استاندار گیلان از ممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی دهم این چای وارد بازار مصرف شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا ، اسدالله عباسی امروز، ۸ اردیبهشت ماه در جلسه با اعضای سازمان چای کشور، هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چایکاران استان گیلان، با بیان اینکه توجه به صنعت چای و چایکاران منجر به رشد گیلان در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی میشود، اظهار کرد: چای یکی از راهبردی ترین محصولات کشاورزی در گیلان است و در چند سال اخیر چایکاران در دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه بودند ولی امسال تمامی حق الزحمه دولت به چایکاران پرداخت و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی از ممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی دهم این چای وارد بازار مصرف شود. لذا اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضایی با آن فرد برخورد کرده و به هیچ عنوان کوتاه نمیآیم.
استاندار گیلان با تاکید بر بازگشایی به موقع کارخانجات چای بیان کرد: کارخانجات چای حق تعطیلی کارخانه خود را نداشته و باید به موقع آن را بازگشایی کنند و اگر توانایی اداره آن را ندارند آن را اجاره دهند زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحوی شده پرداخت شود.
عباسی با بیان اینکه کارخانه ۱۴ معصوم یک ظرفیت در خرید تضمینی برگ سبز چای است، تصریح کرد: این کارخانه یک ظرفیت بالقوه است که باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود و اگر توانایی اداره آن وجود ندارد، خلع ید شود.
وی با اشاره به تلاش دولت برای حل مشکلات چایکاران در حوزههای مختلف افزود: چای و چایکاری برای بنده با خاطرات بسیار خوبی همراه است، زیرا همواره خود را یک کشاورز دانسته و در کسوت نماینده عالی دولت در گیلان همواره در کنار قشر چایکار و کشاورز بودم.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار سال در حوزه کشاورزی در کشور بیان کرد: آنچه برای دولت سیزدهم مهم است تولید با همکاری مردم میباشد، زیرا تحقق شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» از اهداف دولت در کشور و به ویژه در استانهای با ظرفیت کشاورزی و صنعتی محسوب میشود.
عباسی با بیان اینکه در دو و نیم سال گذشته دولت در تلاش برای افزایش تولید بوده و از تولیدکنندگان حمایت کرده است، افزود: توجه به تولید، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران یکی از سیاستهای دولت سیزدهم بوده و در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده است که نمونه بارز آن افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای است.
وی با بیان اینکه بین زنجیره تولید و مصرف در حوزه کشاورزی باید توازن ایجاد شود، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی از باغ تا مزرعه و بازار باید توازن ایجاد شود، از این رو برای تحقق این امر باید به همه جوانب نگاه کرد و با همفکری، وحدت و همدلی مشکلات را برطرف و توازن را ایجاد کرد.
استاندار گیلان یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را توزیع خارج از چارچوب محصولات در بازار دانست و بیان کرد: باید در حوزه چای، بادام، برنج و زیتون برندسازی شده و در نهایت توزیع مناسب انجام شود زیرا در این صورت فروشگاههای بزرگ زنجیرهای موظف به خرید محصولات کشاورزی داخلی و در نهایت فروش آن هستند.
عباسی با اشاره به اقدامات موثر دولت سیزدهم در تامین نیازهای کشاورزی گیلان از جمله تامین کودهای شیمیایی گفت: برای تامین نیازهای کشاورزان باید تمامی اقدامات لازم انجام شود و جهاد کشاورزی در این خصوص به طور مداوم باید نظارت کافی داشته باشد.
وی با بیان اینکه چای گیلان را باید به اوج شکوفایی در تولید و عرضه برسانیم، تصریح کرد: به عنوان یک گیلانی در کنار چایکاران هستم لذا باید جلسهای با بانکها برگزار شده و در آن جلسه میزان تسهیلات اعطا شده به چایکاران و کارخانجات چای مشخص شود، زیرا کارخانجات برای پرداخت مطالبات خود باید چای را به فروش برسانند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به پرداخت کامل مطالبات چایکاران افزود: با افرادی که در پرداخت مطالبات چایکاران قصور کردند برخورد قضایی شده و هیچ عذری در این خصوص پذیرفته نیست.
عباسی با بیان اینکه در سال گذشته مطابق با نیاز کشور ۴۲ هزار تن چای وارد کشور شده است، تصریح کرد: ابتدا باید میزان چای انباشت شده در کارخانجات و میزان تولید چای در کشور مشخص شود و بعد از تعیین نیاز کشور، چای را وارد کنیم.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین