پنج شنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 12001
  • 30 جولای 2023 - 21:11
  • 316 بازدید
  • ۰ دیدگاه

مسابقه ایران و روسیه در تخفیف نفتی به چین

مسابقه ایران و روسیه در تخفیف نفتی به چین
مسابقه ایران و روسیه در تخفیف نفتی به چین

اکوایران: به نقل از خبرگزاری بلومبرگ و رویترز، صادرات نفتی ایران به چین رکوردزنی کرده است این در حالی است که برخی منابع خبر از تخفیف بالای نفتی ایران در ماه های اخیر داشته است.

به گزارش اکوایران، به نقل از خبرگزاری بلومبرگ و رویترز، در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۳ ، صادرات نفت ایران به چین افزایش داشته است. این درحالی است که البته طبق برخی اخبار، ایران برای حفظ سهم خود در بازار چین و افزایش صادرات، تخفیف‌های نفتی به نسبت بالایی به کشور چین داده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز و بلومبرگ، بر اساس آمارهای موسسه کپلر، حجم صادرات نفت ایران به کشور چین در سال ۲۰۲۳ افزایش چشمگیری داشته است. به نقل از رویترز صادرات نفت ایران به چین در سه ماه اول این سال میلادی معادل ۹۳۰ هزار بشکه در روز بوده است. این در حالی است که در ماه فوریه سال ۲۰۲۳ حجم صادرات نفت ایران به چین به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. افزایش آمار صادرات نفت ایران نشانه خوبی برای درآمد ارزی در داخل کشور است اما گزارش‌ها حاکی از آن است که نفت ایران در ماه‌های گذشته ارزانتر از قیمت جهانی به کشور چین فروخته شده است. 

صادرات

تخفیف بالای ایران برای صادرات نفت

بررسی‌ها نشان می‌دهد روسیه دومین و ایران سومین صادرکننده بزرگ نفت به چین در این مقطع بوده و به همین علت رقابت میان ایران و روسیه در بازار چین همواره بوده است. صنایع کشور چین پس از کنار گذاشتن سیاست کووید صفر از ابتدای سال ۲۰۲۳ ،کار خود را از سر گرفتند. به همین دلیل از ابتدای سال جدید میلادی تقاضای بالایی از سمت چین به نفت ایران و روسیه ایجاد شد اما روسیه به دلیل تحریم‌های نفتی اقدام به کاهش قیمت نفت صادراتی خود به چین کرده و ایران نیز متعاقبا برای حفظ سهم بازار خود در چین و به دلیل تحریم‌ها سعی کرد قیمت نفت صادراتی خود را از روسیه ارزانتر کند.

به نقل از خبرگزاری بلومبرگ و رویترز ایران در دو ماه می و ژوئن که تقریبا مصادف با میانه اردیبهشت ماه تا تیر ماه سال ۱۴۰۲ هجری شمسی است، روسیه حاضر به صادرات نفت با ۹ دلار پایین تر به چین شده است این در حالی است که ایران نفت خود را با ۱۲ الی ۱۵ دلار تخفیف به ازای هر بشکه به چین صادر کرده است. بر اساس محاسبات اگر ایران همین روند افزایشی خود که در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ داشته، (یعنی صادرات ۹۳۰ هزار بشکه نفت در روز به چین) را در ماه می و ژوئن نیز ادامه دهد، رقمی معادل با حداقل ۶۷۰ میلیون دلار و حداکثر ۸۳۷ میلیون دلار در دو ماه به چین تخفیف داده است. به عبارتی به نظر می‌رسد دولت سیزدهم برای حفظ سهم در بازار نفت چین ، افزایش صادرات و ارزآوری به تخفیف‌های نفتی روی آورده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
اوپک پلاس در آستانه تصمیم مهم؛ افزایش تولید یا حفظ وضعیت؟ 02 آوریل 2025

اوپک پلاس در آستانه تصمیم مهم؛ افزایش تولید یا حفظ وضعیت؟

اکوایران: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه مارس با کاهش ۱۱۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت مواجه شد. این کاهش پیش از تصمیم‌گیری برای افزایش برنامه‌ریزی شده تولید در ماه مه رخ داده است.

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود/ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی 02 آوریل 2025

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود/ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

مصطفی محمدزاده، کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: قطعاً ناترازی گاز در سال آینده بیشتر از امسال خواهد بود، زیرا تقاضا افزایش می‌یابد اما تولید رشد چندانی ندارد.

این باتری یک قرن عمر می‌کند 02 آوریل 2025

این باتری یک قرن عمر می‌کند

محققان دانشگاه نرمال نورث وست در گانسو، چین، اولین باتری هسته‌ای متشکل از کربن رادیواکتیو را ساخته‌اند که می‌تواند ۱۰۰ سال عمر کند. این باتری می‌تواند برای تامین انرژی دستگاه‌ها در مکان‌های دور از دسترس، از اعماق دریا گرفته تا فضا استفاده شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.