آخرین وضعیت تولید بنزین | جذب سرمایه خارجی اتفاق افتاد
آخرین وضعیت تولید بنزین | جذب سرمایه خارجی اتفاق افتاد

وزیر نفت اعلام کرده است که هیچ میدان نفتی بلاتکلیفی وجود ندارد و تمام آن ها به سرانجام رسیده اند.

مشخص شدن وضعیت میادین نفتی مشترک و همچنین تولید بنزین، یکی از مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم و وزارت نفت بود که به سرانجام رسیده است.

وزیر نفت گفت: به فضل الهی هیچ میدان مشترک نفتی بلاتکلیف نداریم. ۲۳ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میدان مشترک نفتی بسته‌ایم.

جواد اوجی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در ارائه گزارشی از آخرین وضعیت تولید بنزین و گازوئیل به نمایندگان بیان کرد: امروز میزان برداشتمان از پارس جنوبی بیشتر از قطر است. درحالی که آنان با شرکت های بزرگ دنیا قرارداد بستند اما من این قرارداد را با پیمانکارهای داخلی منعقد کردم.

وی ادامه داد: شهید رئیسی اعتقاد داشت که باید به توان داخلی اکتفا کنیم. به فضل الهی هیچ میدان مشترک نفتی بلاتکلیف نداریم. ۲۳ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میدان مشترک نفتی بسته ایم. همچنین از ظرفیت توان مالی کشور استفاده کرده ایم. به لطف دیپلماسی انرژی و سفرهای خارجی شهید رئیسی، صادرات نفت و جذب سرمایه خارجی اتفاق افتاد. در این دولت بیش از هفت میدان مشترک نفتی با روسیه داشته‌ایم. هم در جذب سرمایه گذاری داخل و هم در جذب سرمایه گذاری خارج موفق عمل کرده‌ایم. هر سفری که شهید رئیسی و امیرعبداللهیان می‌رفتند، فضای خوب برای صادرات نفتی فراهم می‌شد. ریل گذاری خوبی در وزارت نفت دولت سیزدهم برای ناکارآمدی تحریم ها انجام شد و در این مسیر ریل گذاری مهمی انجام شد. بالاترین رقم صادرات نفت از سال ۹۷ تا امروز را در حال تجربه هستیم.

اوجی با بیان اینکه پروژه‌هایی که در راستای افزایش تولید و ارز آوری بودند، پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در اولویت قرار گرفت، اظهار کرد: تا پایان سال قبل ۳۰ میلیون مترمکعب گازهای همراه میادین جمع آوری کرده‌ایم. در بحث ذخیره‌سازی گاز نیز سال گذشته بیش از یک میلیارد مکعب ذخیره‌سازی انجام دادیم. در دولت قبل میزان مصرف به علت بیماری کرونا پایین بود وگرنه ناترازی بیشتری را تجربه می‌کردیم. امروز ۱۱۴ میلیون لیتر تولید گازوئیل داشته‌ایم.

وزیر نفت ادامه داد: افزایش تولید بنزین و احداث پتروپالایشگاه ها در دولت سیزدهم انجام گرفت. ۹ پالایشگاه نفت کمی سازی و کیفی سازی شدند و بیش از ۴ میلیون دلار در این باره قرارداد بسته‌ایم. امروز بعد از سه سال سه پالایشگاه در فاز اجرا قرار گرفته است. قرار بود چهارمین پالایشگاه نیز در تبریز افتتاح شود که آیت‌الله رئیسی قبل آن به شهادت رسیدند.

اوجی بیان کرد: ۳۰۰ هزار خودروی بنزینی را دوگانه سوز کردیم. از طرفی بیش از ۴۵ منطقه در بحث تولید نفت، فرآورده های نفتی و توزیع آن شناسایی شده است. ایجاد سامانه برخط نیز در این دولت انجام گرفت. با همکاری وزارت راه در مقابل سوخت قاچاق ایستادگی کردیم. امروز بیش از ۷۰ درصد سوخت‌گیری در جایگاه‌ها توسط کارت‌های خودروها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تا امروز ۴۶۰ کیلومتر خط لوله فرآورده داشته ایم. این گونه مقابل قاچاق سوخت و جابجایی خودورهای سوخت‌بر را می‌گیریم. بیش از ۴۴ همت و ۶ هزار پروژه عام‌المنفعه در تمامی استان های کشور داشته ایم. این پروژه‌ها شامل پروژه‌های بهداشتی، آب رسانی، راه سازی و … بوده است. همین پروژه ها برکت کار وزارت نفت شد. در سه سال گذشته صادرات گاز دوبرابر شده است.

اوجی با اشاره به این که در بسیاری از صنایع پایین دستی پتروشیمی ها در استان های کم برخوردار سرمایه‌گذاری کرده ایم، عنوان کرد: تامین گاز صنایع نیز افزایش یافته است و در سال گذشته نسبت به شروع دولت دوبرابر بیشتر گاز به صنایع تحویل داده‌ایم.

وزیر نفت در پایان یادآور شد: در طول این سه سال تامین امنیت انرژی کشور به دست وزارت نفت بوده است. در این سه سال قطعی گاز در بخش خانگی یا کمبود سوخت نداشته ایم. با وجود این که بارها به سامانه سوخت حمله شد و حتی به لوله انتقال گاز کشور نیز حمله شد.

حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع بندی سخنان وزیر نفت گفت: امیدواریم آقای اوجی با توجه و عمل به نظر و رهنمودهای نمایندگان در انجام وظایف خود هرچه بهتر عمل کنند.

منبع:

ايسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]