سومین همایش بینالمللی مدرسه هزاره سوم با حضور جمعی از مسئولان، اساتید برجسته، و فعالان حوزه آموزش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، سومین همایش بینالمللی مدرسه هزاره سوم با هدف ارتقای جایگاه مدیران مدارس و مربیان و تقویت استانداردهای علمی در آموزش کشور برگزار شد و بستری را برای هماندیشی و تعامل میان صاحبنظران فراهم کرد.
حمدهادی عسکری، رئیس انجمن مدیریت کسب و کار ایران، در سومین همایش بینالمللی مدرسه هزاره سوم گفت: جوامع پیشرفته جهان به اهمیت آموزش و پرورش بهعنوان یکی از مهمترین و شاید تنها عامل اولیه توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و تکنولوژیکی پی بردهاند و سرمایهگذاریهای عظیمی را همراه با برنامهریزیهای سالیانه به این بخش اختصاص دادهاند اما متأسفانه در کشور ما، با توجه به نرخ تورم، سرمایهگذاری در این مسیر هر سال کوچک و کوچکتر میشود.
وی افزود: بیتردید، مدارس جدید ویژگیهای مختلفی را بهمنظور ارتقای محیط یادگیری و همچنین مشارکت دانشآموزان ارائه میکنند؛ در واقع، مدارس جدید بهمنظور حمایت از یادگیری مدرن و موفقیت دانشآموزان، ویژگیهای خاصی دارند که میتوان آنها را در چند حوزه طبقهبندی کرد.
عسکری در ادامه گفت: مورد اول، ساختار فیزیکی یا فرم ساختمانی مدارس، که بهعبارتی فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی مناسب است که در کنار این، توجه به فناوریهای نوین در امر آموزش و پژوهش نیز ضروری است.
وی اظهار داشت: ساختار مدیریتی و اداری مبتنی بر تفکر حل مسئله، که در کنار آن باید بهکارگیری شیوههای جدید مدیریتی مبتنی بر هوش مصنوعی و مشارکت جامعه و خانوادهها در مدیریت مدارس اشاره کرد در دسته دوم قرار میگیرد.
عسکری بیان کرد: متأسفانه در ساختار نظام آموزشی و پژوهشی، که در آن بهکارگیری معلمان توانمند و مسلح به دانش نوین، آموزش مستمر، بهسازی و حفظ و نگهداری این سرمایههای ارزشمند بر اساس کیفیت، باید مورد توجه قرار گیرد، هنوز با مشکلات جدی مواجه است که میتواند موضوع یک کنفرانس ملی در ایران باشد.
وی گفت: امیدواریم انجمن ایران در این زمینه، بهویژه در حوزه بهکارگیری فناوریهای نوین در امر آموزش و پژوهش و استفاده از روشهای تدریس مانند هوش مصنوعی اقدامات مؤثری انجام دهد.
رئیس انجمن مدیریت کسب و کار ایران افزود: توجه به بعد فرهنگی و تربیتی مدارس، که شامل فرهنگسازی، مدیریت روابط انسانی مؤثر و مفید در مدرسه بهمنظور ایجاد یک چشمانداز مشترک و همچنین برقراری ارتباط مؤثر و موفق با نسلهای زد و آلفا است، یکی از مشکلات بزرگ کشور ما بهشمار میآید.
وی توضیح داد: ویژگیهای برنامههای مدارس، که شامل برنامههای هنری و تفریحی و همچنین آموزشهای مجازی و… میشود، در این برنامهها باید کارکنان، دانشآموزان و جامعه در فرآیند تصمیمگیریهای مدرسه بهمنظور ایجاد مشارکت فعال درگیر شوند. ویژگیهای مدارس جدید، بهویژه در مواجهه با تغییرات عوامل محیطی، انعطافپذیری بیشتر و تابآوری بالاتری دارند که توانایی آنان را برای ادامه مسیر و مأموریت خود افزایش خواهد داد.
عسکری بیانکرد: الزامات محیطی دانشآموزان، توانمندیهایی را در حوزههای مختلف تربیت میکند و به همین منظور، امروز شاهد برگزاری سومین همایش بینالمللی مدرسه و ارتقاء سطح دانش مدیران، بهویژه مدیران مدارس کشورمان، با ارائه آخرین دستاوردهای مدیریتی مراکز آموزشی توسط اساتید داخلی و خارجی هستیم.
وی در پایان گفت: این همایش همچنین به آشنایی با شیوههای مدیریت مدارس در کشورهای توسعهیافته بهمنظور توسعه و بهبود شرایط آموزشی کشور میپردازد و امیدواریم این تلاش علمی تأثیر زیادی در ارتقای سطح دانش مدیریت مدارس داشته باشد.
محمدرضا انبیائی، دبیرکل انجمن مدیریت کسبوکار ایران و دبیر شورای سیاستگذاری همایش نیز در ادامه این رویداد گفت: تلاش علمی برای اثربخشی مؤثر در سطح جامعه آموزشی ایران به منظور ارائه اطلاعات و جزئیات بیشتر و فرآیند برگزاری همایش انجام شده است.
وی افزود: ما معتقدیم که اگر زیستبوم مدیریت در کشور با زیستبوم آموزش نزدیکی بیشتری داشته باشد، خروجیها برای کشور بسیار مفید خواهد بود.
