پیش بینی مهم آینده نفت | منتظر تعادل در بازار انرژی باشیم؟
پیش بینی مهم آینده نفت | منتظر تعادل در بازار انرژی باشیم؟

گفته می شود که از نیمه دوم سال باید شاهد تعادل در بازار نفت جهانی باشیم.

بازار انرژی یکی از مهم ترین بازار های جهانی است که نفت عنصر حیاتی آن است و مدت ها فراز و نشیب داشته است.

معاون نخست‌وزیر روسیه گفت: بازارهای جهانی نفت خام از نیمه دوم سال ۲۰۲۴ متعادل می‌شود.

 الکساندر نواک بیان کرد: به لطف توافق اوپک‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت – اوپک و غیراوپک) در زمینه عرضه تولید، بازار جهانی نفت از نیمه دوم سال جاری میلادی به بعد متعادل خواهد شد.

اعضای اوپک‌پلاس در سی‌وهفتمین نشست وزارتی این ائتلاف موافقت کردند بخش عمده کاهش عرضه نفت خود را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کنند، اما راه برای تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور از اکتبر امسال باز شد.

این کشورها تصمیم گرفتند افزون بر تصمیم سی‌وهفتمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس (حفظ کاهش عرضه جمعی روزانه ۲ میلیون بشکه‌ای)، کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک‌میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه‌ای را که در آوریل ۲۰۲۳ اعلام شده بود، تا پایان دسامبر ۲۰۲۵ تمدید کنند.

افزون‌براین، این دسته از اعضا، کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ تمدید خواهند کرد و سپس این رقم برای حمایت از ثبات بازار نفت به‌تدریج و به‌طور ماهانه تا سپتامبر ۲۰۲۵ تسهیل می‌شود. روند این تسهیل کاهش عرضه ماهانه می‌تواند با توجه به شرایط بازار نفت، متوقف یا معکوس شود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته اعلام کرده بود به‌دلیل کاهش تولید اوپک‌پلاس، تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ روزانه حدود ۷۵۰ هزار بشکه از عرضه فراتر می‌رود.

دبیرخانه اوپک هم در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود به کمبود عرضه نفت در ماه‌های آینده و در سال ۲۰۲۵ اشاره کرد.

نواک در پاسخ به پرسشی درباره شرایط بازار نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی از پاییز، زمانی که اوپک‌پلاس کاهش عرضه خود را تسهیل می‌کند، گفت: به لطف اقدام‌های این ائتلاف، بازار نفت همیشه متعادل خواهد بود.

منابع تجاری اعلام کردند واردات نفت خام آسیا از خط لوله تازه توسعه‌یافته «ترانس مانتین» کانادا در ماه سپتامبر افزایش می‌یابد؛ زیرا پالایشگاه‌های بزرگ ژاپن و کره‌ جنوبی و پالایشگاهی در برونئی نخستین محموله‌های خود از این خط لوله را در کنار پالایشگران چینی خریداری کرده‌اند.

خریدهای یادشده پس از آغاز صادرات از خط لوله توسعه‌یافته «ترانس مانتین» در ماه مه عملیاتی می‌شود، به‌طوری که جریان نفت خام از آلبرتا، محصور در خشکی، به سواحل اقیانوس آرام کانادا به روزانه ۸۹۰ هزار بشکه خواهد رسسد.

این خط لوله که متعلق به دولت کاناداست، به تولیدکنندگان نفت کانادا دسترسی بیشتری به بازارهای واقع در سواحل غربی آمریکا و بازارهای آسیایی می‌دهد و در عین حال فرصتی را پیش روی پالایشگاه‌های آسیایی به‌منظور تنوع‌بخشی به مسیرهای وارداتی می‌گذارد.

مویو خو، تحلیلگر ارشد نفت خام در شرکت تحلیلی کپلر، دراین‌باره گفت: خریداران آسیایی که به عرضه ارزان گریدهای سنگین تمایل دارند، اما به نفت خام تحریم‌شده ونزوئلا دسترسی ندارند، به‌دنبال نفت خام خط لوله «ترانس مانتین» خواهند بود.

داده‌های کپلر نشان داد صادرات نفت خام این خط لوله کانادایی در ژوئن ۳۴۳ هزار بشکه در روز بوده است که روزانه ۱۸۷ هزار بشکه آن راهی چین، ۶۰ هزار بشکه راهی هند و بقیه راهی پالایشگاه‌های واقع در سواحل غربی ایالات‌متحده آمریکا شده است.

منبع:

ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]