پزشکیان: دعوای ما با هم سر رئیس شدن و اینجا و آنجا نشستن است
پزشکیان: دعوای ما با هم سر رئیس شدن و اینجا و آنجا نشستن است

رئیس جمهور با بیان اینکه برای انقلاب فرهنگی باید از خودمان شروع کنیم، اظهار داشت: قبل از اینکه حق و عدالت و انصاف و انسانیت را زبانی به دیگران بگوییم باید در رفتارمان نشان دهیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ذلالت یعنی تابع نفس بودن و اختلاف یعنی من می‌خواهم حق دیگران را ضایع کنم و نادیده گرفتن حق دیگران به معنای ذلالت نفس است.

وی افزود: دعواها بر سر این است که من می‌خواهم رئیس شوم در حالی که پیامبر طور رفتار می‌کرد که هیچ تشخصی بین ایشان و افراد دیگر دیده نمی‌شد.

پزشکیان با بیان اینکه مشکل این است که حق و عدالت را نبینیم و به دلیل نفسانیت وحدت و انسجام رخ ندهد، تصریح کرد: حق جنسیت و قومیت و منطقه و چپ و راست و مذهبی و غیر مذهبی نمی‌شناسد و باید حق هر انسانی را داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای انقلاب فرهنگی باید از خودمان شروع کنیم نه دیگران، اظهار داشت: قبل از اینکه حق و عدالت و انصاف و انسانیت را زبانی به دیگران بگوییم باید در رفتارمان نشان دهیم چون رفتار زبان مشترک همه انسان‌ها است.

وی افزود: آنچه امروز در جامعه با آن درگیر هستیم رفتار ماست و امکان ندارد ما در جامعه بر اساس حق عمل کنیم و در جامعه ناآرامی شکل بگیرد و ما اگر حق همه مردم را مستقل از اینکه چه کسی هستند حقش را بدهیم، می‌توانیم الهام بخش باشیم و در دنیا سری در سرهای انسانی داشته باشیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه با دستور نمی‌توانیم دیگران را هدایت کنیم چون باعث می‌شود مقابلمان بایستند، گفت: با امر و نهی نمی‌توان جامعه را هدایت کرد بلکه با رفتار و الگو شدن می‌توان بقیه را جذب کرد و نمی‌شود من استاد دانشگاه باشم و در کلاس حرف‌های ۵۰ سال قبل را بزنم و با رفتارم نتوانم دانشجو را به آن علم و رفتار هدایت کنم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر بر اساس علم عمل کنیم دعوایی وجود ندارد، تصریح کرد: اگر یاد بگیریم بر اساس مستندات باهم گفتگو کنیم اختلافی پیش نمی‌آید و ظلمی بالاتر از این نیست که در برابر علم، حرف و داده درست بایستیم. اگر اقتصاد و کلاس و دانشگاه و اداره را درست اداره می‌کردیم جایی غیر از موقعیت کنونی قرار می‌گرفتیم.

پزشکیان ضمن اشاره به اینکه مبنا و جهت‌گیری فرهنگ بر اساس حق و عدالت است، اظهار داشت: اگر انصاف را رعایت کنیم می‌توانیم فرهنگ را اشاعه دهیم و لازم نیست بگیریم و ببندیم و اخراج کنیم و باید ببینیم که من چگونه عمل کردم که او راه دیگری را می‌رود و باید روی این مسئله طور دیگری نگاه و عمل کرد؛ چون با امر و نهی و دستور نمی‌توان فرهنگی را در جامعه اشاعه داد.

وی با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی از مدرسه و دانشگاه شروع کرده و نگاه ویژه به علم و فناوری و خانواده داشته است، تصریح کرد: امیدوارم تصمیم‌گیری و جمع بندی شکل بگیرد که تأمین کننده حق و انصاف باشد.

پزشکیان با تاکید بر اینکه به پیغمبر اگر ما حق و عدالت را در جامعه پیاده کنیم دعوا نمی‌شود و امکان ندارد پان‌ترکیسم، پان‌کردیسم و پان‌عربیسم شکل بگیرد، اظهار داشت: من زمانی دنبال هویتم می‌گردم که من را انکار می‌کنند و قبول نمی‌کنند و بی انصافانه با من برخورد می‌کنند و اجازه نمی‌دهند در جایگاهی بر اساس توانمندی و هنر و علمم قرار بگیرم و چون در زبان، فرهنگ و مذهب آنها نیستم نباید در آنجا قرار بگیرم و این بی عدالتی و بی انصافی است.

رئیس جمهور افزود: اگر بتوانیم همین را در این کشور و جامعه و مناطقی که در آن زندگی می‌کنیم پیاده کنیم، وحدت و انسجام شکل خواهد گرفت و جامعه‌ای محکم و ماندگار ایجاد خواهد شد.

پزشکیان تاکید کرد: نارضایتی زمانی آغاز می‌شود که یکی احساس می‌کند حقش را خورده ایم و اگر اینگونه باشد، دیگر نمی‌شود این فرد را هدایت کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]