خرید دلار برای سرمایه گذاری یا کسب درآمد دلاری با سرمایه گذاری
خرید دلار برای سرمایه گذاری یا کسب درآمد دلاری با سرمایه گذاری
یکی از روشهای سرمایه گذاری در ایران، خرید دلار کاغذی است اما در چند سال گذشته به دلیل اعمال محدودیت‌های حجمی و زمانی در خرید و همچنین کنترل بانک مرکزی بر قیمت دلار، سرمایه گذاری در این بازار بازدهی چندانی نداشته است.

در این میان، برخی از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای سعی کرده‌اند برای مبارزه با تورم، به کسب درآمد دلاری از بازارهای مالی بین‌المللی بپردازند. انجام معاملات در بازار فارکس، خرید سهام دلاری در بورس ایران، خرید و فروش ارزهای دیجیتال، فعالیت در یوتیوب، فریلنسری و … از جمله مهمترین روشهای کسب درآمد دلاری واقعی در ایران هستند. از بین این روشها، فعالیت در بازارهای مالی بین‌المللی و داخلی، بیشترین درآمد دلاری را نصیب فرد می‌کند. بنابراین قصد ما این است که صرفا به مشاغل پُردرآمد دلاری و روش انجام آنها بپردازیم. به همین دلیل از پرداختن به موضوعات کم‌اهمیت‌تری همچون کسب درآمد دلاری از تبلیغات، بازی، اپلیکیشن‌های گوگل، آموزش، سیستم‌های همکاری در فروش و … خودداری خواهیم کرد.

کسب درآمد دلاری با سرمایه گذاری در بازارهای مالی داخلی و خارجی

خرید سهام دلاری در بورس ایران از جمله روشهای کسب درآمد دلاری است که متاسفانه اغلب، نادیده گرفته می‌شود. منظور از سهام دلاری، سهام شرکت‌های صادرات محور در بازار بورس ایران است. این شرکت‌ها با فروش محصولات خود در خارج از کشور، درآمد دلاری به دست می‌آورند، به همین دلیل با افزایش قیمت دلار، احتمال افزایش قیمت سهام آنها و سود پرداختی به سهامداران (سود نقدی) بیشتر می‌شود. در نهایت شما با سرمایه گذاری در این بازار، سود خود را به ریال دریافت می‌کنید اما این سود بیشتر از سود سایر سهام‌ها است.

به منظور کسب درآمد دلاری از بورس و سایر بازارهای مالی جهانی می‌توان از دوره آموزش جامع سرمایه‌گذاری استفاده کرد. با استفاده از چنین دوره‌ای می‌توان فاکتورهای اقتصادی تاثیرگذار بر سرمایه‌گذاری را فرا گرفت و بر مبنای آنها بازار مناسب برای سرمایه گذاری یا کسب سودهای کوتاه‌مدت را انتخاب کرد. این دوره برای سرمایه گذاری در تمام بازارهای مالی از جمله بورس، طلا، مسکن، فارکس، دلار و خودرو مناسب است اما به طور ویژه، علاوه بر آموزش اقتصاد کلان انواع تحلیل مورد نیاز برای خرید سهام، معاملات آتی و انواع روشهای سرمایه گذاری در بازار طلای ایران را نیز در برمی‌گیرد.

نکته مهم دیگری که این دوره را از سایر دوره‌های مشابه متمایز می‌سازد، آموزش مدیریت ریسک است. مدیریت ریسک از مجموعه تکنیک‌هایی تشکیل شده تا ریسک شما در سرمایه گذاری را به کمترین حد ممکن برساند و از این طریق بازدهی شما را افزایش دهد.

از جمله ابزارهای مالی دیگری که پس از آموزش سرمایه گذاری می‌توان با استفاده از آنها به کسب درآمد دلاری پرداخت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اونس طلای جهانی (از طریق بروکرهای فارکس)
  • جفت ارزهای خارجی در فارکس
  • نفت (از طریق بروکرهای فارکس)
  • سهام خارجی (از طریق بروکرهای فارکس)
  • ارزهای دیجیتال
  • و … .

درآمد به دست آمده از معاملات در این بازارها به دلار است و به همین دلیل می‌تواند به عنوان منبع درآمد بسیار مناسبی در شرایط تورمی‌ کنونی باشد.

سرمایه گذاری در دلار کاغذی

همان طور که پیشتر اشاره شد، خرید دلار در ایران با محدودیت‌های حجمی و زمانی همراه است. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند به صورت شبانه‌روزی و به مقدار دلخواه، دلار را خرید و فروش کنند. علاوه بر این، بانک مرکزی با عرضه بیش از حد دلار در بازار، قیمت آن را کنترل می‌کند. به همین دلیل، در حال حاضر خرید دلار، بازدهی چندانی به همراه ندارد. البته همیشه شرایط بدین شکل باقی نمی‌ماند چون افزایش تورم و حجم نقدینگی در ایران به صورت خودکار، اثرات خود را با افزایش قیمت دلار نشان خواهد داد.

نقدینگی، تورم، رشد اقتصادی، GDP و GNP، نرخ بهره، نرخ بیکاری و مواردی از این دست از جمله عواملی هستند که می‌توان با استفاده از آنها قیمت دلار در ایران و سایر ابزارهای مالی همچون طلا، زمین و ساختمان و … را پیش‌بینی کرد. این موارد در دوره کاربردی اقتصاد کلان آموزش داده می‌شوند تا همه مردم با هر میزان از سرمایه و هر سطحی از سواد بتوانند سرمایه خود را از گزند تورم حفظ کرده و سود مناسبی نیز به دست بیاورند. برای درک بهتر کاربرد اقتصاد کلان در سرمایه گذاری بهتر است به مثالی در زمینه سرمایه گذاری در دلار بپردازیم.

در حالت کلی و ساده شده اگر نرخ رشد تورم دو کشور ایران و آمریکا را با یکدیگر مقایسه کنیم، می‌توانیم به ارزش ذاتی دلار در ایران پی ببریم. فرض کنید، تورم سالانه در ایران ۵۰٪ و در آمریکا ۵٪ افزایش یافته است. در نتیجه، انتظار بر این است که ارزش دلار آمریکا در کشور ایران به اندازه ۴۵٪ (تفاوت نرخ تورم دو کشور) افزایش یابد.

از جمله فاکتورهای اقتصاد کلان تاثیرگذار بر سرمایه گذاری در بازار دلار می‌توان به حجم نقدینگی یا عرضه پول اشاره کرد. از آنجایی که در سالهای گذشته، بانک مرکزی به دلیل کسری بودجه دولت، پول بسیاری چاپ کرده، حجم نقدینگی افزایش یافته است. در واقع، حجم پولِ در گردش میان مردم افزایش یافته است. هنگامی که حجم پول افزایش پیدا کند، مردم کالاهای بیشتری خریداری می‌کنند و هنگامی که فشار تقاضای آنها از ظرفیت تولیدی در کشور بیشتر می‌شود، قیمت‌ها افزایش می‌یابند. افزایش قیمت‌ها نیز تورم را به دنبال دارد و تورم همان فاکتوری است که منجر به کاهش قدرت خرید یا کاهش ارزش ارز رایج یک کشور می‌شود. کاهش ارزش ریال نیز منجر به افزایش قیمت دلار در بازار ایران می‌شود.

در حال حاضر، دولت و بانک مرکزی اقدامات بسیاری در جهت ثبات دلار یا کاهش سرعت رشد قیمت آن انجام داده‌اند اما این احتمال نیز وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک، فشار نقدینگی و تورم منجر به افزایش یکباره قیمت دلار شود. در واقع، تا زمانی که مشکلات اقتصادی به صورت واقعی حل نشوند، نمی‌توان انتظار ثبات قیمت دلار را داشت.

کسب درآمد دلاری یا سرمایه گذاری در دلار

همان طور که از مطالب قبلی برمی‌آید، در حال حاضر سرمایه گذاری در دلار گزینه مطلوبی برای حفظ ارزش سرمایه و کسب بازدهی نیست. با این حال، سرمایه‌گذاران می‌توانند درصد کوچکی از سرمایه خود را به دلار اختصاص دهند. از طرف دیگر، کسب درآمد دلاری واقعی با استفاده از انجام معاملات در بازارهای فارکس، بورس ایران و ارزهای دیجیتال روش بهتری برای کسب سود و ثروتمند شدن است. روشی که البته در گرو یادگیری اقتصاد کلان و روش سرمایه گذاری اصولی است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 2 میانگین: 5]