همه معلمان زیر خط فقر هستند/ وزارت آموزش و پرورش برنامه خاصی برای وضعیت نارضایتی فرهنگیان ندارد
همه معلمان زیر خط فقر هستند/ وزارت آموزش و پرورش برنامه خاصی برای وضعیت نارضایتی فرهنگیان ندارد

مدیر سایت صدای معلم گفت: قبلا معلمان حداقل بگیر بودند اما در حال حاضر همه معلمان زیر خط فقر هستند.قدرت خرید معلمان بسیار کاهش پیدا کرده و سفره ها کوچک و کوچک تر شده و چشم انداز روشنی در آینده برای معیشت معلمان شاهد نیستیم.

علی پورسلیمان، مدیر سایت صدای معلم در گفتگو با نبض بازار، معیشت معلمان را تابع اقتصاد آموزش و پرورش دانست و گفت : اقتصاد آموزش پرورش هم تابع اقتصاد کلان کشور است و متاسفانه به خاطر قصور حکمرانی غلط و اشتباه اقتصاد کشور تعریف چندانی ندارد و به همین نسبت قدرت خرید معلمان کاهش پیدا کرده است. قبلا معلمان حداقل بگیر بودند اما در حال حاضر همه معلمان زیر خط فقر هستند.قدرت خرید معلمان بسیار کاهش پیدا کرده و رقم ها بزرگ شده اما سفره ها کوچک و کوچک تر شده و چشم انداز روشنی در آینده برای معیشت معلمان شاهد نیستیم.
گفتمان پررنگ و غالب بین معلمان و آموزش و پرورش وجود ندارد
این فعال آموزش و پرورش ادامه داد: مهمترین چالش معلمان از ابتدا این بوده است گفتمان پررنگ و غالب بین معلمان و آموزش و پرورش وجود نداشته است و گفتمان معیشت محور است و در کنار این گفتمان معیشت محور، بحث تبعیض هم مطرح است. در بسیاری از تجمعات که معلمان شاغل و بازنشستگان شرکت می کنند روی پلاکاردها و شعارهایی که می زنند در واقع یکی از چالش های مهم معلمان همین بحث معیشت معلمان است و به اصطلاح دخل و خرجشان باهم همخوانی ندارد.
 وزیر آموزش و پرورش از رویایی مستقیم و چهره به چهره با بدنه معلمان پرهیز می کنند
علی پورسلیمان با بیان اینکه شکاف بین اداره و مدرسه زیاد شده است، افزود: وزیر آموزش و پرورش از رویایی مستقیم و چهره به چهره با بدنه معلمان پرهیز می کنند و ترجیح می دهند که بیشتر در محیط های کنترل شده ملاقات های مردمی داشته باشد و این نارضایتی معلمان را  بیشتر می کند. از سوی دیگر هم  وزارت آموزش و پرورش برنامه خاصی برای وضعیت نارضایتی فرهنگیان ندارد.
رتبه بندی معلمان از مسیرش منحرف شد
این معلم در پاسخ به این سئوال که رتبه بندی تاثیری بر روند وضعیت شغلی معلمان داشته است یا نه ،تصریح کرد:رتبه بندی معلمان بحث جدیدی نیست از یک دهه بیشتردر سند تحول بنیادی مطرح بوده است ولی خوب در دولت سیزدهم صورت قانونی به خود پیدا کرد. اما توجه کنیم رتبه بندی معلمان از همان اول برای بحث معیشت مطرح نشد و قرار نبود درپی رتبه بندی،افزایش حقوقی حاصل شود. به نظرم رتبه بندی از مسیر خود منحرف شد و ولی مسئولین چنین چیزی را قبول ندارند آنها فکر می کنند درست بوده است. قانون رتبه بندی و مهمتر از آن سیستم و اجرا آن نتوانسته  کمکی به حرفه ای شدن آموزش و پرورش و ارتقای صلاحیت معلمان بکند.در حال حاضرمشخص نیست این نوع اجرای رتبه بندی معلمان  کپی و نمونه  کدام دستگاه غیر از آموزش و پرورش باشد. من هر چقدر تحقیق و جستجو کردم در هیچ دستگاهی این نوع رتبه بندی وجود ندارد. اگر رتبه بندی معلمان قرار است کپی یا یک نسخه ای از رتبه بندی هیات علمی دانشگاهها باشد هیچ شباهتی به آن ندارد رتبه‌بندی دانشگاه‌ها برای آیتم های شغلی مطرح است در وضعیت معیشتی آنها دخیل نیست.نحوه فرآیند اجرای رتبه بندی معلمان شفاف نبود
وی بزرگترین چالش رتبه بندی معلمان را نحوه اجرا آن دانست و افزود:مشخص نیست ارزیابان چه کسانی بودند و میز رتبه بندی در کجای آموزش و پرورش بوده است و نحوه رسیدگی به فرایند رتبه بندی شفاف نیست. معلمان باید تشکیلات حرفه ای داشته باشند سازمان معلمان غایب بزرگ رتبه بندی معلمان است و مسئولین هم علاقه ای و اراده ای به تشکیل این تشکیلات ندارند و دوست دارند وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند.
برخورد امنیتی و پرونده سازی با معلمان از دوران احمدی نژادشروع شد
این معلم فعال در حوزه رسانه درمورد عملکرد وزرای آموزش و پرورش پس از انقلاب گفت: معلمان پس از انقلاب سرپرست و وزرای مختلفی را تجربه کردند، درزمان دولت موقت و مهندس بازرگان غلامحسین شکوهی وزیر آموزش و پرورش  بود که که عمرش کمتر از یک سال بود وی مهمترین کاری را برای معلمان انجام داد آن هم این بود که حقوق معلمان را به میزان ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی افزایش داد مدت کوتاه بود و در تاریخ ثبت شده وبه چشم نیامد.  فکر می کنم معیشت و اقتصاد دوره اصلاحات برای معلمان دوره خوبی بود واعتراضات شنیده می شد وبرخورد های چکشی و امنیتی با معلمان صورت نگرفت. بعدا در دوره آقای احمدی‌نژاد بسیار بد شد و برخورد ها امنیتی شد و پرونده سازی گسترده صورت گرفت تا زمان روحانی. محمد علی نجفی هم اقدامات مهمی برای معلمان  انجام داد به این دلیلی که بیش از ۸ سال وزیر بودند.
وی افزود:یکی از مشکلاتی که همیشه در دولتهای پس از انقلاب داشتیم و به ویژه بحث آموزش و پرورش مدت و ثبات وزارت وزرای آموزش و پرورش بوده است و به طور میانگین عمر هر وزیر بین دو سال و نهایت ۳ سال بوده است. نجفی تنها وزیری بود که بیش از ۸ سال وزارت داشت و این ثبات در مدیریت و همراه با برنامه وضعیت آموزش و پرورش به پایدار برسد و برنامه ریزی ها بهتر انجام شود و کنارش بحث اقتصاد هم بود .

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]