هدف‌گذاری حمل ۸ میلیون تن بار بین‌المللی در شبکه ریلی
هدف‌گذاری حمل ۸ میلیون تن بار بین‌المللی در شبکه ریلی

مدیرعامل راه‌آهن گفت: با هدف تقویت ترانزیت و تجارت منطقه‌ای، حمل ۸ میلیون تن بار بین‌المللی در سال جاری در دستور کار راه‌آهن قرار گرفته و اقدامات اولیه آن آغاز شده است.

به گزارش بازار، جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین‌) در آئین سرمایه‌گذاری ۷۵۰ میلیون دلاری بخش خصوصی در صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور، با اشاره به تعیین افق ۸ میلیون تنی برای حمل بار صادراتی، وارداتی و ترانزیتی در سال جاری، گفت: هدف‌گذاری اصلی راه‌آهن در سال جدید، توسعه ترانزیت بار است.

ذاکری با اشاره به برگزاری نخستین نشست سرمایه‌گذاری در سال جدید، اظهار کرد: امیدواریم تا پایان سال، با توجه به نام‌گذاری امسال به عنوان سال «سرمایه‌گذاری»، شاهد برگزاری ۱۲ نشست ماهانه با حضور سرمایه‌گذاران باشیم. این نشست‌ها زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در بخش بار و مسافری حمل‌ونقل ریلی خواهد بود تا به تعهدات تعیین شده، در برنامه‌ها دست یابیم.

وی با اشاره به رویکردهای کلان راه‌آهن در دولت چهاردهم گفت: نخستین رویکرد، تمرکز بر توسعه ترانزیت ریل پایه است. در سال گذشته میزان بار بین‌المللی شامل صادرات، واردات و ترانزیت به ۵ میلیون تن رسید. برنامه ما در سال‌جاری، دستیابی به ۸ میلیون تن است که در راستای تحقق تأکیدات مقام معظم رهبری و توسعه ترانزیت به‌عنوان یکی از راهبردهای اقتصادی کشور دنبال می‌شود.

ذاکری افزود: اگر تلاش‌ها در کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب استمرار یابد، در افق بلندمدت، دستیابی به ۴۰ میلیون تن بار نیز قابل تحقق است. البته این مسیر دشوار است، زیرا زیرساخت‌ها باید متناسب با حجم بار بین‌المللی توسعه یابند و چالش‌های فرایندی، به‌ویژه در مبادی ورودی‌ها و خروجی‌ها برطرف شوند.

وی با بیان اینکه ظرفیت فعلی شبکه نیز بالاست، تصریح کرد: با همین شبکه موجود، می‌توان تا ۱۵ میلیون تن بار را جابه‌جا کرد. از این رو، برنامه‌ریزی برای تحقق هدف ۸ میلیون تن در سال جاری آغاز شده و اقدامات اولیه انجام شده است.

مدیرعامل راه‌آهن همچنین بر ضرورت پیگیری دیپلماسی ریلی تأکید کرد و گفت: تحقق اهداف ترانزیتی تنها با پیگیری راه‌آهن و وزارت راه ممکن نیست، وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای دیپلماسی نیز باید فعال‌تر شوند. همچنین، اتصال به شبکه ریلی کشورهای همسایه، یکی از حلقه‌های مفقوده‌ای است که باید تقویت و تکمیل شود.

ذاکری دومین رویکرد راه‌آهن را تعامل سازنده با ذی‌نفعان صنعت حمل‌ونقل ریلی عنوان کرد و افزود: این ذی‌نفعان شامل سازندگان، مالکان لوکوموتیوها، شرکت‌های حمل‌ونقل و انجمن‌های فعال در کشور هستند که به‌طور رسمی در جلسات تصمیم‌گیری حضور دارند و نظرات آنان، به‌ویژه در تدوین آئین‌نامه‌ها، اخذ می‌شود.

وی سومین رویکرد راه‌آهن را اجرای کامل قطارهای برنامه‌ای دانست و گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ قطار باری برنامه‌محور به‌صورت هفتگی فعال هستند. با رفع مشکلات موجود در برنامه‌ریزی و تأمین ناوگان، این تعداد افزایش خواهد یافت تا اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.

ذاکری ادامه داد: با اجرای این رویکرد، کاهش تصدی‌گری در راه‌آهن نیز محقق خواهد شد و مدیریت قطارها بر عهده شرکت‌های حمل‌ونقل باری قرار می‌گیرد. مقدمات این فرآیند در حال اجرا است.

وی با اشاره به برنامه هفتم راه‌آهن گفت: تأمین ۵۵۰ دستگاه لوکوموتیو، ۳۰۰ واگن مسافری و ۳۰۰۰ واگن باری را در برنامه‌های خود داریم که از طریق استفاده از وام‌های دولت‌های دیگر و فاینانس برخی از کشورها مقدمات کار را فراهم کردیم و در برخی موارد غالباً بخش خصوصی را درگیر موضوع کردیم و امیدوارم که زمینه ساز ورود بخش خصوصی به حوزه بار و مسافر باشیم.

ذاکری با تأکید بر اینکه این سرمایه‌گذاری‌ها موتور محرک حمل‌ونقل ریلی کشور خواهند بود، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در بخش ناوگان و زیرساخت‌ها در حال انجام است. امیدواریم در سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه، حدود ۳۰ درصد از تعهدات برنامه‌ای محقق خواهد شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]