معرفی شرکت: اولین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران اقتصاد آنلاین – مینا یوسفی؛ شرکت ذوب آهن اصفهان بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است. این شرکت با ظرفیت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزارتن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند. همچنین ذوب نقش مهمی در شکلگیری دیگر صنایع فولادی […]
معرفی شرکت:
اولین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران
اقتصاد آنلاین – مینا یوسفی؛ شرکت ذوب آهن اصفهان بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است. این شرکت با ظرفیت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزارتن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند. همچنین ذوب نقش مهمی در شکلگیری دیگر صنایع فولادی ایران ایفا کرده است؛ بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان ابتدا کشور چین و سپس کشور هند میباشد. اصلیترین شرکتهای تولید کننده فولاد در ایران شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان و فولاد امیرکبیر کاشان، صنایع فولاد آلیاژی یزد و چند شرکت دیگر هستند. انجام عملیات ذوب، ریختهگری، نورد فلزات آهنی و فولادهای آلیاژی جهت تولید انواع مقاطع هندسی استاندارد از موضوعات اصلی فعالیت شرکت ذوب آهن اصفهان است. ذوب محصولات متنوعی مانند ریل، ریل سوزنی، تیرآهن، میلگرد و دیگر فرآوردههای فولادی دارد که در ادامه بهصورت مختصر توضح داده شده است.ذوب آهن با هدف حرکت بهسوی تولید محصولات با ازرش افزوده بالاتر و همچنین تامین نیازهای ریلی راهآهن جمهوری اسلامی ایران برای اولینبار در کشور، اقدام به تولید ریل UIC۶۰ و U۳۳ و همچنین ریل مترو کرد. همچنین این شرکت موفق به طراحی و تولید سوزن ریل E۱A۱۶۰ شد.ذوب آهن اصفهان با درک درست از شرایط بازار و در راستای حرکت در جهت خودکفایی ملی برای اولینبار در کشور اقدام به طراحی و تولید انواع تیرآهن بال پهن سایز بالا کرده است. انواع این تیرآهنها شامل تیرآهن نیمبال پهن موازی و تیرآهن بال پهن موازی است.
میلگرد آجدار و میلگرد ساده از انواع تولیدات این شرکت است. انواع کلافهای صنعتی با فولادهای CK۳۵ ،CK۴۵ ،RSD۷،USD۷ و همچنین تولید انواع ناودانی، نبشی، ورق سازههای فلزی و شمش فولادی از فرآوردههای فولادی شرکت است.
تولید فولاد از دو روش کوره بلند و کوره قوس الکتریکی انجام میشود. روش احیاء مستقیم یا کوره قوس الکتریک در ایران و کشورهای منطقه بهدلیل منابع فراوان گاز و برق متداولتر است. در این روش انرژی از طریق گاز و برق تامین میشود و آهن اسفنجی در کورههای قوس الکتریک ذوب و به فولاد خام تبدیل میشود که بیش از ۸۷ درصد تولید فولاد ایران از این روش صورت میگیرد.
اما شرکت ذوبآهن اصفهان از تکنولوژی کوره بلند استفاده میکند. در این روش، سنگ آهن و کک زغالسنگ بهعنوان انرژی شارژ و مورد ذوب و احیا قرار میگیرند و تبدیل به چدن میشوند. چدن با دمش اکسیژن و افزودن آلیاژها در فولادسازیها به فولاد موردنظر تبدیل میشود که ۸۵ درصد تولید دنیا از این روش است.
مهمترین سهامداران ذوب:
در جدول زیر سهامداران عمده بالای یک درصد در تحلیل ذوب آمده است. شرکتهای سازمان تامین اجتماعی و پویش بازرگانان ذوبآهن اصفهان با مالکیت حدود ۵۶ و ۱۷ درصد از سهامداران عمده شرکت ذوب آهن اصفهان هستند.
جذابیت های شرکت
ذوب آهن سهم تولید ۹بیش از درصد فولاد خام کشور را دارد و۶۸ درصد تیرآهن کشور و ۱۴ درصد شمس و۵درصد میلگرد و ۱۰۰ درصد ریل کشور را سهیم است.
پیشرفت پروژه توسعه پلنت اکسیژن و LF۱ و LF۲ کوره های پاتیلی و تنوع سبد محصولات، احداث پروژه باتری دو و سرمایه گذاری در پروژه های تامین پایدار utility ( پساب شهری و خط انتقال آب در خلیج فارس ) از برنامه های امسال ذوب آهن است. امسال خرید ۱۰۰۰۰ تن ریل توسط قرارگاه خانم النبیا از ذوب در دستور کار و مد نظر شرکت است. دارا بودن نیروگاه ۲۴۰ مگا واتی و برنامه اورهال و توسعه های اساسی این نیروگاه امسال در دستور کار شرکت است.
هم افزایی با مجموعه شستا برای تامین زغال سنگ ریال دریافت مطالبات و افزایش سرمایه از تجدید ، راه اندازی کوره های پاتیلی
انعقاد قرارداد با متروهای کلان شهر های اصفهان ، مشهد ، تهران و… ادامه دارد.
تداوم پروژه ۲۸ ماهه کک سازی و واردات را به صفر رساندن آن.
به تازگی افزایش سرمایه از محل زمین رسما اعلام شد.
۱۵ مهرماه طی نامه ای بر روی کدال اعلام شد شرکت ذوب آهن در نظر دارد نسبت به تجدید ارزیابی بخشی از دارایی های خود ، طبقه زمین و سپس افزایش سرمایه از محل آن اقدام نماید.
پیشتر مدیرعامل شرکت تصمیم بر افزایش سرمایه از محل تجهیزات ۳۰۰%
از محل زمین ۵۰۰%
و اگر ترکیبی ( تجدید ارزیابی ) ۸۳۰% را غیر رسمی اعلام کرده بود.
چالش های ۱۴۰۲:
تداوم خشکسالی، کمبود آب و برق و،افزیش قیمت گاز، زغالسنگ و مواد آهن دار ، محدودیت ها و نوسانات بازارهای جهانی و شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت، ورود معدنی ها به بابار و چرخه تولید فولاد ، قیمت قطعات و ماشین آلات مورد نیاز خط تولید ، عدم توازن در منافع و سود زنجیره فولاد کشور مهم ترین چالش های ذوب است.
وضعیت عملکرد ذوب روی خط کدال:
گزارش شهریور ماه ذوب نشان میدهد که با فروش ۵۵۴۱میلیارد تومانی رشد ۱۱ درصدی را نسبت به مردادماه ثبت نموده است. نسبت به میانگین فروش هر ماه امسال نیز ۱۱ درصد رشد داشته است.
مجموع فروش شرکت در سال مال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۹۹۳۹ میلیارد تومان بوده است.
تحلیل نموداری و روند پیش رو:
حمایت های مهم : ۳۱۵ و ۲۸۰ تومان می باشد.
در این بازار آشفته به بهانه جنگ های سیاسی ، افزایش تقاضا در سهم مشهود است.
یک دیامتریک بروی تکمیل روند اصلاحی از ۹۹ تا ابان ۱۴۰۱ داشتیم که سهم را از محدوده ۹۹۵ تومان به ۱۷۰ تومان رساند. پس از این اصلاح قابل توجه روند صعودی شروع شد و موج اول A به صورت شارپ نیمی از اصلاح را پس گرفتو به ۵۷۰ تومان رسید. سپس وارد اصلاح زمانبر B الگوی صعودی به صورت دیامتریک شدیم که در محدوده ۲۶۰ تومان تمام شد و مجدد در مسیر رشد هستیم. با رعایت حد حمایت تارگت های مهم C ، محدوده های ۴۶۵-۴۳۰ و سپس سقف قبلی و ۶۷۰-۷۶۰ میان مدت مهم خواهد بود.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین