یکی از مهم ترین اقدامات ایران در راستای تجارت خارجی، صادرات انرژی است. اخیرا گفته می شود که این امکان فراهم شده تا به شرق اروپا گاز را صادر کنیم.
مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه اگرچه صادرات گاز به ترکیه ادامه دارد اما میتواند ظرفیتهای بیشتری در این حوزه ایجاد شود، گفت: ترکیه به خرید گاز بیشتر از ایران علاقهمند است، افزونبرآن امکان ترانزیت از ترکیه به شرق اروپا نیز وجود دارد.
محمود حیدری در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه صنعت نفت و گاز افزون بر اینکه خدمات مهمی به داخل کشور برای تأمین امنیت انرژی ارائه میکند، همچنین نقش ویژهای در مناسبات خارجی ایران در بُعد اقتصادی و تجاری دارد، اظهار کرد: در این زمینه میتوان به صادرات گاز ایران به ترکیه اشاره کرد، زیرا بخش بزرگی از مناسبات اقتصادی ایران با ترکیه مربوط به صادرات گاز است.
وی با اشاره به اینکه اگرچه صادرات گاز به ترکیه ادامه دارد، اما میتواندظرفیتهای بیشتری نیز ایجاد شود، ادامه داد: ترکیه به خرید گاز بیشتر از ایران علاقهمند است، افزون بر آن امکان ترانزیت از ترکیه به دیگر کشورها نیز وجود دارد.
مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد: این نمایشگاه ظرفیتهای ایران در صنعت نفت و گاز را بیشتر نشان میدهد و بین کسانی که در این عرصه فعال هستند، اتصال ایجاد خواهد کرد.
حیدری با اشاره به اینکه برخی موانع تحریمی محدودیتهایی را ایجاد کرده است، گفت: نفت و گاز میتواند بهصورت بالقوه در مناسبات ایران با ترکیه نقش مهمی داشته باشد.
وی با بیان اینکه کشورهای حوزه شرق اروپا مصرفکننده گاز هستند، افزود: ایران یکی از کشورهای بزرگ دارنده ذخایر نفت و گاز جهان است و میتواند در تأمین گاز موردنیاز این کشورها حاضر شود. البته ابتدا باید مسائل مربوط به تحریم با اراده سیاسی این کشورها، رفع شود.
مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد: این نمایشگاه میتواند اراده همکاری بین کشورها را نزدیکتر کند و با نشاندادن مزیتهای ایران در این عرصه، میتوان یکی از صادرکنندگان گاز به شرق اروپا شد.
حیدری یادآور شد: مهمترین مزیت ایران در اقتصاد، بهرهمندی از ظرفیتهای بالای نفت و گاز است که در مناسبات خارجی کشور نیز نقش ویژهای دارد.
امیرهوشنگ کرمی در بازدید از بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که روز گذشته آخرین روز نمایشگاه بود، در تشریح مهمترین اقدامهای این امور در زمینه جهش تولید، گفت: اگر چه امور بینالملل به اقتضای مأموریت و رسالت سازمانی، بهعنوان بازوی تجاری با هدف رشد و توسعه دیپلماسی انرژی شرکت ملی گاز ایران عمل میکند و بهطور مستقیم متولی امر تولید نیست؛ امّا بدون تردید عملکرد آن در کسب و افزایش منابع ارزی از طریق صادرات گاز طبیعی و فرآوردههای جانبی آن که اغلب از طریق بازرگانان بخش خصوصی (مردمنهاد) انجام میشود، میتواند شرایط بهتری را برای رشد و توسعه سرمایهگذاری، اشتغال و ارتقای تولید ملی فراهم کند.
وی درباره تازهترین اقدامهای این شرکت در زمینه دیپلماسی انرژی، تصریح کرد: صادرات گاز طبیعی به عراق در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۵ درصد افزایش یافته و برای ۵ سال آینده نیز تمدید شده بنابراین بدیهی است این مورد افزون بر ارزش تجاری، نقش مهمی در پایداری دیپلماسی انرژی کشور و تحکیم روابط با کشورهای همسایه و منطقه ایفا میکند.
سرپرست مدیریت امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: بیشک حضور شرکت ملی گاز ایران در این نمایشگاه بینالمللی بهعنوان نماد اصلی دومین کشور دارنده ذخایر گازی دنیا، سومین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان و مهمترین تأمینکننده انرژی کشور، ظرفیت بزرگی برای تعاملات بینالمللی در زمینه صادرات محصولات و میعانات گازی و خدمات فنی و مهندسی فراهم میکند.
منبع:
ايسنا
- نویسنده: گسترش نیوز