بازار امروز ادامه روند دوشنبه بود و بازار ارز و طلا همچنان واگرا پیش رفتند. معاملهگران میگویند خبرها در بازار متناقض شده. تحلیل بازار از رکورد حباب دلاری درهم در ۱۴۰۳ چیست؟
معاملهگران میگویند بازار سهشنبه ادامه روند بازار روز گذشته بود، دلار به مسیر افزایشی ادامه داد و به سطوح مقاومتی نزدیک شد اما در مقابل قیمت طلا و سکه از طرف انس طلا در حوزه ضعف قرار گرفتند و نسبت به روز دوشنبه منفی بسته شدند.
تفاوت بازار هم در تناقض خبرها بود، در روز سهشنبه یک کانال درمورد آتشبس در لبنان خبر میدهد کانال دیگر درمورد بمباران اسرائیل به لبنان. درباره پاسخ ایران به اسرائیل برخی میگویند با توافق لبنان، رخ نمیدهد اما در مقابل برخی از کانالها درمورد پاسخ قاطعانه ایران حرف میزنند. در مورد مذاکره ژنو هم وضعیت همینگونه است، خوشبینها میگفتند توافق بسته میشود در مقابل برخی معتقدند تا آمریکا در این مذاکرات نباشد توافقی انجام نمیشود.
تحلیلگران معتقدند در این فضا هرکسی نان خودش را میچسبد و خبر خاص خودش را به بازار مخابره میکند، برای همین شاهد تحلیلهای قیمتی متفاوتی هستیم. اما آنچه که مشخص است نوسان قیمت دلار بین سقف که خط قرمز فرزین عنوان میشود و کف قیمتی است تا تکلیف روند مشخص شود. در واقع روند بازار بسته به خبر قطعی است که در روزهای آینده میآید، اگر خبر مثبت قطعی به بازار برسد کف ۶۸ هزار تومان از دست میرود و در مقابل اگر خبر قطعی منفی باشد فشار خرید در بازار زیاد خواهد شد. با این توضیحات روز شنبه که روز بعد از مذاکره ژنو است و احتمالا خبرهای تکمیلی از آتشبس لبنان بیاید مهم است و احتمالا روند جدیدی در بازار هفته آینده داشته باشیم.
در روز سهشنبه حباب دلاری درهم که بر مدار افزایش بود و به میزان بیسابقهای از ۱۶ فروردین رسیده جالب توجه معاملهگران بود. با این متغیر برخی از فعالان بازار گمانهزنی میکنند که تقاضای تجاری برای سال نوی میلادی دارد سمت بازار میآید.
قیمت دلار هرات که در روز دوشنبه در ورود به کانال ۶۹ هزار تومان ناکام مانده بود در بازار سهشنبه وارد این کانال شد. قیمت دلار هرات روز سهشنبه را در ۶۹ هزار و ۶۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه نوسانی دنبال شد. قیمت دلار هرات در روز سهشنبه با افزایش ۵۰۰ تومانی به میانه کانال ۶۹ هزار تومان رسید. البته در معاملات پشت خطی قیمت دلار هرات با کاهش تعدیل شد و به سمت کف کانال حرکت کرد. نکته بازار ارز هرات کانال نرخدهی قیمت دلار هرات بود که قیمت دلار را در کانال ۵۵ هزار تومان اعلام میکرد. معاملهگران میگفتند رباط هرات دوباره قاطی کرد.
قیمت دلار تهران برای ورود به کانال ۷۰ هزار تومان تلاش داشت اما نتوانست از آن عبور کند. قیمت دلار تهران در ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان شروع به کار کرد و در میانه روز با افزایش تا ۷۰ هزار تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار تهران با کاهش در ۶۹ هزار و ۷۵۰ تومان به کار خودش پایان داد.
قیمت درهم امارات با گپ مثبت بازگشایی کرد و حباب دلاری درهم به سطوح بیسابقه رسید. قیمت درهم امارات در ۱۹ هزار و ۶۰ تومان بازگشایی کرد و نوسانی دنبال شد. قیمت درهم در نهایت با افزایش ۱۲۰ تومانی در ۱۹ هزار و ۱۸۰ تومان بسته شد. حباب دلاری درهم همانطوری که اشاره شد با افزایش به سطح بیسابقه ۷۰۰ تومان رسید که نشان میدهد قیمت درهم با افزایش، از دلار تهران سبقت گرفته است. نکته بازار دبی این بود که در روز سهشنبه سندروم بسته شدن زودتر این بازار برای چهارمین روز پیاپی تکرار شد.
بازار طلا و سکه در روز سهشنبه بین افزایش قیمت دلار و ریزش انس، رنج بودن را انتخاب کردند. قیمت سکه با گپ منفی ۶۰۰ هزار تومانی در ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و بین پله سوم، چهارم و پنجم این کانال نوسان داد. قیمت سکه در نهایت در نرخ بازگشایی به کار خودش پایان داد. حباب سکه افزایش جزئی داشت و همچنان ۱۸ درصد است که نشان میدهد قیمت بازاری سکه هشت میلیون و ۱۲۰ هزار تومان از ارزش ذاتی این بازار گرانتر است.
قیمت طلای آبشده هم به واسطه ریزش انس طلا با گپ منفی در ۱۹ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان شروع به کار کرد و در همین پله نوسان رنجی داشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در ۱۹ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده اما با افزایش به بالای یک درصد برگشت. البته با کاهش قیمت دلار هرات در پشت خط، قیمت طلای آبشده هم به سمت مرز حمایت حرکت کرد و از پله چهارم عقب نشست.
در روز سهشنبه گزارش اخیر مرکز آمار از تورم آبان ماه مورد توجه بازار قرار گرفت. تورم ماهانه در آبان ماه به ۲٫۸ درصد رسیده که از ابتدای سال ۱۴۰۲ فقط دو بار بالای این نرخ تورم داشتیم و برای سال ۱۴۰۳ نیز بیشترین بوده است.
- نویسنده: اکوایران