رییس اداره دامپزشکی قشم گفت: ۲ واحد رستوران متخلف به دلیل استفاده از آبزیان حرام گوشت، مرغ، ماهی و گوشت قرمز تاریخ مصرف گذشته در طبخ غذا در این شهرستان مرزی پلمب شد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، محمد صدیق ارم یکشنبه شب اظهار داشت: با بررسی های صورت گرفته و در گشت مشترک با نمایندگان بهداشت و تعزیرات، ۲ رستوران یادشده به دلیل تخلفات عمده بهداشتی به مدت یک هفته پلمب شد.
وی ادامه داد: این واحدها به دستور مرجع قضایی و با همکاری پلیس اماکن عمومی پلمب و مقدار بیش از ۹۴۱ کیلوگرم انواع فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت قرمز، مرغ، ماهی و آبزیان حرام گوشت جمع آوری و معدوم شد.
رییس اداره دامپزشکی قشم با بیان اینکه طبخ و عرضه هرگونه آبزی حرام گوشت در رستوران ها و مراکز عرضه مواد غذایی ممنوع است گفت: تخلف انجام شده توسط متصدیان این ۲ واحد محرز و مصداق روشن نقض دستورالعمل بهداشتی دامپزشکی (بند الف ماده یک قانون نظارت بر ذبح و صید) بوده است.
ارم از قشموندان و گردشگران خواست، در صورت مشاهده هرگونه تخلف با شماره تلفن ۰۷۶۳۵۳۴۴۱۱۰ و ۰۷۶۳۵۳۴۴۴۲۰ اداره دامپزشکی قشم تماس برقرار کنند و مورد تخلف را جهت رسیدگی اطلاع دهند.
به مناسبت ماه مبارک رمضان و ایام تعطیلات نوروزی بازرسی از رستوران ها، تالارهای پذیرایی، اقامتگاه بوم گردی و نظایر آن در جزیره قشم تشدید شده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.
در سال های اخیر تعداد رستوران ها، سالن های غذاخوری و پذیرایی، اقامتگاه های بوم گردی و نیز واحدهای عرضه غذا در سطح این جزیره افزایش چشم گیری داشته است.
طرح تشدید نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی به منظور ارتقای کیفیت و ایمنی مواد خام دامی، جلوگیری از عرضه این مواد به صورت غیر بهداشتی و حفظ سلامت عمومی قشموندان و گردشگران از ۱۹ اسفندماه آغاز و تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد یافت.
دامپزشکی به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، فعالیت های مربوط به امر دامپزشکی نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد که با نبود آن بدون شک بخشی از سلامت جامعه به مخاطره خواهد افتاد.
از جمله وظایف سازمان دامپزشکی به عنوان عضوی فعال از سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) بررسی بیماری های دامی، شناسایی مناطق و منابع آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماری ها، تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماری های همه گیر و قرنطینه ای دام و همکاری با وزارت بهداشت در امر مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین