پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 163758
  • 28 نوامبر 2024 - 14:31
  • 7 بازدید
  • ۰ دیدگاه

رقم عجیب‌وغریب از گم‌شدن سوخت نیروگاه‌ها / هزینه هدررفت سوخت در ایران چقدر است؟

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: اگر الگوی مصرف مشخصی برای توزیع سوخت نیروگاهی تدوین شود، از هدر رفت سالانه حدود یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی جلوگیری می‌شود و ابهامی در خصوص تناسب بین رشد تولید و رشد مصرف به وجود نمی‌آید.

به گزارش اکوایران، «سالی یک میلیارد لیتر از سوخت نیروگاه‌ها گم می‌شود.» این اظهارنظر نعمت‌الله نجفی، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است. او در این باره و با اشاره به بحث قاچاق سوخت می‌گوید: «توزیع سوخت نیروگاه‌ها بر اساس آئین‌نامه ۴۴ مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق انجام می‌شود و باید الگوی مصرف مشخصی برای توزیع سوخت نیروگاهی تدوین شود، چراکه ممکن است بسیاری از فرآورده‌های انتقال‌یافته به نیروگاه‌ها نرسد، یا به جای تولید برق در مصارف دیگری به‌کار گرفته شود.»

نجفی می‌افزاید: «اگر الگوی مصرف مشخصی برای توزیع سوخت نیروگاهی تدوین شود، از هدر رفت سالانه حدود یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی جلوگیری می‌شود و ابهامی در خصوص تناسب بین رشد تولید و رشد مصرف به وجود نمی‌آید.»

آمار قاچاق سوخت از زبان رئیس مجلس

البته این تنها اظهارنظر در مورد قاچاق سوخت از کشور نیست. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در جلسه علنی مجلس ششم آذر ۱۴۰۳ گفت:«روزانه بین ۲۵ الی ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود. تردید نکنید که این قاچاق سازمان‌یافته است. مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی تهیه‌کنندگان این قاچاق هستند.»

قالیباف همچنین در نشست خبری شب گذشته خود، چهارشنبه هفتم آذر ۱۴۰۳، در میان اصحاب رسانه اظهار کرد:« انرژی دغدغه ماست و ۲۵ میلیون لیتر سوخت در روز قاچاق می‌شود که باید بپذیریم و برای رفع آن کاری کنیم؛ دولت و مجلس مسئلۀ قاچاق ۲۵ میلیون لیتر سوخت در روز توسط شوتی، دبه و باک را انکار نمی‌کند، پس چنین چیزی وجود دارد.»

او افزود:« امروز در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز در نیروگاه‌ها مصرف می‌کنیم و بیش از پنج میلیارد لیتر سوخت مازوت و گازوییل در نیروگاه‌ها ذخیره می‌کنیم؛ در حوزه انرژی به اندازه‌ای که انرژی مصرف می‌کنیم به همان اندازه هدر می‌دهیم.»

وی ادامه داد: «منظور ما از هدر رفت به صورت کلان است که رقم درشتی است. الان به اندازه درآمد ارزی ما و بخش خصوصی و دولتی انرژی را از دست می‌دهیم حالا با این وضعیت چگونه می خواهیم به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم که دو درصد آن مربوط به بهره‌وری در انرژی است.»

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تشدید ناترازی انرژی با راندمان پایین نیروگاه‌های برق / قیمت انرژی برای پرمصرف‌ها بیشتر شود 28 نوامبر 2024

تشدید ناترازی انرژی با راندمان پایین نیروگاه‌های برق / قیمت انرژی برای پرمصرف‌ها بیشتر شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ما همیشه تأکید کرده‌ایم که شیب افزایش تعرفه انرژی باید در بخش پرمصرف‌ها بیشتر مشاهده شود. این موضوع نه تنها به نفع اقتصاد کشور است، بلکه به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک می‌کند.

قبض برق افعی تهران بالاخره لو رفت! + عکس 27 نوامبر 2024

قبض برق افعی تهران بالاخره لو رفت! + عکس

۱۴ روز است که برق همه ایران روزانه ۲ ساعت قطع می‌شود اما پرمصرف‌ترین مشترک خانگی ایران معروف به «اَفعی برق تهران» از ابتدای امسال تا کنون بدون توقف ۱۰۵ هزار و ۹۲۰ کیلووات‌ساعت برق مصرف کرده؛ مصرفی که به‌اندازه یک محله با ۶۳ خانه است.

واردات بنزین ممنوع شد؟ 27 نوامبر 2024

واردات بنزین ممنوع شد؟

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: برخلاف برخی اظهارنظرات درباره واردات ممنوعیت واردات بنزین، کمیسیون تصویب کرد که دولت اجازه دارد در صورت نیاز نسبت به واردات بنزین و فرآورده‌ها به کشور اقدام کند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.