سه شنبه, ۲۸ اسفند , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 204942
  • 11 مارس 2025 - 20:32
  • 23 بازدید
  • ۰ دیدگاه

پایان عصر طلایی نفت؟؛ تجارت جهانی طلای سیاه به سرازیری افتاد

پایان عصر طلایی نفت؟؛ تجارت جهانی طلای سیاه به سرازیری افتاد
پایان عصر طلایی نفت؟؛ تجارت جهانی طلای سیاه به سرازیری افتاد

اکوایران: تجارت سوخت‌های فسیلی در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید و اکنون در مسیر کاهش قرار دارد؛ چراکه کشورهایی که به‌دنبال امنیت انرژی هستند، سرمایه‌گذاری خود در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای را سرعت بخشیده‌اند.

به گزارش اکوایران، جف کوری از شرکت Carlyle Group Inc. در روز دوشنبه (۲۰ اسفند) با انتشار یک تحقیق اعلام کرد تجارت سوخت‌های فسیلی در سراسر مرزها در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید و اکنون در مسیر کاهش قرار دارد؛ چراکه کشورهایی که به‌دنبال امنیت انرژی هستند، سرمایه‌گذاری خود در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای را سرعت بخشیده‌اند.

به نوشته بلومبرگ، صحبت‌ها درباره به اوج رسیدن عرضه و تقاضای نفت، برای دهه‌ها پس‌زمینه‌ بازارهای انرژی را شکل داده است و گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان موضوع اصلی نشست سالانه CERAWeek خواهد بود که طی این هفته توسط شرکت اس‌اندپی گلوبال در هیوستون آمریکا که «پایتخت انرژی جهان» نامیده می‌شود، برگزار خواهد شد.

جف کوری انتظار ندارد که استفاده از سوخت‌های فسیلی به‌زودی متوقف شود، اما معتقد است که جهان شاهد «اوج تجارت نفت» است. او افزود: «با وجود این موضوع، حمل‌ونقل سوخت‌های فسیلی به‌شکل فزاینده‌ای در معرض آسیب قرار دارد و تازه‌ترین نمونه به جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مربوط می‌شود و همین موضوع باعث خواهد شد کشورها به واردات کمتر نفت و گاز اقدام کنند و هر جا که ممکن باشد در منابع تجدیدپذیر انرژی سرمایه‌گذاری خواهند داشت.»

جف کوری در مقاله تحقیقاتی خود آورده است: «سهم مصرف جهانی انرژی در حوزه سوخت‌های فسیلی که بین کشورها انجام می‌شد، در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید و از آن زمان تاکنون با افت ۵ درصدی روبه‌رو شده است. شرایط کنونی به این شکل است که تقاضا همچنان در حال رشد است و امنیت تأمین انرژی نگرانی اصلی است.»

ایالات متحده به‌عنوان عاملی بزرگ در امنیت تجارت جهانی مطرح است که با پیشرفت‌های فناوری در استخراج نفت در طول انقلاب شیل، به صادرکننده خالص نفت تبدیل شده و وابستگی کمتری به عرضه خارجی دارد.

کوری در مصاحبه‌ای با بلومبرگ در روز شنبه اعلام کرد: «محافظ تجارت جهانی، دیگر انگیزه‌ای برای حفاظت از تجارت جهانی ندارد.»

این کارشناس خاطرنشان می‌کند در حالیکه تجارت نفت و گاز همچنان ادامه خواهد داشت، جلوگیری از واردات سوخت‌های فسیلی آسان‌تر از محدود کردن منابع انرژی بادی و خورشیدی خواهد بود.

هم‌زمان با این موضوع که کشورها به‌شکل بیشتری به منابع انرژی محلی و منطقه‌ای روی می‌آورند، کاهش تجارت حاصل از این اتفاق منجر به تقاضای آهسته‌تر نفت و گاز خواهد شد. اما ترکیب انرژی ایالات متحده به احتمال زیاد به‌سمت سوخت‌های فسیلی متمایل خواهد ماند، با توجه به عرضه داخلی فراوان این کشور.

موضوع دیگری که این هفته در هیوستون بر گفت‌وگوها سایه خواهد انداخت، تقاضای انرژی ناشی از هوش مصنوعی و نیاز بعدی به تأمین انرژی مراکز داده پر مصرف است. جف کوری هوش مصنوعی را به‌عنوان آخرین مرحله در یک روند خطی صد ساله از الکتریکی‌سازی می‌بیند که تقاضای انرژی را تحریک می‌کند و حتی با وجود اینکه هوش مصنوعی اکنون «بسیار بزرگ‌تر از آن است که نادیده گرفته شود» و سهم بیشتری از ترکیب تقاضای انرژی را به خود اختصاص داده، تأثیر کمی در تسریع رشد تقاضا داشته است.

قیمت نفت خام از زمان تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است و این موضوع حتی برای تولیدکنندگان بزرگ نیز افزایش تولید را دشوارتر می‌کند، زیرا حاشیه سود کاهش یافته است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
مصرف بنزین سر به فلک کشید 17 مارس 2025

مصرف بنزین سر به فلک کشید

همزمان با آغاز سفر‌های مسافران نوروزی از ابتدای هفته جاری، مصرف روزانه بنزین کشور در یکشنبه، ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ به بیش از ۱۳۲ میلیون لیتر رسید.

برخورد سختگیرانه‌تر از همیشه در انتظار مشترکان پرمصرف آب 17 مارس 2025

برخورد سختگیرانه‌تر از همیشه در انتظار مشترکان پرمصرف آب

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: به طور کلی سازمان برنامه و بودجه کمک کند طرح‌های اضطراری آب را به نتیجه برسانیم همچنین مدیریت مصرف هم یکی دیگر از راهکار‌های تنش آبی محسوب می‌شود راهکار اصلی، مدیریت مصرف و مدیریت منابع است به طوری که ۲۵ درصد از میزان مصرف باید کاسته شود.

ضربه تعرفه‌ها به طلای سیاه؛ نفت در سراشیبی سقوط؟ 17 مارس 2025

ضربه تعرفه‌ها به طلای سیاه؛ نفت در سراشیبی سقوط؟

اکوایران: عرضه بسیار بالا، چشم‌انداز تقاضای ضعیف از سوی چین‌ به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت و تشدید تنش در جنگ تجاری بین‌المللی، از عواملی بوده که باعث شده است بانک گلدمن ساکس پیش‌بینی رشد قیمت نفت را کاهش دهد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.