یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 186928
  • 22 ژانویه 2025 - 21:34
  • 112 بازدید
  • ۰ دیدگاه

آیا پشت دلار خالی است؟ / اخبار مثبت اطمینان را به بورس برمی‌گرداند؟

آیا پشت دلار خالی است؟ / اخبار مثبت اطمینان را به بورس برمی‌گرداند؟
آیا پشت دلار خالی است؟ / اخبار مثبت اطمینان را به بورس برمی‌گرداند؟

اکوایران: در شرایطی که انتظار می‌رفت درآستانه سال نوی چینی تقاضای درهم رشد کند حباب درهم نزولی شده است. با کاهش حباب درهم و رونق بورس پشت معامله گران دلار با یک فاند مثبت می‌تواند به یکباره خالی شود.

سبزی بورس تهران که با سیگنال همتی شروع شد در آخرین روز هفته ادامه پیدا کرد و شاخص کل بورس تهران با رشد ۵۳ هزار و۳۲۱ واحدی در محدوده دو میلیون و۸۱۴ هزار و ۳۲۷ واحدی قرار گرفت. خبری که روز قبل درباره افزایش سرمایه شرکت فولاد منتشر شد امیدواری را نسبت به بورس تهران افزایش داد و یک خبر مثبت پس از حضور همتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری رو شد. ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار روز گذشته از بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی خبر داد. حذف سامانه نیما و انتقال معاملات دلا ر نیما به سامانه تجاری ارز، خوش‌بینی را نسبت به افزایش سودآوری شرکت‌های صادراتی و پتروشیمی ها بالا برده است ومعامله‌گران انتظار مثبت از عملکرد شرکت‌های پتروشیمی پس از بازگشایی دارند ، در چنین شرایطی بازار سهام امروز با استقبال خریداران از شرکت فولاد و فارس بازگشایی سبزی را داشت که در ادامه این خوشبینی به سایر نمادها هم سرایت کرد.

ارزش معاملات خرد در معاملات سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوق‌های سهامی) امروز برای سومین روز متوالی کاهش پیدا کرد و با کاهش ۱۲.۶ درصدی نسبت به روز قبل در محدوده ۵ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان قرار گرفت. در نقطه مقابل جریان پول حقیقی در معاملات سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوق‌های سهامی) پس از پنج روز منفی امروز مثبت شد و در محدوده ۸۶۱ میلیارد تومان قرار گرفت که بیشترین میزان ورود ‌پول حقیقی به بازار سهام از تاریخ پانزدهم دی‌ماه است.

 در میان تحلیلگران درباره روند آتی بورس اختلاف نظر وجود دارد برخی تصور میکنند که شاخص کل بورس تهران کف خود را پیدا کرده و سیگنال برگشت بورس داده شده است ولی برخی دیگر معتقدند که هم‌چنان همه‌چیز در دست بازارساز است و با توجه به حجم پایین ارزش معاملات خرد،باید به دست بازارساز نگاه کرد که چه زمانی سایر اخبار مثبت را برای اطمینان خاطر سهامداران رو می‌کند؟

پیشروی دلار با فرمان انتظاری

دلار تهران در معاملات امروز هم به رشد خود ادامه داد و روی مرز ۸۳ هزار تومانی ایستاد ولی از میزان نوسان افزایشی آن نسبت به روز قبل کاسته شد.

تتر در معاملات امروز نوسان چندانی نداشت و رشد حدود ۱۰۰ تومانی را ثبت کرد ولی درهم رشد ۱۶۰ تومانی را ثبت کرد که باعث شد حباب درهم( اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار تهران) در محدوده ۹۵ تومان قرار بگیرد که محدوده نرمالی برای حباب درهم است و فاصله قابل توجهی هم با میانگین شش ماهه حباب درهم دارد، این مسئله نشان می‌دهد که تقاضای تجاری عامل نوسانات افزایشی در بازار ارز نیست و نوسان افزایشی بازار ارز از جانب فضای انتظاری تحمیل شده است. در مدت مشابه سال قبل بازار ارز در این بازه زمانی با افزایش تقاضای تسویه تجاری به خاطر سال نوی چینی مواجه شده بود که افزایش حباب درهم هم این مسئله را تایید میکرد ولی به نظر می‌رسد اقدامات انجام شده در سامانه تجاری تا کنون توانسته از سرریز تقاضای تجاری ارز در بازار آزاد ارز کم کند.

