عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت:بیمه کارگر ساختمانی تبدیل به یک قصه پر غصه شده و بین دولت و مجلس گرفتار شده است. به بهانههای الکی بیمه ۷درصد از شاغلین کشور قطع شده و کسی پاسخگو نیست و این قشر مظلوم واقع شده است.
اسعد صالحی، عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور و نماینده کارگران ساختمانی در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, درباره بیمه کارگران ساختمانی گفت: از سال ۱۳۸۶ به دنبال اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی حدود ۹۵۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته بودند که با کاهش منابع تأمین اجتماعی، طی این سالها، بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر قطع شد و تعداد کارگران برخوردار از بیمه اجتماعی به کمتر از ۷۰۰ هزار نفر رسید این در حالی است که تعداد کارگران ساختمانی فعال در کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
وی ادامه داد: بنابراین با کاهش منابع بیمهای، نه تنها از تعداد کارگران بیمه شده کاسته شد بلکه همین تعداد کارگرانی که تحت پوشش بیمه بودند، در معرض خطر قطع بیمهشان قرار گرفتهاند. علاوه بر اینکه جمع زیادی از کارگران حتی نامشان در فهرست بیمه ثبت نشده و در صف انتظار قرار دارند، حال در ماده ۲ قانون کار، کارگر مشخص است و افرادی که مشمول قانون کار هستند باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند این در حالی است که کارگران ساختمانی، ۶ الی ۷ درصد شاغلان کل کشور را تشکیل میدهند، اما همچنان با چالش بیمه روبهرو هستند.
نماینده کارگری شورای عالی کشور افزود: سازمان تأمین اجتماعی میگوید برای بیمه کارگران ساختمانی باید تأمین منابع صورت گیرد. طی سه سال گذشته با بررسی و کار کارشناسی، طرحی را با همکاری کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و تشکلهای صنفی مصوب کردیم اما متأسفانه رأی نیاورد. تغییراتی صورت گرفت اما کافی نبود. اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در کش و قوس فراوان وارد مجلس یازدهم شد و در نهایت تصمیم بر این شد که ۱۵ درصد به ۲۵ درصد افزایش پیدا کند، تا از محل عوارض شهرداری منابع مورد نیاز برای بیمه کارگران به تأمین اجتماعی اختصاص پیدا کند، اما این اصلاحیه نتوانست آن طور که باید منابع مورد نیاز برای بیمه اجتماعی کارگران شاغل در صنعت ساخت و ساز را تأمین کند و همچنان پشت نوبتیها منتظر ورود به چرخه بیمه پردازی هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حوادث کاری با آماری ۴۶ درصدی مربوط به صنعت ساخت و ساز است. بهترین راهکار برای برون رفت از چالش حل مشکلات بیمه کارگران ساختمانی است. کارگران ساختمانی خوش حسابترین پرداخت کننده بیمه هستند و امیدواریم با تلاش مجلس شورای اسلامی، اصناف و انجمنهای کارگری این مشکل مرتفع شود.
صالحی گفت:کارگر ساختمانی تبدیل به یک قصه پر غصه شده و بین دولت و مجلس گرفتار شده است. به بهانههای الکی بیمه ۷درصد از شاغلین کشور قطع شده و کسی پاسخگو نیست و این قشر مظلوم واقع شده است.
نماینده کارگری شورایعالی کار با اشاره به مشکلات بیشمار کارگران ساختمانی گفت: کارگر ساختمانی از مناطق سردسیر به مناطق جنوبی کوچ میکنند تا بتواند مشغول به کار باشند. در جنوب کشور نیز کارگران از ساعت ۶ بعدازظهر میتوانند کار خود را آغاز کنند و بازرسانی که در ساعت اداری بر سر ساختمان حاضر میشوند نمیتوانند آنها را بینند و برای آنها عدم تأیید میزنند.
وی ادامه داد: تا پیش از سال ۱۴۰۱، ۱۵درصد از عوارض شهرداری از کارفرما بابت بیمه کارگران ساختمانی گرفته میشد. پس از آن قانون ۴درصد حداقل دستمزد بابت هر متر زیربنا، تصویب شد که یک سال بیشتر دوام نداشت و اصلاحیه خورد و به تصویب کمیسیون اجتماعی رسید؛ اما در صحن علنی با شکست مواجه شد و همان قانون ۱۵درصد را به ۲۵درصد افزایش دادند که جوابگو نیست.
صالحی گفت: در یکی از بندها آمده که بر اساس منابع تأمین اجتماعی باید کارگر ساختمانی بیمه شود که عملاً دست همه کارگران را بسته است. ما به قانون پایبند نیستیم و نباید چیزی بهعنوان سهمیهبندی داشته باشیم؛ بلکه باید کارگری که مشمول قانون کار است بیمه شود. امروز ۴۰۰هزار کارگر فاقد بیمه هستند. مجلس باید در این قانون بازنگری کند و برای بیمهشدن کارگران محدودیتی نداشته باشد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews