جمعه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 16068
  • 13 آگوست 2023 - 1:16
  • 347 بازدید
  • ۰ دیدگاه

شوک ارزی به خودروسازان / زلزله قریب الوقوع در قیمت بازاری محصولات مونتاژی شرکت های خودروساز

شوک ارزی به خودروسازان  / زلزله قریب الوقوع در قیمت بازاری محصولات مونتاژی شرکت های خودروساز
شوک ارزی به خودروسازان  / زلزله قریب الوقوع در قیمت بازاری محصولات مونتاژی شرکت های خودروساز

اکو ایران : سیاست گذار خودرویی در بخش نامه ای به کلیه شرکت های خودروساز از آنها خواسته تا تامین ارز مورد نیاز خود برای قطعات منفصله را خود انجام دهند. این مساله می تواند تبعاتی برای شرکت های خودروساز خصوصی به دنبال داشته باشد.

به گزارش اکو ایران، وزارت صمت طی بخش نامه ای به کلیه شرکت های خودروساز اعلام کرده تا مدیران خودروساز برای تامین ارز مورد نیاز خود برای واردات قطعات منفصله باید یا از ارز حاصل از صادرات خود استفاده کنند یا اینکه از ارز حاصل از صادرات دیگران استفاده کنند. آن طور که در بخش نامه وزارت صمت آمده چنانچه خودروسازان قصد داشته باشند از ارز حاصل از صادرات دیگران استفاده کنند این مساله باید مورد تایید بانک مرکزی نیز باشد. براساس این بخش نامه دیگر شرکت های خودروساز برای تامین ارز مورد نیاز خود برای واردات قطعات منفصله نمی توانند از سامانه نیما اقدام کنند.

مدیران صمت تاکید کرده اند شرکت های خودروساز باید نسبت به بازنگری در محل تامین ارز در درخواست های ثبت سفارش خود از سایر منابع که به تایید بانک مرکزی رسیده اقدام کنند.

بررسی وضعیت شرکت های خودروساز خصوصی نشان می دهد این شرکت ها برنامه ای برای صادرات محصولات خود ندارند، دلیل این مساله را می توان در تیراژ این شرکت ها و تقاضای بالای بازار داخلی جست و جو کرد. بنابراین مدیران خودروساز خصوصی امیدی برای تامین ارز مورد نیاز خود از محل صادرات خود ندارند. استفاده از ارز صادراتی دیگران به جز سامانه نیما نیز به آن معناست که خودروسازان باید ارز حاصل صادرات صادرات کنندگانی را خریداری کنند که اول الزامی به عرضه مانبع ارزی خود در سامانه نیما ندارند، دوم خود صادر کنندگان نیاز ارزی نداشته باشند. بنابراین شرکت های خودروساز برای تامین ارز مورد نیاز واردات قطعات منفصله با چالش جدی روبرو هستند زیرا صادرات کنندگانی که جز دو دسته بالا نباشند، ارز چندانی در دست ندارند. پیش بینی می شود ارز موجود نتواند نیاز شرکت های خودروساز را به منابع ارزی پوشش دهد. سیاست گذار خودرویی در حالی این قبیل سیاست ها را اتخاذ می کند که اعتقادی به مشورت با مدیران خودروساز ندارند و تصمیمات یک شبه و ناگهانی می گیرد. به نظر می رسد مدیران صمت به دنبال این هستند تا با قطع دست خودروسازان خصوصی به منابع ارزی موجود در سامانه نیما، مدیران ارشد بانک مرکزی را قانع کنند تا مسیر تخصیص ارز به خودروهای وارداتی، چه نو و چه کارکرده، را هموار کنند.

این اتفاق تاثیر مستقیمی روی تیراژ تولید محصولات مونتاژی و به دنبال آن قیمت های بازاری این محصولات می گذارد. پیش بینی می شود مسیر جدید تامین ارز برای واردات قطعات منفصله خودرو حول و حوش ۲۰ درصد قیمت تمام شده در کارخانه را افزایش دهد بنابراین باید منتظر زلزله در قیمت بازاری خودروهای مونتاژی باشیم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
روایت معاون وزیر صمت از چرایی افزایش قیمت خودرو 03 جولای 2025

روایت معاون وزیر صمت از چرایی افزایش قیمت خودرو

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

چرا خودروهای کارکرده نمی‌آیند؟ 03 جولای 2025

چرا خودروهای کارکرده نمی‌آیند؟

دو سال از تصویب قانون واردات خودروهای کارکرده سواری در مجلس شورای اسلامی می‌گذرد، با این حال تا به امروز حتی یک دستگاه از این خودروها وارد کشور نشده است.

خبر خوش برای متقاضیان خودرو 03 جولای 2025

خبر خوش برای متقاضیان خودرو

ایران‌خودرو مهلت وکالتی کردن حساب برای ثبت‌نام در طرح فروش محصولات خود را تمدید کرد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.