چهارشنبه, ۲۰ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 180629
  • 05 ژانویه 2025 - 20:31
  • 36 بازدید
  • ۰ دیدگاه

اتلاف انرژی در جلسه ویژه کمیسیون مجلس درباره ناترازی‌ها/ قالیباف: خودمان نمی‌توانیم یک اتاق را مدیریت کنیم!

اتلاف انرژی در جلسه ویژه کمیسیون مجلس درباره ناترازی‌ها/ قالیباف: خودمان نمی‌توانیم یک اتاق را مدیریت کنیم!
اتلاف انرژی در جلسه ویژه کمیسیون مجلس درباره ناترازی‌ها/ قالیباف: خودمان نمی‌توانیم یک اتاق را مدیریت کنیم!

اکوایران: جلسه ویژه کمیسیون انرژی مجلس درباره ناترازی انرژی خود نیز با نقد رئیس مجلس شورای اسلامی همراه شد.

به گزارش اکوایران، بحران ناترازی انرژی در کشور این روزها به اوج خود رسیده است و همین موضوع عاملی شد تا کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس عصر امروز جلسه ویژه‌ای درباره ناترازی برق و سوخت نیروگاه‌ها با حضور وزرای نفت و انرژی برگزار کند؛ نشستی که خود آن نیز سوژه نقد رئیس پارلمان شد. 

قالیباف با بیان اینکه «یک ربع قبل اینجا آنقدر گرم شد که نیاز به بادبزن داشتم بعد از آن پنجره را باز کردیم.» گفت:‌ یعنی ما خودمان در کمیسیون انرژی در مجلس نشستیم و وزرا هم هستند ولی مدیریت انرژی یک اتاق و یک ساختمان و یک مجموعه را نمی‌توانیم انجام بدهیم.

قالیباف در ادامه جلسه نیز عنوان کرد که با اقدامات صورت گرفته در آینده نزدیک، خواهید دید این حجم قاچاق کاهش پیدا خواهد کرد. معلوم است که قاچاق روزانه ۲۰،۳۰ میلیون لیتر با دبه و بشکه انجام نمی‌گیرد.

او با تاکید بر اینکه حل مشکلات نیازمند طرح اقدام مشخصی است، افزود: در این بخش همه اعم از مجلس، دولت و مردم نیز مسئولیت‌هایی دارند و باید همراهی کنند. مردم همیشه نشان داده‌اند که از ما پیشگام‌تر بوده‌اند و مشاهده می‌کنیم که رئیس‌جمهوری از مردم خواستند تا دو درجه گرمایش خانه‌های خود را کاهش دهند، این اتفاق افتاد و امروز تا ۴۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی شده است.

پویش دو درجه کمتر

اما پویش دو درجه کمتر که رئیس مجلس در سخنان امروز خود بدان اشاره کرد، چیست و چه هدفی را دنبال می‌کند؟ این پویش به‌منظور مدیریت مصرف انرژی و کاهش ناترازی در تأمین گاز و برق در ایران آغاز شده است و برای اولین بار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در ۲۵ آذر با انتشار پیامی ویدئویی از مردم خواست دمای وسایل گرمایشی خود را دو درجه کاهش دهند تا از افت فشار گاز و قطعی برق جلوگیری شود؛ ویدئویی که می توان از آن با عنوان آغاز پویش «دو درجه کمتر» یاد کرد.

تاکید پزشکیان و قالیباف بر مقابله با قاچاق سوخت

با این همه، موضوع ناترازی انرژی بحث امروز و دیروز کشور نیست و مردم سال هاست که با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند. این معضل بزرگ ریشه در عوامل متعددی دارد که از آن جمله می‌توان به قاچاق سوخت نیز اشاره کرد؛ موضوعی که محمدباقر قالیباف نیز در جلسه امروز کمیسیون انرژی بار دیگر بدن اشاره کرد.

البته این اولین بار نیست که رئیس مجلس سخن از قاچاق سوخت به میان می آورد، او در هفته‌های اخیر از هر فرصتی که پیش آمده استفاده کرده است تا درباره چالش قاچاق سوخت از کشور سخن بگوید. قالیباف اولین بار در جریان جلسه نظارتی مجلس برای بررسی علل قطع برق مشترکان خانگی که در ششم آذرماه و با حضور وزرای نفت و نیرو برگزار شد، با بیان اینکه «روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود»، در این باره تاکید کرد: تردیدی نیست که این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی اولین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند.

او در نشست خبری خود با اصحاب رسانه‌ نیز بار دیگر ضمن اشاره به مسئله قاچاق سامان‌یافته سوخت در کشور گفت: انرژی به معنای گاز و نفت، کالای انحصاری دولت به معنای عام است و بخش خصوصی نه اینها را تولید می‌کند و نه وارد می‌کند و مابین حمل و نقل‌ها و محاسبه مترمکعب‌های سوخت ممکن است دستمان خط بخورد!

بنا به گفته رئیس مجلس «روزانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت» در کشور «قاچاق» می شود؛ حجم بزرگی که نیازمند رسیدگی فوری است و رئیس‌جمهوری کشورمان نیز چندی پیش به آن اشاره کرد.

پزشکیان در جریان بازدیدی که در ۲۷ آذر ۱۴۰۳ از سازمان برنامه و بودجه داشت طی سخنانی در این باره گفت: چگونه ممکن است که روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور گم می‌شود در حالی که تولیدکننده و عرضه‌کننده خودمان هستیم. برای این سرقت مرا دار بزنند هم کم‌کاری نکرده‌اند. عین این در آب و برق و گاز و همه چیز وجود دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
بازی نفتی عربستان در آستانه تکرار یک بحران تاریخی؟/ بازگشت «شبح جاکارتا» بر سر بازار جهانی نفت 08 آوریل 2025

بازی نفتی عربستان در آستانه تکرار یک بحران تاریخی؟/ بازگشت «شبح جاکارتا» بر سر بازار جهانی نفت

اکوایران: اعضای اوپک در سال ۱۹۹۷، در نشستی در پایتخت اندونزی،-جاکارتا،- هم‌زمان با اوج گیری بحران مالی آسیا تولید خود را افزایش دادند، تعداد کمی پیش‌بینی می‌کردند که ترکیب افزایش تولید و کند شدن اقتصادها چقدر فاجعه‌بار خواهد بود. یک سال بعد، قیمت نفت به زیر ۱۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد و این اشتباه سیاست‌گذاری برای همیشه در حافظه اوپک به‌عنوان «شبح جاکارتا» باقی ماند.

هشدار درباره ناترازی تاریخی برق در کشور 08 آوریل 2025

هشدار درباره ناترازی تاریخی برق در کشور

با آغاز زودهنگام گرما و رشد چشمگیر مصرف برق در روزهای ابتدایی سال، هشدارها درباره بروز ناترازی بی‌سابقه در شبکه برق کشور جدی‌تر از همیشه به گوش می‌رسد. آمارها نشان می‌دهد مصرف برق در تابستان پیش‌رو ممکن است به سقف ۸۵ هزار مگاوات برسد؛ در حالی که توان تولید شبکه در بهترین حالت حدود ۶۵ هزار مگاوات برآورد می‌شود. این یعنی کشور با فاصله‌ای ۲۰ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف روبه‌رو خواهد بود.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۱/۱۹ 08 آوریل 2025

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۱/۱۹

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۸۹ سنت معادل ۱.۳۹ درصد افزایش به ۶۵ دلار و ۱۰ سنت رسید.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.