افزارهای آموزشی و اینترنت پرسرعت می‌تواند برای آن‌ها هزینه‌بر باشد.

ایجاد یک محیط آموزشی آرام و بدون حواس‌پرتی در خانه می‌تواند برای مادران خانه‌دار چالش‌برانگیز باشد. سروصدای خانه، کارهای روزمره و سایر اعضای خانواده می‌توانند تمرکز دانش‌آموزان را مختل کند.

تصمیم‌های لحظه‌ای

مطابق گفت و گو خبرنگار با برخی از زنان و مادران بسیاری از آنان اصلاً از تغییر ساعت مدارس اطلاع نداشتند و یا اینکه در صورت مطلع بودن حاضر به حضور فرزندشان در مدارس نشدند از همین رو احتمالاً یک بی‌نظمی در حضور دانش‌آموزان در کلاس های درس وجود داشت همچنین با تغییر ساعات مدارس، برنامه زندگی فرزندان نیز تغییر کرده است مادر پریا گفته است که اصلاً از تغییر ساعت خبر نداشت و فرزندش را ساعت ۸ به مدرسه برده است او می‌گوید با ادامه این روند دانش‌آموزش را به مدرسه نخواهد فرستاد.

مادر ۲ قلوها گفت دخترانم هنگام مراجعه به مدرسه در این ساعت خواب بودند و اصلاً حال و هوای هر روز را نداشتند. حتی خانم راننده سرویس نیز عنوان کرده که تمام بچه‌هایی که به مدرسه رساندم خواب بودند.

این تغییر می‌تواند بر تعادل کار و زندگی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد و باعث خستگی، خواب‌آلودگی و کاهش کارایی شود که باز هم مسئولیت این عقب‌ماندگی بر دوش مادر و زن خانواده قرار خواهد گرفت.

جالب است زمانی که دولت به‌خصوص معاونت زنان آن همواره می‌گویند که در تلاش هستند که روند زندگی زنان را بهبود ببخشند اما شاهد این هستیم که تصمیم‌هایی در خصوص زنان و خانواده گرفته می‌شود که حتی نگاه کوچکی به آن‌ها نشده است.

۴۷۲۳۶

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]