چهارشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 200496
  • 28 فوریه 2025 - 20:31
  • 33 بازدید
  • ۰ دیدگاه

صعود صادرات نفت ایران و روسیه به چین؛ ورود نفتکش‌های جدید به مسیرهای تحریمی

صعود صادرات نفت ایران و روسیه به چین؛  ورود نفتکش‌های جدید به مسیرهای تحریمی
صعود صادرات نفت ایران و روسیه به چین؛  ورود نفتکش‌های جدید به مسیرهای تحریمی

اکوایران: افزایش واردات نفت تحریمی به چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان، نگرانی‌های مربوط به کمبود عرضه را کاهش داده است؛ نگرانی‌هایی که باعث افزایش قیمت جهانی نفت شده بودند.

به گزارش اکوایران، واردات نفت ایران و نفت خام شرق روسیه توسط چین قرار است در ماه مارس افزایش یابد. این در حالی است که به گفته منابع تجاری و تحلیلگران، نفتکش‌های غیرتحریمی، با انگیزه جذب سودهای کلان، جایگزین کشتی‌هایی شده‌اند که تحت تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفته‌اند.

افزایش واردات نفت تحریمی به چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان، نگرانی‌های مربوط به کمبود عرضه را کاهش داده است، نگرانی‌هایی که باعث افزایش قیمت جهانی نفت شده بودند.

به نوشته رویترز، واشنگتن از ماه اکتبر تاکنون چندین دور تحریم علیه کشتی‌ها و نهادهایی که با نفت ایران و روسیه تجارت می‌کنند اعمال کرده که باعث اختلال در تجارت با واردکنندگان عمده‌ای مانند چین و هند شده است.

بسته تحریمی ۱۰ ژانویه بیش از ۱۴۰ نفتکش را هدف قرار داد که معادل ۴۲٪ از کل صادرات دریایی نفت خام روسیه است و باعث افزایش شدید نرخ کرایه حمل شد.

افزایش سه برابری نرخ حمل‌ونقل برای نفتکش‌هایی که نفت خام را از بندر «کوزمینو» در شرق روسیه به چین منتقل می‌کنند، باعث شد حداقل ۱۷ نفتکش غیرتحریمی بین ۱۱ ژانویه تا ۲۰ فوریه وارد این مسیر شوند.

بر اساس داده‌های LSEG، یازده نفتکش غیرتحریمی جدید وارد مسیر صادرات نفت روسیه به چین شده‌اند.

یک معامله‌گر مستقر در چین که با یک تأمین‌کننده روسی همکاری دارد، گفت: «افزایش نرخ کرایه حمل پس از تحریم‌ها باعث شده است کشتی‌های حمل فرآورده‌های نفتی به تجارت نفت خام روسیه روی بیاورند… مالکان کشتی‌ها همچنین برای کسب سود بیشتر، نفتکش‌های جدیدی خریداری کرده‌اند.»

نرخ کرایه نفتکش‌ها از شرق روسیه به شمال چین در آخرین معاملات حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون دلار اعلام شده است.

عوامل دیگری نیز باعث افزایش عرضه نفت روسیه به چین شده‌اند. ریچارد برونز، مدیر بخش ژئوپلیتیک مؤسسه  Energy Aspectsگفت که حملات پهپادی اوکراین به تأسیسات پالایشگاهی روسیه، باعث کاهش فعالیت پالایشگاه‌های این کشور شده و نفت خام بیشتری را برای صادرات باقی گذاشته است.

وی همچنین اشاره کرد که تعداد بیشتری از محموله‌های نفت اورال روسیه به چین ارسال می‌شوند که احتمالاً به دلیل کاهش صادرات این نفت به ترکیه و سایر مقاصد از زمان اعمال تحریم‌ها است.

همچنین عرضه نفت ایران نیز بهبود یافته است.

بر اساس داده‌های شرکت ورتکسا، واردات نفت ایران به چین در بازه ۱ تا ۲۰ فوریه به ۱.۴ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است، درحالی‌که این میزان در ژانویه، نزدیک به کمترین سطح دو سال اخیر، یعنی ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود.

حجم نفت ایران که به استان شاندونگ ارسال شده، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسیده و از میانگین سال ۲۰۲۴ فراتر رفته است.

بر اساس داده‌های کپلر، ورود نفت خام ایران به چین در فوریه به ۷۷۱ هزار بشکه در روز افزایش یافته که نسبت به ۶۹۲ هزار بشکه در روز در ژانویه بیشتر است. آمار منتشر شده از سوی شرکت‌های مختلف به دلیل روش‌های متفاوت اندازه‌گیری متفاوت هستند.

از اواخر ژانویه، حداقل هشت ابر نفتکش، که یا به‌تازگی به ناوگان نفتکش‌های سایه اضافه شده‌اند یا از اوایل ۲۰۲۴ بیکار بودند، برای انتقال کشتی به کشتی در مسیر مالزی به چین ظاهر شده‌اند.

با این حال، برونز هشدار داده است که فشارهای بیشتر از سوی دونالد ترامپ بر صادرات نفت ایران ممکن است در ماه‌های آینده باعث کاهش صادرات به چین و در نهایت، افت تولید نفت ایران شود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
در شرایط تنش آبی به سر می‌بریم/ خطر امنیت غذایی در کمین است؟ 15 آوریل 2025

در شرایط تنش آبی به سر می‌بریم/ خطر امنیت غذایی در کمین است؟

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با پیشبرد نقشه راه آب، امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد ۲٫۵ درصد ۱٫۷ برابر خواهد شد.

بحران آب جدی شد؛ قطع آب در ۷۴۵ اداره 15 آوریل 2025

بحران آب جدی شد؛ قطع آب در ۷۴۵ اداره

با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف به استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب هستند.

15 آوریل 2025

ارز کشورهای نفتی تقویت می‌شود؟

علی رضاپور، کارشناس بازارهای مالی می‌گوید که کشورهای با منابع نفتی می‌توانند به‌عنوان پناهگاهی مطمئن برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شوند؛ چراکه در حال حاضر در حال تولید انرژی هستند و این تولید می‌تواند پشتوانه‌ای برای ارزهای آن‌ها باشد. اما او هشدار می‌دهد که ارزهایی که به منابع قابل توجه و تولید کالا وابسته نیستند، […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.