در سال ۱۴۰۲، سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی، حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است.
در سال ۱۴۰۲، مجموع درآمد مالیاتی به بیش از ۸۰۵ هزار و ۹۲۲ میلیارد تومان رسید که نسبت به سال قبل حدود ۴۷۲ هزار میلیارد تومان، ۷۱ درصد افزایش داشت و نسبت به بودجه مصوب، ۱۰۸ درصد رشد نشان داد.
از مجموع درآمدهای مالیاتی سال ۱۴۰۲، بیش از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان (معادل ۶۰ درصد) از محل مالیاتهای مستقیم شامل مالیات بر اشخاص حقوقی با ۳۱۳ هزار میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها با ۱۴۲ هزار میلیارد تومان و مالیات بر ثروت با ۲۸ هزار میلیارد تومان است.
همچنین در سال ۱۴۰۲، بیش از ۳۲۱ هزار میلیارد تومان (معادل ۴۰ درصد) از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۸۱ درصد و نسبت به بودجه مصوب ۱۰۶ درصد رشد داشته است.
در سال ۱۴۰۲، سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی، حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است.
وصول و رشد درآمدهای مالیاتی با تکیه بر اطلاعات شفاف، دقیق و بدون فشار بر مؤدیان خوش حساب کنونی و از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر پایههای جدید مالیاتی و مقابله بیش از پیش با فرار مالیاتی با تکیه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی و تقویت مالیات ستانی عادلانه صورت گرفته است.
طبق آمارهای ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۱ همت از حقوق بگیران بخش عمومی و حدود ۴۹ همت از حقوق بگیران بخش خصوصی مالیات پرداخت کردهاند.
مالیات اصناف و مشاغل نیز حدود ۵۱ همت بوده که بر این اساس حقوق بگیران حدود ۳۰ همت از اصناف مالیات بیشتری پرداخت کرده اند.
کل ایتم مالیات بر درامد در سال گذشته حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است. مالیات بر درامد شامل مالیات بر حقوق بخش عمومی، بخش خصوصی ، مالیات مشاغل، مالیات مستغلات و مالیات بر درامد متفرقه میباشد.
همچنین در سال گذشته، حدود ۲۸ همت مالیات بر ثروت شامل مالیات بر ارث، مالیاتهای اتفاقی، نقل و انتقال سرقفلی، سهام، املاک و همچنین حق تمبر اوراق بهادار، املاک گران قیمت، خودروهای سواری گران قیمت و خانه های خالی از سکنه توسط سازمان امور مالیاتی کشور وصول شده است.
نکته جالب توجه اینکه در یک سال گذشته تنها ۵ میلیارد تومان از محل خانه های خالی از سکنه وصول گردیده است.
در حالی که میزان مالیات وصولی از خودروهای لوکس نیز ۱۷۰۰ میلیارد تومان بوده تنها ۱۰۰ میلیارد تومان از واحدهای مسکونی گران قیمت وصول گردیده است.
اخذ مالیات از دارندگان خانه خالی
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تاکنون در دو مرحله بیش از ۶۰ هزار واحد مسکونی خالی استان تهران توسط وزارت راه و شهرسازی جهت اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شد.
ابوالفضل نوروزی مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به عزم جدی وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی در مقابله با احتکار واحدهای مسکونی، گفت: بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹، وزارت راه و شهرسازی موظف است اقدام به شناسایی خانههای خالی کند و هرساله پس از سررسید سال مالیاتی، خانههایی را که بیش از ۱۲۰ روز در یک سال خالی از سکنه باشند و یا کاربری برای آن شناسایی نشده باشند به سازمان امور مالیاتی جهت اخذ مالیات معرفی کند.
نوروزی افزود: یکشنبه هفته جاری جهت تعیین تکلیف املاک مسکونی و خود اظهاری اشخاص، به بیش از ۳۰۰ هزار مالک پیامک اخطار داده شد که با ورود به سامانه املاک و اسکان، اطلاعات خود را تکمیل، تصحیح و تأیید کنند.
وی افزود: تاکنون تنها در استان تهران طی دو مرحله حدود ۶۰ هزار واحد شناسایی شده برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. از این تعداد حدود ۳۵ هزار واحد متعلق به شهر تهران است که قطعاً عرضه این واحدهای مسکونی نقش مؤثری در بازار مسکن خواهد داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: با تعامل و همکاری بسیار خوبی که بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی صورت گرفته است فرآیند صدور برگ مالیاتی و مالیات ستانی از خانههای خالی آغاز شده است.
منبع:
مهر
- نویسنده: گسترش نیوز