نتایج یک تحقیق نشان میدهد که انتشار دیاکسید کربن جهانی از سوختهای فسیلی در سال ۲۰۲۳ به سطح بیسابقهای رسید.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، به گفته یک تیم بینالمللی از کارشناسان، انتشار دیاکسید کربن جهانی از سوختهای فسیلی در سال ۲۰۲۳ به سطح بیسابقهای رسیده است. محققان میگویند افزایش مداوم انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سوزاندن نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی مانع از تلاش جهانی برای محدود کردن گرمایش جهانی میشود.
تجزیه و تحلیل اولیه برای سال ۲۰۲۳ از افزایش ۱.۱ درصدی در انتشار سوختهای فسیلی نسبت به سال ۲۰۲۲ پردهبرداری کرد که در مجموع باعث انتشار ۳۶.۸ میلیارد تن دیاکسید کربن در جو شده است. بر اساس این تجزیه و تحلیل، هر دو سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ شاهد افزایش رکورد در انتشار دیاکسید کربن ناشی از سوختهای فسیلی بودهایم.
از آغاز عصر صنعتی در سال ۱۷۵۰، غلظت دیاکسید کربن اتمسفر از تقریباً ۲۷۸ قسمت در میلیون به ۴۲۰ قسمت در میلیون در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته که باعث افزایش قابل توجه دمای سطح زمین شده است. در ادامه همین روند، سال ۲۰۲۳ تبدیل به گرمترین سال ثبت شده در تاریخ زمین شد و میانگین دمای آن به ۱.۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پایه اواسط قرن بیستم رسید که دلیل این گرمای بیسابقه عمدتاً به دلیل تجمع گازهای گلخانهای است.
تصاویر ماهوارهای ناسا که در این تحقیق استفاده شده، نشان میدهد در حالی که نشانههایی از کاهش انتشار کربن در مناطقی مانند اروپا و ایالات متحده وجود دارد، چشمانداز جهانی افزایش کلی را نشان میدهد و افزایش قابل توجهی در هند و چین مشاهده شده است.
محققان میگویند، علیرغم نابودی جنگلها و کاهش ظرفیت اقیانوسها برای ترسیب کردن، به طرز شگفتانگیزی اقیانوس و جنگل همچنان حدود نیمی از کربنی را که ما منتشر میکنیم جذب میکنند و با ترسیب حدود ۴۴ درصد از انتشارات سالانه نقش مهمی در کاهش سرعت تغییرات آب و هوایی دارند.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین