از تقویت دلار تا رشد رمزارزها / ترامپ در این دوره اهدافش را با قدرت بیشتری دنبال می‌کند
از تقویت دلار تا رشد رمزارزها / ترامپ در این دوره اهدافش را با قدرت بیشتری دنبال می‌کند

تحلیلگران اقتصادی از هفته‌های گذشته تا به امروز که ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد، پیش بینی‌های متعددی از وضعیت اقتصاد جهانی انجام دادند. در خصوص وضعیت اقتصادی داخلی اما با توجه به عدم اصلاحات اقتصادی در داخل کشور، اکنون سرنوشت اقتصاد ایران بیش از هر چیز به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گره خورده است. کشور شدیدترین تحریم‌ها را در دوران ترامپ تجربه کرد و حال کارشناسان می‌گویند سیاست‌های ترامپ تغییری نکرده و حتی ممکن است شرایط را سخت تر از قبل هم کند.

اقتصاد آنلاین- فرشته رضایی؛ در خصوص تاثیر پیروزی ترامپ بر اقتصاد آمریکا علی مروی، اقتصاددان به اقتصادآنلاین گفت: پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا و با توجه به سابقه‌ای که آقای ترامپ دارد و همینطور شعارهای این دوره انتخاباتی وی، آنچه که مشخص است این است که ترامپ حرکت خودش را برای اصلاح نظام اقتصادی آمریکا انجام خواهد داد و به این معنا که خروج از پیمان‌های جهانی یا معاهده‌های بین‌المللی که منافع کمتری را دارد، حتما اتفاق خواهد افتاد، چنانکه قبلا این کار را انجام داده بود. تقویت بازارهای مالی و سرمایه‌ای نظام آمریکا را حتما خواهیم داشت و این کار موجب افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی خواهد شد.

تقویت دلار، کاهش ارزش طلا و احتمالاً افزایش قیمت رمز ارزها

علی مروی ادامه داد: تبعاً با توجه به نزدیکی ایلان ماسک و چهره‌هایی مثل آن به ترامپ می‌توانیم شاهد این باشیم که قیمت رمز ارزها هم افزایش پیدا کند کما اینکه از صبح پیروزی ترامپ در انتخابات همین اتفاق افتاده و کالاهای سرمایه‌ای جایگزین مثل طلا و دارایی‌های دیگر فعلاً در شوک اولیه کمی کاهشی شده اما به تدریج آن‌ها هم تا یک حدی تعدیل مثبت خواهند داشت. آنچه که مشخص است این که حداقل تا ۲۰ ژانویه که دولت جدید آمریکا مستقر شود ما نوساناتی را در بازار جهانی شاهد خواهیم بود که این نوسانات به سمت تقویت دلار، کاهش ارزش طلا و احتمالاً افزایش قیمت رمز ارزها در بازارهای جهانی خواهد بود. بعد از اینکه در ژانویه ترامپ مستقر شود بنا بر تیم اقتصادی‌ که انتخاب می‌کند و همچنین سیاست‌های اعلامی دولت مستقر، بازارها تعدیلی خواهند داشت. فعلا آنچه که اتفاق افتاده نوسانات به نفع دلار و رمز ارزهای حامی دلار مثل بیت کوین و دوج کوین و این‌هاست و کمی کاهشی یا با یک نوسان کمتر مثبت در دارایی‌هایی مثل طلا خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی در مورد وضعیت نفت و بازار انرژی هم بیان کرد: در مورد نفت هم احتمالا ما روند نسبتا با ثباتی را تا ژانویه طی خواهیم کرد. با توجه به صحبت‌های امروز ترامپ و احتمالاً همراهی کشورهای عربی، چشم انداز مثبتی برای پایان بحران غزه خواهیم داشت. همچنین با توجه به اینکه ما به زمستان نزدیک می‌شویم ولی احتمالاً با اثر منفی سرما مواجه نخواهیم شد. بنابراین با همین شرایط، ثبات بازارهای جهانی نفت را خواهیم داشت اما در بحث سیاسی باید ببینیم چه مقداری اتفاقات و تحولات خواهیم داشت.