مقایسه رشد دلار با فروردین سال جاری

اگرچه حباب درهم غالبا در هنگام افزایش قیمت در بازار ارز افزایش پیدا میکند ولی در گذشته هم مواردی وجود داشته که دلار تهران با وجود منفی شدن حباب درهم صعودی شده است. به عنوان مثال در اسفندماه سال قبل و فروردین سال جاری دلار تهران تحت تأثیر افزایش تنش‌های منطقه‌ای دچار نوسان افزایشی شد و در بیست و ششم فروردین‌ماه حتی محدوده ۷۰ هزار تومانی را لمس کرد ولی در ادامه کاهش حدود ۱۸ درصدی را ثبت کرد و وارد یک رکود عمیق شد و خریداران دلار ۷۰ هزار تومانی در ۲۶ فروردین ماه تا آذرماه سال جاری سودی کسب نکردند و رکود بازار ارز تا آذرماه سال جاری ادامه پیدا کرد. در حقیقت رشد دلار در فروردین سال جاری اگرچه سریع بود ولی چون پشتوانه بنیادی از جانب درهم نداشت ماندگار نبود و یک فاند مثبت خبری و انتظاری دلار را دچار اصلاح طولانی مدتی کرد که خریداران دلار را جا گذاشت. بررسی اکوایران نشان میدهد که تا کنون سامانه تجاری ارز در تامین نیازهای تجاری در بازار ارز موثر عمل کرده و حباب درهم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. این در حالی است که در بازه کنونی بازار ارز غالبا با افزایش تقاضای تجاری در آستانه سال نوی چینی مواجه می‌شود. این مسئله تایید میکند که تامین تقاضای تجاری ارز به وسیله سامانه تجاری به خوبی انجام شده و اگر بازار ارز با یک فاند خبری مثبت قابل اعتنا مواجه شود احتمال اصلاح عمیق و طولانی مدت در بازار ارز دور از ذهن نیست. چرا که با مدیریت تقاضای تجاری،‌ دلار با فرمان انتظارات پیشروی میکند و یک خبر میتواند کام خریداران ارز را زهر کند به خصوص که بازار سرمایه در شرایط کنونی رقیب جدی برای بازار ارز در جذب نقدینگی محسوب میشود. به همین خاطر با کاهش حباب درهم و رونق بورس پشت معامله گران دلار با یک فاند مثبت می‌تواند به یکباره خالی شود.

حباب طلا همچنان منفی است

قیمت طلا و سکه در معاملات امروز رشد محسوسی داشت، اونس جهانی طلا، تحت تأثیر تضعیف دلار به خاطر افزایش تقاضای دارایی امن طلا، در سایه ریسک سیاست‌های ترامپ رشد کرده و به بالاترین سطح از اوایل نوامبر سال قبل رسیده است. اونس جهانی طلا محدوده دو هزار و ۷۶۰ دلاری را لمس کرد و رشد دلار و اونس طلا، قیمت طلا و سکه را در معاملات امروز بالا برد، سکه امامی در کانال ۵۹ میلیون تومانی است و یک قدم تا کانال ۶۰ میلیونی فاصله دارد، کانال ۶۰ میلیون تومان میتواند به عنوان یک مقاومت روانی در برابر دلار عمل کند. طلای آب شده هم ۲۳ میلیون و ۷۱۴ هزار تومان شده است و حباب آن هم برای پنجمین روز متوالی همچنان منفی است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی 13 جولای 2025

تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی

با وجود انسداد درگاه پرداخت پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا به درخواست نهادهای ذی‌ربط، کاربران اپلیکیشن آپ  از ابتدای شرایط جنگی(۲۳ خرداد) تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به صورت برداشت ریالی، و بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا به صورت شمش فیزیکی از «اینوی» تحویل گرفته‌اند.

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.