پنج شنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 144134
  • 01 نوامبر 2024 - 11:45
  • 33 بازدید
  • ۰ دیدگاه

چابکی، راه کاهش زیان‌دهی خودروسازان در فضای قیمت‌گذاری دستوری

چابکی، راه کاهش زیان‌دهی خودروسازان در فضای قیمت‌گذاری دستوری
چابکی، راه کاهش زیان‌دهی خودروسازان در فضای قیمت‌گذاری دستوری

اکوایران: وضعیت سوددهی و ترکیب تولید و فروش هریک از محصولات ایران‌خودرو و سایپا در سال گذشته و فصل بهار و تابستان امسال نشان می‌دهد که این دو شرکت به کمک تغییر سبد محصولاتی توانسته‌اند از شدت زیان‌دهی خود بکاهند.

به گزارش اکوایران، در هفته‌ دوم مهر ماه عملکرد شهریور خودروساز‌ها در سامانه کدال منتشر شد و نیم رخ تولید و فروش شرکت‌های خودروساز در سال ۱۴۰۳ تکمیل شده است. اطلاعات منتشر شده شرکت ایران‌خودرو نشان می‌دهد که این خودروساز در صورت‌های سه ماهه امسال تنها اطلاعات گروه پژو، گروه سورن، دنا و رانا رو منتشر کرده و اطلاعات هایما و تارا در دسترس نیست.    

خودرو رانا توی بهار امسال حاشیه سود منفی ۵۰ درصدی داشته که به نسبت سایر محصولات ایران‌خودرو زیان بیشتری را ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد که این موضوع هم دلیل کاهش تولید و عرضه رانا در شش ماهه امسال بوده است.

خودروی دنا سال قبل حاشیه زیان ۱۴ درصدی داشت و ایران‌خودرو تو بهار امسال توانست تا حدی از زیان‌دهی دنا کم کند و حاشیه زیان این خودرو را به حوالی ۸ درصد برساند. دلیل این مسأله را می‌توانیم در مجوز افزایش قیمتی که ایران خودرو در شهریور سال گذشته برای دو محصولش گرفت بدانیم . دنا در نقطه مقابل رانا کمترین زیان‌سازی را به نام خودش ثبت کرده اما با این حال شرکت ایران‌خودرو برنامه‌ای برای افزایش تولید و عرضه دنا نداشته است و در بهار و تابستان میزان تولیدات و فروش این خودرو حدوداً ثابت بوده است.

030728

فرق ایران با پاکستان برای تسلای چینی

گروه پژو نیز مثل دنا توانسته است حاشیه زیان خودش را بهبود دهد اما در بهار امسال همچنان حاشیه زیان بیشتری نسبت به دنا داشته است. آمارهای منتشر شده ایران‌خودرو نشان می‌دهد که گروه پژو در بهار ۱۴۰۳ حاشیه زیان خود را به حوالی ۹ درصد رسانده که احتمالا به دلیل حذف پژو پارس صورت گرفته است.

حاشیه زیان گروه سورن در بهار امسال به نسبت سال گذشته با رشد ۱۲ درصدی به ۲۳ درصد رسیده است. با این حال، ایران‌خودرو در بهار و تابستان امسال تولیدات و فروش محصولات این گروه را افزایش داده است. شاید دلیل این مسأله را باید در حذف پژو پارس و جایگزینی بخشی از تعهدات آن را به‌وسیله سورن پلاس بنزینی بدانیم.

اصلی‌ترین محصول سایپا خانواده X200 بوده که در حال حاضر سه خودروی کوئیک، ساینا و اطلس را شامل می‌شود. فروش خانواده X200 در سال قبل ۹ درصد زیان ناخالص برای سایپا داشته؛ ولی در بهار امسال حاشیه زیان این محصولات به کمتر از ۱ درصد رسید. تغییراتی مثل حذف تیبا از خانواده X200 در کاهش این زیان بی‌تأثیر نبوده است. 

شاهین هم در بهار امسال از زیان سازی فاصله گرفته و به حاشیه سود ۲ درصدی رسیده است. سایپا تولید و عرضه شاهین را در تابستان کاهش داده که به نظر می‌رسد این اقدام بی‌ارتباط با جایگزینی شاهین با شاهین پلاس نباشد. اما وانت ۱۵۱ نیز که محصول سود ساز سایپا به شمار می‌رود و حاشیه سود آن در بهار امسال به نسبت سال قبل ۲ برابر شده ولی فروش آن در تابستان به‌خاطر مشکلات شماره‌گذاری مقداری کاهش داشته است.

بنابراین شاهد هستیم که سایپا در این چند ساله چابک‌تر از ایران‌خودرو محصولات خودش را تغییر داده است و نتیجه آن نیز حاشیه زیان کمترش نسبت به ایران‌خودرو است. البته باید در نظر داشت که بخشی از این انعطاف‌پذیری نیز به‌خاطر تعداد کمتر محصولات و کوچک‌تر بودن سایپا نسبت به ایران‌خودرو است.

گرافیست: شیدا بی‌نظیر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
خودروی خجالتی جیب ایران خودرو را زد! / زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی ایران خودرو 12 نوامبر 2024

خودروی خجالتی جیب ایران خودرو را زد! / زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی ایران خودرو

اکو ایران : صورت های مالی ایران خودرو مربوط به نیمه اول ۱۴۰۳ از زیان تحمیل شده از محل تولید رانا به این خودروسازی خبر می دهد.

ایران خودرو به سایپا بد باخت 12 نوامبر 2024

ایران خودرو به سایپا بد باخت

اکو ایران : بررسی صورت های مالی خودروسازان از وضعیت سوددهی آنها در نیمه اول سال جاری خبر می دهد.

سکته در بازار خودرو + جدول قیمت 11 نوامبر 2024

سکته در بازار خودرو + جدول قیمت

اکوایران: بررسی قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی نشان می‌دهد، امروز و پس از نوسانات قیمتی روزهای اخیر شاهد ثبات در بازار بوده‌ایم. این در حالی است که بازارهای موازی امروز کاهشی بودند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.