ساعت اوج مصرف مشخص شد | این زمان صرفه جویی کنید
ساعت اوج مصرف مشخص شد | این زمان صرفه جویی کنید

در بازه زمانی ۱۲ ظهر تا ۶ عصر را می توان اوج مصرف برق دانست و نیاز به صرفه جویی در این ساعات بیشتر احساس می شود.

مصرف برق در فصل تابستان به اوج خود می رسد و در گرم ترین ساعت های روز، با اوج مصرف برق مواجه هستیم که یک ناترازی برق را به وجود می آورد. 

میزان مصرف برق کشور این روزها و هم‌زمان با افزایش دمای هوا صعودی شده و همین موضوع لزوم توجه بیشتر به مدیریت مصرف را جدی‌تر می‌کند.

هم‌زمان با اوج‌گرفتن دمای هوا، شدت استفاده از وسایل سرمایشی برای رهایی از گرما بیش‌ازپیش شده است و وارد مدار شدن وسایل سرمایشی بار شبکه برق کشور را بالاتر برده است.

مصرف برق در دو بازه زمانی شدت می‌یابد و هرچه در این ساعت‌ها از وسایل برقی کمتر استفاده شود مشترکان

می‌توانند از جوایز بهره‌مند شوند.

یک دو بازه زمانی یکی از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۸ عصر است و از ساعت ۲۰ تا ۲۳ شب که ساعت‌های اوج بار نامیده می‌شوند.

مشترکان صنعت برق باید توجه داشته باشند که در این ساعت‌ها نباید از وسایل پرمصرف مانند استفاده از اتو،

استفاده از ماشین ظرف‌شویی و لباس‌شویی، روشن گذاشتن چراغ‌های بدون نیاز استفاده کنند.

همچنین در این ساعت‌ها بهتر است دمای کولرهای گازی را تنظیم کرده و به دمای آسایش (۲۴ تا ۲۶ درجه) برسانند و نیز از دور کند کولرهای آبی استفاده کنند.

مشترکان می‌توانند با نصب برنامه کاربردی باانرژی از این آدرس (https://ba-energy.ir/) از میزان مصرف خودآگاه شده و با رعایت موارد خواسته شده از جوایز هفتگی و ماهانه آن برخوردار شوند.

امسال وزارت نیرو و شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران باهدف فرهنگ‌سازی مدیریت بهینه مصرف اقدام به راه‌اندازی کمپینی به نام باانرژی کرده‌اند.

در این کمپین ۸۰ نوع جایزه شامل جدیدترین خودروهای داخلی به تعداد ۳۰۰ هزار خودرو، لوازم برقی کم‌مصرف، لوازم الکترونیکی، گوشی‌های هوشمند تلفن همراه، اینترنت و سایر جوایز است.

مشترکانی که در بازه زمانی نیمه خرداد تا آخر شهریور نسبت به رعایت مصرف بهینه اقدام کنند علاوه بر آنکه از جوایز به‌صورت هفتگی به‌قیدقرعه برخوردار می‌شوند ماهانه نیز در قرعه‌کشی‌ها شرکت داده می‌شوند.

اجرای این برنامه باهدف اولیه کاهش ۱۵ درصد مصرف برق طی ۲۱ هفته است و امید است پس از سپری‌شدن این مدت، مصرف بهینه برق جزئی از رفتار روزمره مردم ایران شود.

سخنگوی صنعت برق با اشاره به قوانینی که اجازه تعیین قیمت برق را به صورت پلکانی-افزایشی برای گروه های پرمصرف می دهد، تصریح کرد: با این حال سریعترین و ساده ترین راهکار غلبه بر ناترازی انرژی، بکارگیری روش‌های صحیح مصرف انرژی است.                                 

مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه عایق‌بندی پنجره ساختمان‌های مسکونی و استفاده از وسایل برقی با برچسب انرژی و راندمان بالا می‌تواند تا ٥٠ درصد مصرف انرژی برق و گاز را کاهش و میزان انرژی مصرفی یک واحد مسکونی را نصف کند، در پاسخ به پرسشی درباره امکان واقعی‌سازی قیمت برق، یادآور شد: عواملی چون واقعی سازی قیمت برق  راهکارهای بلندمدت است اما اکنون در شرایطی هستیم که رشد  شتابان و جهشی مصرف انرژی وجود دارد و بهترین و سریعترین راهکار، استفاده صحیح و بکارگیری راهکارهای مصرف بهینه برق و انرژی است.

رجبی مشهدی افزود: تنظیم سامانه‌های سرمایشی روی ٢٤ و حتی ٢٥ درجه می تواند مصرف را تا حد زیادی کاهش دهد.

منبع:

ایرنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]