دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 211390
  • 02 آوریل 2025 - 15:31
  • 49 بازدید
  • ۰ دیدگاه

اوپک پلاس در آستانه تصمیم مهم؛ افزایش تولید یا حفظ وضعیت؟

اوپک پلاس در آستانه تصمیم مهم؛ افزایش تولید یا حفظ وضعیت؟
اوپک پلاس در آستانه تصمیم مهم؛ افزایش تولید یا حفظ وضعیت؟

اکوایران: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه مارس با کاهش ۱۱۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت مواجه شد. این کاهش پیش از تصمیم‌گیری برای افزایش برنامه‌ریزی شده تولید در ماه مه رخ داده است.

به گزارش اکوایران، بر اساس آخرین نظرسنجی ماهانه بلومبرگ، تولید نفت خام اوپک در ماه مارس با کاهش ۱۱۰ هزار بشکه‌ای در روز نسبت به ماه قبل به ۲۷.۴۳ میلیون بشکه در روز رسید. این کاهش در حالی اتفاق افتاده که این سازمان اعضای خود را به رعایت دقیق‌تر سهمیه‌های تولید ترغیب می‌کند.

جزئیات تولید کشورهای عضو

به گزارش ایسنا، نیجریه با کاهش ۵۰ هزار بشکه‌ای (به ۱.۵ میلیون بشکه در روز) بیشترین کاهش تولید را داشت. کشور عراق نیز با ۴۰ هزار بشکه کاهش (به ۴.۱۵ میلیون بشکه) در رتبه دوم قرار گرفت. امارات با افزایش ۳۰ هزار بشکه‌ای (به ۳.۳۳ میلیون بشکه) تنها کشور افزایش‌دهنده تولید بود

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند اوپک پلاس در جلسه مجازی این هفته، افزایش ۱۳۸ هزار بشکه‌ای تولید برای ماه مه را تصویب کند. این در حالی است که این اتحادیه در آوریل نیز افزایش مشابهی در تولید داشته است.

نقش اوپک پلاس در بازار جهانی

این اتحادیه متشکل از ۲۳ کشور (۱۲ عضو اوپک و ۱۱ کشور غیرعضو) است که حدود ۴۵ میلیون بشکه نفت در روز (معادل ۵۹٪ تولید جهانی) تولید می‌کنند. تصمیمات این گروه تأثیر قابل توجهی بر قیمت‌های جهانی نفت دارد.

اگرچه برخی کشورها مانند عراق و امارات بیش از سهمیه تعیین شده تولید کرده‌اند، اما آمار رسمی اوپک نشان می‌دهد تولید کلی این کشورها عمدتاً در چارچوب توافقنامه‌ها بوده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، گروه اوپک پلاس متشکل از ۱۲ عضو اوپک شامل عربستان سعودی، عراق، ایران، کویت، ونزوئلا، گابن، الجزایر، گینه استوایی، لیبی، امارات، کنگو و نیجریه و کشورهای غیرعضو اوپک شامل روسیه، برزیل، مکزیک، قزاقستان، عمان، آذربایجان، بحرین، مالزی، سودان جنوبی، برونئی و سودان است.

این گروه، ۴۵ میلیون بشکه در روز معادل ۵۹ درصد از تولید جهانی، نفت تولید می‌کند. همچنین نفوذ ترکیبی اعضای اوپک پلاس قابل توجه بوده و بر قیمت نفت تاثیرگذار است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/برنت ۶۵ دلار و ۲۸ سنت شد 19 مه 2025

قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/برنت ۶۵ دلار و ۲۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۳ سنت معادل ۰.۲۰ درصد کاهش به ۶۵ دلار و ۲۸ سنت رسید.

قدرت نمایی جدید ایران / بزرگ‌ترین دارایی صنعت نفت معرفی شد 18 مه 2025

قدرت نمایی جدید ایران / بزرگ‌ترین دارایی صنعت نفت معرفی شد

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از بهره‌برداری دو پالایشگاه جدید و سه طرح کیفی‌سازی در سال جاری خبر داد.

افزایش قیمت برق تا ۴۰ درصد 18 مه 2025

افزایش قیمت برق تا ۴۰ درصد

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر با اشاره به نهایی‌نشدن جزئیات تعرفه‌های جدید برق، تأکید کرد ۷۵ درصد از مشترکان که زیر الگوی مصرف هستند، افزایش چشمگیری در قبوض خود نخواهند دید و بیشترین تأثیر افزایش قیمت بر مشترکان پرمصرف خواهد بود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.