مصرف گاز ایران با چین برابر است / میانگین قیمت گاز دنیا ۲۱۵ برابر قیمت گاز خانگی ایران است
مصرف گاز ایران با چین برابر است / میانگین قیمت گاز دنیا ۲۱۵ برابر قیمت گاز خانگی ایران است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: ایران سومین تولیدکننده گاز در دنیا است. اما از آن‌جایی که مصرف گاز ایران با چین برابری می‌کند، ناترازی گاز برای کشوری با چنین پتانسیل وسیعی دور از واقعیت نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز در نشستی با اصحاب رسانه با اشاره به اولویت تخصیص گاز گفت: در هیچ جای دنیا وابستگی ۷۲ درصدی به گاز وجود ندارد. به عبارت دیگر در سایر کشورها ناترازی انرژی به علت تنوع سبد انرژی رنگ می‌بازد. از سوی دیگر صرفه‌جویی، به‌سازی و بهینه‌سازی در زیرساخت‌ها در دستور کار قرار گرفته است که از هدر رفت بیهوده انرژی جلوگیری می‌شود. در همین راستا بین ۲۵ تا ۳۰ درصد گاز تحویلی به خانوارها به علت عدم رعایت زیر ساخت‌ها  هدر می‌رود.

توکلی ادامه داد: یکی از ابزارهای موجود در همه جای دنیا برای ایجاد یک ساختار بهینه، اهرم قیمتی است؛ به عنوان مثال اگر جریمه عبور از چراغ قرمز بسیار بالا باشد و حتی گواهی‌نامه متخلفین باطل شود، کمتر شاهد تکرار این تخلف حتی در بامداد خواهیم بود. در همین راستا می‌توان با مقایسه قیمت گاز خانگی ایران با میانگین جهانی، بخشی از این عدم صرفه‌جویی را توجیه کرد. قیمت گاز در ایران برای بخش خانگی ۱۰۲ تومان ولی میانگین جهانی تقریبا ۲۲ هزار تومان است. مسئله‌ای که در کنار سبد انرژی متنوع، سبب مصرف بهینه انرژی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ورود اولین توده برودتی اسکاندیناوی در ایران خبر داد و گفت: برای اولین بار است که توده سرد اسکاندیناوی وارد کشور شده و ۱۱ استان شمالی را درگیر کرده است. این توده به حدی است که سبب افزایش ۱۲ درجه برودت ۱۱ استان شمالی کشور شده است. لازم به ذکر است که به ازای ۱ درجه سانتی‌گراد کاهش دما، مصرف گاز ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد؛ عددی به بزرگی یک فاز عسولیه! این در حالی است که گاز تخصیصی به کل صنعت سیمان به همین اندازه است.

توکلی از این توده ابراز نگرانی کرد و گفت: اولا این سرما در این مقطع از سال بی‌سابقه بوده و معمولا در اواسط آبان با این حجم از سرما مواجه می‌شدیم. ثانیا همیشه انتقال گاز به شمال کشور از دغدغه‌های شرکت ملی گاز است چرا که هزینه تولید را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: اولویت تخصیص گاز با خانوارها، صنایع جز، حمل و نقل و کشاورزی است. مادامی که سرانه مصرف گاز ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است و از لحاظ مصرف هم تراز کشور چین قرار داریم، واضحا صنایع بزرگ کشور با محدودیت‌های انرژی روبه‌رو می‌شوند که تولید و اقتصاد را تحت‌الشاع قرار می‌دهد.

توکلی در آخر با یک توصیه به صحبت‌های خود پایان داد: همان‌طور که اشاره شد، سومین تولیدکننده گاز طبیعی دنیا هستیم که عدم وجود سبد انرژی و عدم صرفه‌جویی‌ها، گاز کشور را به سمت ناترازی سوق داده است. این اتفاق سبب ایجاد ناترازی ۳۰۰ میلیون متر مکعب در اوج مصرف می‌شود که واضحا مردم می‌توانند با صرفه‌جویی، مارا در تامین گاز صنایع همراهی کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]