تاکید همتی بر همکاری بانک و بورس
تاکید همتی بر همکاری بانک و بورس

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نباید برای رشد اقتصادی منتظر افزایش قیمت نفت باشیم و باید ابزارهای غیر ارزی برای رشد اقتصادی را تقویت کنیم.
بانک‌ها از مقاومت در مقابل از دست دادن بنگاه‌سازی خارج شوند. ما نمی‌گوییم بانک‌ها بنگاه‌سازی نکنند.

 «عبدالناصر همتی» امروز (شنبه) در همایش «تامین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» افزود:‌ تولید مهم است و این همایش می تواند گام خوبی در جهت رشد تولید باشد. اگر رشد و تولید اتفاق نیفتد، روز به روز قدرت خرید مردم کاهش می یابد.

همتی با بیان اینکه رشد اقتصادی ما در سال‌های گذشته بیش از سه درصد نبوده است، خاطرنشان‌ کرد: شرایط نا اطمینان در اقتصاد نخستین لطمه را به تولید و اقتصاد می زند؛ بنایراین باید نااطمینانی را کوتاه کنیم و اثر آن را بر تولید کاهش دهیم.

وی اشاره کرد: من روزی‌ برای رای اعتماد به مجلس رفتم عرض کردم یکی از مهم‌ترین هدف‌های ما تبدیل بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی است. بانک اشکال ندارد منابع دارد وارد بشود و بنگاه‌سازی بکند پیشتاز باشد شرکت پروژه تاسیس کند با بورس همکاری بکند از مردم و خودش تامین مالی بکند ولی وقتی پروژه تمام شد تحویل بدهد دوباره سراغ یک پروژه دیگر برود.

وی با یادآوری اینکه با تورم بالایی در کشور روبه‌رو هستیم، ادامه‌داد: با ساختار نامناسب اقتصادی موجود، با توقف تورم، رشد متوقف می شود و با شروع رشد، تورم ایجاد می گردد؛ در حالی که با اصلاحات می‌توان این مساله را درست کرد.

وزیر اقتصاد اضافه‌ کرد: مجلس پارسال قانون خوبی برای رفع مشکل و تامین مالی تولید تصویب کرد، تا پیش از آن فشار به بانک ها و تامین مالی از این طریق بود، اما اگر راهکارهایی که در قانون پیش‌بینی شده را به‌طور جدی دنبال کنیم، می توانیم به موفقیت های زیادی برسیم.

وی ادامه‌ داد:‌ ما تاکنون نتوانسته‌ایم از ابرازها و سرمایه های در اختیار خود به خوبی استقاده کنیم، سرمایه فیزیکی و نهادی بسیار مهم است، قانون یاد شده همه اینها را دیده است که فشار به سیستم بانکی را کاهش خواهد داد، اما همچنان سیستم بانکی عامل برتر در تامین مالی خواهد بود.

همتی گفت: این قانون اختیار تامی به شورای تامین مالی داده است و اگر بتوانیم ابزارهای لازم را طراحی کنیم، گام های خوبی برداشته خواهد شد.

وی بیان‌ داشت: در سه ماه گذشته در وزارتخانه که این شورا را تشکیل دادیم، مصوبات خوبی در خصوص صندوق پروژه یا شیوه‌نامه سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز، زنجیره مالی تامین کالا و … داشتیم که همگی مهم است و در عمل خواهیم دید همه اینها می‌توانند بخشی از مشکلات تامین مالی را حل کنند.

وزیر اقتصاد گفت: در سال ۱۳۹۶ با دلار حدود سه‌هزار تومانی، حجم نقدینگی نزدیک به ۳۶۰ میلیارد دلار بود، اما امروز این رقم با احتساب نرخ ارز موجود به ۱۴۰ میلیارد کاهش یافته و همین امر موجب می‌شود که احساس کنیم نقدینگی کم است.دولت تنگنای نقدینگی را درک کرده و تصمیمات لازم را گرفته است.

همتی با بیان اینکه مشکل واحدهای تولیدی نقدینگی است، افزود: بانک مرکزی برای کنترل تورم، نقدینگی را کاهش می‌دهد.

وی ادامه‌داد: افزایش درآمد ارزی ناشی از فروش نفت هم نداریم، بنابراین رشد اقتصادی کاهش می‌یابد.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: نباید برای رشد اقتصادی منتظر افزایش قیمت نفت باشیم و باید ابزارهای غیر ارزی برای رشد اقتصادی را تقویت کنیم. محیط کسب و کار ما متناسب با سرمایه گذاری نیست.


منبع:

شفقنا



کدخبر:
۳۴۰۹۴۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]