دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 248134
  • 07 جولای 2025 - 3:32
  • 14 بازدید
  • ۰ دیدگاه

افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند

افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند
افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند

اکوایران: شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به ۲٫۲۰ دلار در هر بشکه یعنی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی خواهد رساند. مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند.

به گزارش اکوایران، عربستان‌سعودی برای ماه آینده میلادی، قیمت‌ها برای گرید نفت خام اصلی خود در آسیا را بیش از انتظار مشتریانش افزایش داد؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ریاض اطمینان دارد بازار به‌اندازه‌ای قوی است که بتواند عرضه‌های اضافی از سوی اوپک‌پلاس را تحمل کند.

به نوشته بلومبرگ، بر اساس لیست قیمتی که توسط این خبرگزاری مشاهده شده است، شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به ۲٫۲۰ دلار در هر بشکه می‌رساند؛ یعنی رقمی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی.

مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند. طبق نظرسنجی انجام‌شده از معامله‌گران و پالایشگاه‌ها، انتظار می‌رفت که آرامکو قیمت عرب‌لایت را تا ۶۵ سِنت به‌ازای هر بشکه افزایش دهد.

در روز شنبه (۱۴ تیر)، عربستان‌سعودی باعث شد تا اوپک‌پلاس که در آن اعضایی مانند روسیه نیز حضور دارند، با افزایش تولید تا ۵۴۸ هزار بشکه در روز در ماه آگوست موافقت کند؛ تصمیمی که بخشی از آن به سود بردن از مصرف قوی تابستانی برمی‌گردد.

این افزایش که سریع‌تر از پیش‌‎بینی معامله‌گران و کارشناسان بود، می‌تواند در ماه‌های آتی سال جاری میلادی باعث مازاد عرضه نفت خام شود. در همین حال، شرکت‌های وال‌استریت از قبیل جی‌پی مورگان چیس و گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده‌اند که قیمت‌ها در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ به نزدیک ۶۰ دلار به‌ازای هر بشکه سقوط خواهند کرد.

افزایش تولید اوپک‌پلاس باعث می‌شود این گروه در مسیر حذف کاهش داوطلبانه تولید توسط هشت عضو خود شود، آن هم تا ماه سپتامبر؛ اتفاقی که یک سال زودتر از برنامه‌ریزی‌های اولیه رخ خواهد داد. کشورهای عضو پیش‌تر از افزایش ۴۱۱ هزار بشکه در روز برای هر کدام از ماه‌های می، ژوئن و جولای خبر داده بودند که سه برابر سریع‌تر از برنامه‌های پیشین بود.

قیمت نفت در ماه گذشته میلادی با حمله اسرائیل علیه ایران به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه رسید. در مقایسه، بازارها به‌طور گسترده تنش‌های ژئوپلیتیکی مرتبط با جنگ اسرائیل در غزه و حملات به حزب‌الله را نادیده گرفته بودند.

پس از اعلام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، مبنی بر آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، نفت خام برنت به‌سرعت به ۷۰ دلار به‌ازای هر بشکه عقب‌نشینی کرد.

در این گزارش آمده است که تقاضا برای نفت خام و محصولات مرتبط با آن به‌شکل قابل‌توجهی در تابستان در سطح بالایی مانده، زیرا مصرف همچنان قوی است و حاشیه سود پالایشگاه‌ها نیز افزایش یافته است. با این حال، معامله‌گران انتظار دارند که با افت مصرف، بازار نفت در ماه‌های آتی سال ۲۰۲۵، پویایی خود را از دست بدهد زیرا افزایش عرضه اوپک‌پلاس موجب مازاد ذخایر خواهد شد.

زمانی‌که کاهش‌های داوطلبانه در میان اعضا لغو شود، اوپک‌پلاس در نظر دارد در سال جاری میلادی، روزانه ۲٫۲ میلیون بشکه نفت را به بازار بازگرداند. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
جدول قطعی برق تهران، کرج و سایر استان‌ها  امروز دوشنبه ۱۶ تیرماه 07 جولای 2025

جدول قطعی برق تهران، کرج و سایر استان‌ها امروز دوشنبه ۱۶ تیرماه

در اطلاعیه شرکت توزیع برق آمده است: به منظور جبران و تامین بخشی از نیروی برق مورد نیاز، خاموشی های ساعتی برای تهران و سایر استان ها برنامه ریزی شده است.

قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۴/ تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت 07 جولای 2025

قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۴/ تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۵ سنت معادل ۰.۶۶ درصد کاهش به ۶۷ دلار ۸۵ سنت رسید.

خسارت عراق از تحریم‌های جدید ایران/ رویکرد دوگانه ترامپ، تحریم‌های ایران را تضعیف کرده است 07 جولای 2025

خسارت عراق از تحریم‌های جدید ایران/ رویکرد دوگانه ترامپ، تحریم‌های ایران را تضعیف کرده است

دولت ترامپ با اعمال دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه نفتکش‌ها و شرکت‌های مرتبط با صادرات نفت ایران، بار دیگر سیاست فشار حداکثری را دنبال کرده و در عین حال عراق را نیز در معرض پیامد‌های این اقدامات قرار داده است. با این حال، اثربخشی این تحریم‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام است. رویکرد دوگانه ترامپ یعنی تحریم همزمان با اجازه فروش نفت ایران به چین و هند، پیام تحریم‌ها را تضعیف کرده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.