ترامپ، شوک منفی برای بازار ایران

دکتر علی مروی در خصوص وضعیت اقتصادی بازارهای داخلی ایران پس از پیروزی ترامپ هم بیان کرد: در داخل کشور اما شرایط کمی متفاوت است. حضور ترامپ در سابقه ذهنی فعالین بازار یک نوع شوک منفی حساب می‌شود و این احتمال را می‌دهند که مجدداً ترامپ بخواهد از ابزارهای شدیدتر تحریمی استفاده بکند، احتمالاً علی رغم اینکه امروز صبح یک نوسان مثبتی ایجاد و بعد نرخ ارز در بازار مقداری کاهشی شد اما روند افزایش نرخ ارز در بازار ایران را احتمالاً خواهیم داشت. ولی این اتفاقا را با شیب ملایم تجربه خواهیم کرد چون هنوز ترامپ مستقر نشده و بانک مرکزی و دولت هم همچنان با سیاست‌های مدیریتی وضعیت را کنترل می‌کند.
وی در مورد سرنوشت روابط دو کشور و اثرات اقتصادی آن هم تصریح کرد: اگر روابط ما با دولت ترامپ مثل روابط دوره قبل باشد و به سمت تشدید تحریم برود، وضعیت ارز در بازار تشدید و گرانتر خواهد شد. اگر به سمت بهبود تعاملات برویم احتمالاً وضعیت بهتر خواهد شد. ما فعلاً تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید مستقر شود تقریبا تا ۲۰ ژانویه که اواخر دی ماه است یک بازه داریم و وضعیتمان در مورد نرخ ارز کمی صعودی است اما احتمال می‌دهم که دولت با سیاست‌هایی که دارد بتواند این را کنترل کند. طلا بیش از اینکه تابع قیمت جهانی باشد تابع ارز است و قیمت رمز ارزها هم تابع بازارهای بین المللی است و بورس ما هم بیش از آنکه تحت تاثیر انتخابات آمریکا باشد منتظر اقدامات دولت آقای پزشکیان و سیاست‌های آقایان همتی و صیدی است که در بازار بورس چه سیاستی را دارند تا متناسب با آن واکنش نشان دهند.

همه منتظر این دوره یک ماه و نیمه هستند

علی مروی در خصوص اینکه با پیروزی ترامپ چه اتفاقی برای سیاست‌های ارزی کشور خواهد افتاد؟ بیان کرد: ما الان یک مقطعی را داریم که ترامپ الان رئیس جمهور منتخب است و تقریباً یک ماه و نیم زمان دارد که مستقر شود و در این یک ماه و نیم تلاش خودش را خواهد کرد که به شکل غیر مستقیم بر سیاست‌های آمریکا تاثیرگذار باشد. در این مقطع اگر چشم‌اندازی از خروج بحران یعنی پایان یافتن بحران‌های منطقه‌ای و بحران غزه و روسیه را داشته باشیم می‌شود امیدوار باشیم که شرایط بهتری باشد اما اگر چشم انداز مثبتی دیده نشود و استراتژی برای پایان این بحران‌ها متصور نباشد، آمدن ترامپ شرایط را خیلی بدتر می‌کند. الان ما در مقطعی هستیم که در چشم انداز یک ماه و نیم همه منتظریم ببینیم که رفتار غیر مستقیم ترامپ در حوزه‌های سیاسی و تنش‌های جهانی چیست تا بر اساس آن سیاست‌های ارزی‌مان را تشدید کنیم. فعلا دولت در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی روالش را تغییر نداده چون با همان فرمان قبلی، در حال پیش‌روی بودند اما الان منتظرند ببینند که ترامپ می‌تواند کم و زیاد اثرگذار باشد و به سمت تشدید بحران‌ها برود یا راه حلی برای خروج پیدا می‌کند؟ 
این کارشناس اقتصادی در مورد اینکه آیا رویکرد ترامپ به نسبت دوره گذشته متفاوت خواهد بود یا خیر؟ هم پاسخ داد: به نظر نمی‌رسد چنین باشد چون او همان ترامپ است اما با تجربه بیشتر و تکمیل کننده‌تر. قطعا کارهایی که در چهار سال اولش نتوانست انجام دهد در این دوره کامل می‌کند. فقط فکر می‌کنم تعاملات کشورهای جهانی با ترامپ این بار کمی متفاوت خواهد بود. در دوره قبل خیلی از کشورهایی که با جمهوری‌خواهان مشکل داشتند تمام تلاششان را کردند که ترامپ تک دوره‌ای شود و موفق شدند اما بازگشتش باعث می‌شود که آن‌ها هم انرژی و توان کمتری را داشته باشند و تعاملات ترامپ در دنیا کمی تسهیل شود. یعنی قدرت او کمی بیشتر از قبل شود و او مقداری شدیدتر از قبلش اهداف خودش را پی بگیرد. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]