پنج شنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 247004
  • 02 جولای 2025 - 18:46
  • 11 بازدید
  • ۰ دیدگاه

زنجیره تأمین خودرو در آستانه بحران؛ مطالبات قطعه‌سازان از مرز ۵۰ همت گذشت

زنجیره تأمین خودرو در آستانه بحران؛ مطالبات قطعه‌سازان از مرز ۵۰ همت گذشت
زنجیره تأمین خودرو در آستانه بحران؛ مطالبات قطعه‌سازان از مرز ۵۰ همت گذشت

دبیر انجمن قطعه‌سازان اعلام کرد: بزرگ‌ترین چالش فعلی صنعت خودرو و قطعه‌سازی، کمبود نقدینگی ناشی از قیمت‌گذاری دستوری است. به گفته او، برای ادامه تولید، دست‌کم ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات زنجیره تأمین باید هرچه سریع‌تر پرداخت شود.

به گزارش اکوایران،‌ آرش محبی‌نژاد امروز با اشاره به برگزاری جلسه اعضای هیات رئیسه انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو کشور با وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: جمع مطالبات معوق زنجیره تامین از دو خودروساز بزرگ کشور به ۴۰ همت و مجموع مطالبات معوق از خودروسازان دولتی و خصوصی به ۵۰ همت می‌رسد، اما زنجیره تامین به ۲۰ همت نقدینگی نیاز دارد تا از بحران فعلی عبور کند.

وی افزود: اگر دو خودروساز بزرگ کشور هر کدام ۱۰ همت تزریق نقدینگی داشته باشند، این نقدینگی تا حدودی تامین می شود؛ این در حالی است که با وجود تلاش های صورت گرفته، مطالبه نقدینگی قطعه سازان همچنان پابرجاست و حجم نقدینگی وارده به این صنعت پاسخ‌گوی نیاز امروز نیست.

به گزارش ایرنا،‌ دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور گفت: اکنون قطعه سازان و زنجیره تامین خودرو با مشکلات پرداخت حقوق کارگران، بدهی مالیاتی، بدهی دولتی، چک های برگشتی و … مواجهند و چنانچه نقدینگی به میزان کافی تزریق نشود، در ادامه با خطر تعطیلی واحدها و افت محسوس تولید مواجه خواهیم شد.

وی، یکی دیگر از معضلات صنعت خودرو را قیمت‌گذاری دستوری عنوان کرد و گفت: تا پایان خرداد ماه امسال، به دلیل معضلات قیمت‌گذاری دستوری شاهد تحمیل ۲۸۰ همت زیان انباشته به دو خودروساز بزرگ کشور و ۶۰۰ همت سوبسید سیاه (ناشی از تفاوت قیمت‌گذاری دستوری و بازاری) بودیم.

محبی نژاد ابراز کرد: این شیوه قیمت‌گذاری منجر به تحمیل ضرر و زیان به قطعه سازان و ایجاد رانت در بازار می شود. از این رو با حذف قیمت گذاری دستوری و تاکید بر عرضه و تقاضا در بازار، خودروسازان می توانند محصولات خود را با قیمت واقعی (که قطعاْ زیر قیمت فعلی بازار است) عرضه کنند تا ضمن کنار رفتن دلالان و واسطه‌ها، نقدینگی آن به بخش تولید وارد شود.

وی بیان‌داشت: در صورتی که تامین نقدینگی این صنعت به میزان کافی انجام شود، شاهد استمرار تولیدات باکیفیت و با تیراژ قابل قبول خواهیم بود.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور با اشاره به ضرورت ابلاغ بسته جامع حمایت از تولید در شرایط اضطراری جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، گفت: زنجیره تامین نیاز به تنفس در پرداخت اقساط، بیمه، مالیات و سایر هزینه ها دارد که امیدواریم دولت در این زمینه تسهیل گری کند و بسته تدوین شده توسط وزارت صمت به سرعت تصویب و ابلاغ شود.

وی خاطرنشان کرد: انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در مواجه با شرایط جنگی تحمیلی، جلساتی را با انجمن خودروسازان ایران، انجمن صنفی تولیدکنندگان قطعات و مجموعه های خودرو، دو خودروساز بزرگ کشور، معاونان وزیر و مدیرکل دفتر خودرو وزارت صمت به عنوان اتاق فکر صنعت برگزار کرد که پس از ارائه راهکارهای منسجم و متمرکز، به انتشار یک نامه سه‌بندی در همان روزهای آغازین جنگ به وزیر صنعت، معدن و تجارت منجر شد.

محبی نژاد تصریح کرد: روز گذشته، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه با اعضای هیات رئیسه انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور، به مشکلات این صنعت پرداخت و از ابلاغ بسته جامع حمایت از تولید در شرایط اضطراری خبر داد تا مشکلات مزمن و جاری صنعت خودرو و زنجیره تامین حل شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
قیمت جدید محصولات پارس خودرو اعلام شد 02 جولای 2025

قیمت جدید محصولات پارس خودرو اعلام شد

قیمت فروش پایه جدید محصولات سواری تولیدی پارس خودرو با اعمال ۱۵ درصد افزایش طبق مجوز صادره از تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ اجرا شد.

تزریق اعتبار جدید به سایپا؛ دومین خودروساز بزرگ در مسیر احیا 02 جولای 2025

تزریق اعتبار جدید به سایپا؛ دومین خودروساز بزرگ در مسیر احیا

بانک مرکزی بر اساس مصوبه هیات عالی این نهاد ناظر، سقف اعتباری شرکت سایپا را از مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال (۵ همت) مصوب در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال(۱۲ همت) افزایش داد و آنرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.

کارگران ایران‌خودرو چقدر حقوق می‌گیرند؟ 02 جولای 2025

کارگران ایران‌خودرو چقدر حقوق می‌گیرند؟

صورت مالی ایران‌خودرو به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز ایران نشان می‌دهد که این شرکت با رشد ۴۰ درصدی هزینه‌های سربار در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ مواجه شده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.