جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 29705
  • 30 سپتامبر 2023 - 16:14
  • 279 بازدید
  • ۰ دیدگاه

خودروهایی که می توان با حداقل حقوق خریداری کرد

خودروهایی که می توان با حداقل حقوق خریداری کرد
خودروهایی که می توان با حداقل حقوق خریداری کرد

اکو ایران : شرکت های خودروساز طی سال هایی که سیاست قیمت گذاری دستوری اعمال شده محصولات تولیدی خود را زیر قیمت تمام شده عرضه می کنند این اتفاق منجر به زیان انباشته سنگین در صورت های مالی خودروسازان شده است. اما سوال اینجاست کهچرا سیاست گذار قیمت خودرو در مبدا پایین نگه داشته است؟

به گزارش اکو ایران، بررسی داده های بانک مرکزی، بورس کالا و صورت های مالی ایران خودرو نشان می دهد قیمت کارخانه خودرو طی فروردین ۱۳۹۰ تا تیر ۱۴۰۲ کمترین رشد را به نسبت شاخص کل بورس، سکه تمام بهار آزادی، دلار، مسکن و حداقل حقوق اداره کار تجربه کرده است. بنابراین براساس این داده ها حداقل حقوق بگیران باید در بازه زمانی یاد شده اگر دستشان به خرید خانه نمی رسید به راحتی می توانستند محصولات شرکت های خودروساز را در اختیار بگیرند. زیرا رشد درآمدشان بیشتر از قیمت کارخانه ای خودرو بوده است.

بررسی های صورت گرفته توسط اندیشکده سیاست گذاری دانشگاه امیرکبیر  نشان می دهد، شاخص کل بورس طی بازه زمانی یاد شده حدود ۷۶ برابر شده است. قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز در ۱۲ سال حدود ۵۸ برابر شده است. نرخ دلار از فروردین ۹۰ تا تیر امسال حول و حوش ۴۷٫۵ برابر رشد را تجربه کرده است. متوسط یک متر مربع خانه در تهران نیز در همین دوره زمانی بیش از ۴۰ برابر شده است. حداقل دستمزد کارگران نیز که توسط اداره کار محاسبه می شود از رشدی حدود ۱۶ برابری برخوردار بوده است اما قیمت کارخانه ای خودرویی مانند پژو ۲۰۶ تیپ دو به عنوان محصولی که کف قیمت را در میان محصولات ایران خودرو در بازه زمانی مورد اشاره حول و حوش ۱۴٫۵ برابر شده است. همچنین قیمت کارخانه ای محصول متوسطی مانند پژو پارس سال نیز نزدیک به ۱۴ برابر  شده است.  

نکته قابل توجه در ارتباط با قیمت خودرو در مبدا این است که قیمت کارخانه ای محصولات خودروسازان از قیمت مواد اولیه مورد استفاده نیز کمتر رشد کرده است که این اتفاق را می توان دلیل اصلی انباشت زیان تولید شرکت های خودروساز دانست.

اما چرا سیاست گذار کلان به رغم این وضعیت همچنان بر طبل قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو می کوبد؟

فارغ از بحث هایی مانند اینکه بازار خودرو به صورت انحصاری در اختیار ایران خودرو و سایپا قرار دارد و همچنین شرکت های خودروساز به تسهیلات ارزان قیمت شبکه بانکی دسترسی دارند، آنچه سیاست گذار را تشویق به دیکته قیمت به خودروسازان می کند ایجاد تناسب میان قیمت کارخانه ای خودرو و حداقل حقوق اعلامی از سوی اداره کار است. به عبارت دیگر سیاست گذار خودرویی به دنبال این است که نشان دهد با حداقل حقوق دریافتی نیز مردم به خودرو دسترسی دارند. سیاست گذار خودرویی تا جایی پای این ایده ایستاده که شاهد ثبت زیان انباشته حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی در صورت های مالی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو تا پایان خرداد سال جاری هستیم. زیان انباشته ای که حیات خودروسازی را تهدید می کند. نکته غم انگیزتر این است که دست حداقل حقوق بگیران از خودروهای عرضه شده توسط خودروسازان کوتاه است زیرا سیاست های عرضه خرید خودرو را به شکل یک لاتاری در آورده که برای به در اختیار گرفتن محصولات شرکت های خودروساز باید از بخت و اقبال بالایی برخوردار بود.  

نمودار قیمت خودرو

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
خودرو در تله تعرفه 04 آوریل 2025

خودرو در تله تعرفه

اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات خودرو به ایالات متحده، صنعت خودروسازی جهانی را وارد مرحله‌ای از نگرانی، واکنش و بازآرایی کرده است. این تصمیم که از ۲ آوریل ۲۰۲۵ اجرایی شده، به‌ویژه کشورهایی چون مکزیک و بریتانیا را که ارتباط تنگاتنگی با بازار خودروی آمریکا دارند، تحت‌تأثیر قرار داده و احتمال بروز رکود اقتصادی و کاهش اشتغال را در این کشورها بالا برده است.

پاکستان به ژاپن خودرو صادر کرد 03 آوریل 2025

پاکستان به ژاپن خودرو صادر کرد

نخستین صادرات خودرو از پاکستان به ژاپن انجام شد.

استراتژی موفق نروژ در انقلاب برقی؛ چگونه این کشور به حذف خودروهای بنزینی نزدیک شد؟ 02 آوریل 2025

استراتژی موفق نروژ در انقلاب برقی؛ چگونه این کشور به حذف خودروهای بنزینی نزدیک شد؟

اکوایران: نروژ سال گذشته بیشترین سهم فروش خودروهای برقی را در جهان ثبت کرده است، درحالی که ترکیبی از مشوق‌ها و مالیات‌ها را به کار گرفته است و این سیاست‌ها از جانب دولت‌ها با گرایشات سیاسی متفاوت دنبال شده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.