به گزارش نبض بازار،در حالی که بسیاری از مردم با مشقت زندگی خود را میگذرانند عدهای سودجو با سوءاستفاده از احساسات مردم درآمدهای نجومی از طریق گدایی به دست میآورند.
این افراد که گاه به صورت سازمانیافته فعالیت میکنند با ظاهری فریبنده و داستانهای غمانگیز از مردم پول میگیرند.حضور خودروهای لوکس در محل گدایی این افراد تناقض عجیبی با ظاهر ژنده و داستانهای تکاندهنده آنها ایجاد میکند.
اما سوءاستفاده از احساسات مردم و کسب درآمدهای نامشروع از این طریق، موضوعی غیرقابل قبول است که باید مورد توجه مسئولان و نهادهای ذیربط قرار گیرد.
در ادامه این موضوع با ما در نبض بازار جهت بررسی تکدی گری از زوایای مختلف همراه باشید.
تکدیگری با ۲۴۰ میلیون تومان درآمد ماهانه
طبق آمارهای اعلام شده توسط شهرداری تهران، در پایتخت حدود ۱۵۰۰ متکدی حرفهای شناسایی شدهاند که سردسته باندهای تکدیگری بهحساب میآیند.هر بار آماری از درآمد یک متکدی در صدر اخبار قرار میگیرد که گویای درآمد نجومی برخی از این متکدیان است.برای مثال چندی پیش شهرداری اراک از شناسایی متکدی خبر داد که ماهانه بیش از ۲۴۰ میلیون تومان درآمد دارد و یا شهرداری سنندج اعلام کرد که یک متکدی برای اینکه مانعی برای گداییاش ایجاد نشود به مسئولان شهرداری پیشنهاد رشوه ۱۴۴ میلیون تومانی داده است.
خوراندن مواد مخدر به نوزادان برای کسب درآمد
متکدیان با اتخاذ شیوههای مختلف درآمدزایی میکنند. از نمایش اعضای بدن ناقص گرفته تا التماسکردن و اظهار گرسنگی و بیماری، روشهایی است که متکدیان از آن بهره میبرند. بغلکردن نوزادان و به کمربستن شیرخواران نیز شیوه مرسوم زنان متکدی است؛ زنانی که با خوراندن مواد مخدر به نوزادان آنها را خواب میکنند و از این طریق سعی در جلب ترحم دیگران دارند. نوزاد بیگناه که در بسیاری از مواقع اجارهای است و توسط خانوادهاش برای ساعاتی به باندهای گدایی واگذار شده، در گرما و سرما بر کول متکدی اصلی حمل میشود تا زن متکدی بتواند از این طریق به درآمد بیشتری دست پیدا کند.به خدمت گرفتن کودکان و استثمار آنها برای گداییکردن توسط باندهای تکدیگری نیز نوع وحشتناک دیگر گدایی است. کودکانی که اگرچه بعد از مدت زمانی به یک متکدی حرفهای بدل میشوند؛ اما هنوز میتوان معصومیت را از پشت چهره درمانده کودک بهخوبی احساس کرد.
جولان متکدیان اتباع در سطح کلانشهرها
اگرچه آمار رسمی از تعداد متکدیان در سراسر کشور موجود نیست؛ اما طبق آمارهای غیررسمی بخش قابلتوجهی از متکدیان حاضر در ایران را اتباع بیگانه تشکیل میدهند. اتباعی که بخش قابلتوجهی از آنها اهل کشورهای افغانستان و یا پاکستان هستند. آنطور که مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اعلام کرده، ۲۵ درصد از متکدیانی که پارسال از سطح پایتخت جمعآوری شدند، جزو اتباع بودند. این آمار در برخی از استانها بهمراتب بیشتر نیز هست.
تکدیگری طبق قانون جرم است
باید به این موضوع اشاره شود که تکدیگری در سطح شهرها جرم است و درباره این جرم در قانون جرمانگاری نیز شده است. طبق ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی تکدیگری جرم محسوب شده و قانونگذار میتواند هر فردی که تکدیگری را پیشه خود کرده و از این طریق امرارمعاش میکند را از یک تا ۳ ماه به حبس محکوم کرده و تمام اموالی که از این طریق کسب کرده را مصادره کند.باوجود تدبیر قانون برای مقابله با تکدیگری، اما میبینیم که متأسفانه ضمانت اجرایی برای آن وجود ندارد و هر روز به تعداد متکدیان حاضر در شهرها افزوده میشود.
- نویسنده: نبض بازار