انبیائی اظهار داشت: ۲۰ کارگاه تخصصی که از فردا آغاز میشود، مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ فرایند برگزاری این برنامهها پیچیده است و امیدواریم که تا پایان همایش، برنامهها به بهترین شکل اجرا شوند.
محمود امانیطهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش و دبیر علمی همایش، اظهار داشت: همایش در سه محور اصلی برگزار میشود؛ محور اول مدیریت مدرسه خواهد بود؛ مدیریت مدرسه به معنای شناخت، برنامهریزی، سازماندهی و اجرای تمامی امور است که در راستای ارتقاء محیط آموزشی قرار دارد که در این محور، مهارتهای نرم، تفکر خلاق و تعاملهای اجتماعی که در محیط مدرسه وجود دارد، مورد توجه قرار میگیرد.
وی بیان کرد: توسعه روشهای یادگیری، از جمله مواردی که در این بخش بررسی خواهد شد، استفاده از فناوری و نوآوری در فرآیند یادگیری است که در گذشته تنها به برخی موضوعات مانند هنر و فناوری محدود بود، اما اکنون به تمامی حوزهها گسترش یافته است.
امانی طهرانی با اشاره به سومین محور همایش گفت: فناوری و هوش مصنوعی؛ موج جدید فناوری با حضور بلاکچین و هوش مصنوعی در آموزش، تحولی شگرف ایجاد کرده است؛ این فناوریها نحوه یادگیری فردی و شخصیسازی آموزش را تغییر دادهاند و در این همایش به بحثهای فلسفی و اخلاقی پیرامون این موضوعات پرداخته خواهد شد.
طهرانی بیان کرد: هدف از این همایش ایجاد فضای گفتوگو و تبادل نظر میان همه افرادی است که در این فضا حضور دارند؛ در هر یک از سه محور این همایش، حضور افراد برجسته این حوزهها برای به اشتراکگذاری تجربیات و نظرات ارزشمندشان بسیار مهم است که در این همایش به تکریم جایگاه این عزیزان و تشویق آنان برای ارائه نظرات خود میپردازیم.
وی گفت: باید توجه کنیم که آموزش در کشور ما چه شرایطی دارد و آموزش در دنیا به کجا میرود؛ نا مسائلی در حوزه آموزش و پرورش مواجهایم که باید در کنار توجه به بهداشت و دیگر مسائل، به حل آنها پرداخته شود.
علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور، در سومین همایش بینالمللی مدرسه هزاره سوم گفت: اولین موضوع در مدرسه هزاره سوم، بحث گفتوگوهای علمی و تخصصی است که خود این همایش نیز به آن پرداخته است و مطمئنم این همایش و پویشهای آن میتواند پاسخهایی به نیازهای جامعه ارائه دهد.
ربیعی اظهار داشت: امروز در دنیای جدید با مسائلی چون خشونت، فقر و نابرابری آموزشی روبهرو هستیم که باید برای آنها راهحلهایی بیابیم؛ در ایران، شرایط اقتصادی و شغلی به شدت پیچیده شده است و بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهها با مشکلات اشتغال مواجهاند که در بعضی از استانها، این آمار به کمتر از ۴ یا ۵ درصد میرسد.
وی توضیح داد: وظیفه اصلی ما این است که به مسائل اجتماعی و آموزشی توجه کنیم که در این زمینه، باید به سیاستگذاریهای جامعه توجه ویژه داشته باشیم، بهویژه سیاستگذاریهایی که متناسب با تحولات اجتماعی و تغییرات انسانی در کشور باشد؛ اگر دولت، بازار و جامعه در توازن با هم کار کنند، جامعه میتواند به رشد و توسعه پایدار دست یابد.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور افزود: در حوزه آموزش، مدیریت مدرسه نباید صرفاً بر بهرهوری و رقابت تمرکز کند، بلکه باید عدالت آموزشی را بهعنوان سنگبنای توسعه اجتماعی مد نظر قرار دهد. همچنین، باید توجه ویژهای به مهارتهای نرم، همچون تفکر خلاق، کار گروهی و تعاملات اجتماعی در مدارس داشته باشیم.
وی بیان کرد: مدارس باید دانشآموزان را برای زیستن در یک جامعه همبسته آماده کنند و تنها به آموزش مهارتهای درسی بسنده نکنند. یکی از چالشهای امروز، استفاده از فناوری در آموزش است؛ هوش مصنوعی و فناوریهای نوین میتوانند فرصتهای یادگیری را محدود کرده و به نابرابریهای آموزشی دامن بزنند بنابراین، باید مراقب باشیم که تحول دیجیتال و استفاده از فناوری به عدالت آموزشی آسیب نرساند.
ربیعی در پایان گفت: چالش اصلی ما این است که چگونه میتوانیم هوش مصنوعی و فناوری را در خدمت عدالت آموزشی قرار دهیم و به نابرابریهای آموزشی توجه کنیم. همچنین باید از دولتها بخواهیم که از مدارس عمومی حمایت کنند، زیرا در غیر این صورت، این مدارس به کالای لوکسی برای طبقات خاص تبدیل خواهند شد بنابراین هدف نهایی باید ایجاد فرصتهای برابر برای همه دانشآموزان باشد.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین