اکوایران : منطقه ۴ شهرداری با افزایش ۳۳ نفری آمار فوتی های سوانح رانندگی روبرو بوده و در ادامه منطقه ۱۲ نیز با ۱۶ نفر افزایش رتبه دوم را به خود اختصاص داده است .
حمل و نقل، یکی از مهمترین ارکان رشد اقتصادی و توسعه یک کشور است. یکی از بزرگترین مشکلاتی که جهان امروز با آن مواجه شده، تصادفات ترافیکـی و تبعات ناشی از آن است، ایمنی جادهها، یک مسئله جهانی است. تصادفات جادهای علاوه بـر خسـارات مـالی، یک تا سه درصد سود ناخالص ملی کشـورهارا به هدر داده و به اتلاف سرمایه ملی منجر شده و اثـرات مخرب زیادی بـر توسـعه کشـورها گذاشته است.
آمارها نشان میدهد تصادفات ترافیکی و تلفات ناشی از آن به خصوص در کشورهای در حال توسعه با سرعت بالایی رو به افزایش است،وجود خیابانها و جادهها برای آسایش تمام انسان ها بسیار حیاتی است و وجود هرگونه نقص و ضعف در این سیستم به طور قابل توجهی باعث کاهش بازدهی و ایجاد خسارات جدی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی میشود. در واقع تصادفات یکی از مهمترین موانع در پیشرفت و توسعهی صنعت حمل و نقل است.
۷ اردیبهشت روز ملی ایمنی حمل و نقل نیز به منظور فرهنگسازی در راستای افزایش ایمنی راه وکاهش تصادفات جاده ای نام گذاری شده به همین مناسبت پای گفتگوی فرمانده پلیس راهور فراجا و رئیس پلیس راهور تهران نشستیم تا از آخرین وضعیت ایمنی وحمل ونقل کشور و شهر تهران باخبر شویم.
سیدتیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص اهمیت موضوع ایمنی حمل و نقل بر کاهش آمار تصادفات گفت: سال هاست حمل ونقل در تمامی کشورهای دنیا یکی از مهمترین بخشهای زیربنایی اقتصاد به حساب آمده که می تواند در تسهیل مبادلات بازرگانی و توسعه اقتصادی هر کشوری تاثیر گذار باشد.
رئیس پلیس راهور فراجا با تاسف بار خواندن کاستی ها و کوتاهی های موجود در وضعیت ایمنی جاده ها و کیفیت پایین خودروها افزود: متاسفانه بر اساس نواقصی که در حوزه راه و کیفیت پایین برخی از خودروهای تولید داخل شاهد هستیم سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان جانشان را در تصادفات رانندگی از دست میدهند که پلیس راهور در این خصوص همیشه پیشگام تر از دیگر دستگاههای متولی امر در حوزه ایمنی حمل و نقل پای کار آماده تا شاید بتواند نسبت به کاهش آمار فوتی ها و تصادفات مسمر ثمر باشد.
حسینی با اشاره به کاهش امار تصادفات و جانباختگان در طرح نوروزی سال ۱۴۰۳ گفت: طرح نوروزی پلیس در جادههای کشور از ۲۵ اسفندماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه ادامه پیدا کرد در این مدت متاسفانه ۱۰۶۵ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند، یعنی بهطور میانگین در این ۲۰ روز، روزانه حدود ۵۳ نفر در تصادفات رانندگی به کام مرگ فرو رفتند، این آمار در مقایسه با طرح نوروزی سال ۱۴۰۲ که شمار جانباختگان ۱۱۷۵ نفر بود، ۱۱۰ نفر یا به عبارتی معادل ۹.۴ درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس راهور فراجا به تشریح آمار تفکیک شده از قربانیان حوادث رانندگی در معابر درون شهری و برون شهری نیز پرداخت و تصریح کرد: در طول اجرای طرح نوروزی سال ۱۴۰۲، تعداد ۹۴۲ نفر در حوادث رانندگی رخ داده در معابر برون شهری یا به عبارت بهتر در حوزه استحفاظی پلیس راهها جان خود را از دست دادند که این آمار در ایام نوروز امسال به ۸۰۷ تن رسیده و ۱۳۵ مورد کاهش داشت.
رئیس پلیس راهور فراجا افزود:شمار جانباختگان حوادث رانندگی در جادههای برون شهری در ایام نوروز ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال کذشته ۱۴.۳ درصد کاهش را نشان میدهد و این بیانگر این است که مسافران نوروزی توجه بیشتری به قوانین و مقررات رانندگی داشتند، آمارهای پزشکی قانونی نشان میدهد که بیشترین مرگهای ناشی از تصادفات رانندگی نوروز امسال در روزهای سوم فروردین ۱۴۰۳ و ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ رخ داده است، ۷۶ درصد فوتیهای ناشی از تصادفات در ایام نوروز امسال مرد و ۲۴ درصد هم زن بودند.
حسینی رئیس پلیس راهور فراجا تعداد مصدومان ناشی از تصادفات رانندگی در ایام اجرای طرح نوروزی ۱۴۰۳ را ۱۷ هزار و ۲۴۴ نفر اعلام کرد و گفت: در شمار مصدومان نیز با کاهشی در حدود چهار درصد مواجه بودیم.
سرهنگ ابوالفضل موسوی پور رئیس پلیس راهور تهران هم درخصوص ایمنی حمل و نقل گفت: رویکرد جدید پلیس راهور تهران به گونه ای است که در وحله اول با هوشمند سازی صددرصدی تجهیزات ترافیکی نقاط قوت و ضعف پایتخت در حوزه های مرتبط با پلیس راهور را شناسایی کرده و در ادامه برای رفع و اصلاح آنها در کمترین زمان ممکن اقدام کنیم.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به وسعت ۷۳۰ کیلیومتری پایتخت افزود: با توجه به جمعیت شناور شهر تهران که روزانه عددی بالغ بر ۱۳ میلیون نفر را به خود اختصاص داده است سعی کردیم با کمک شهرداری و دیگر سازمان ها در خصوص ایمنی معابر شهری، آسفالت خیابان ها، ایجاد رمپ و رومپ های ایمن برای ورودی وخروجی بزرگ راهها ، تجهیزات وعلائم راهنمایی و رانندگی ، دوربین های مجهز ثبت تخلف نسبت به افزایش ایمنی و کاهش آمار جانباختگان شهرمان تلاش کنیم.
سرهنگ موسوی پور با تاسف بار خواندن آمار ۶۰۰ نفری جانباختگان تصادفات تهران در سال ۱۴۰۲ افزود: بنابر آمارهای به دست رسیده از تعداد افراد فوت شده در سال گذشته حدود ۲۸۵ نفر راکبین موتورسواری بودند که به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی جانشان را در تصادفات از دست داده اند، همچنین تعداد باقی مانده از این آمار متعلق به عابرین پیادهای هستند بر اثر وقوع یک تخلف یا سهل انگاری به کام مرگ رفته اند از همین جهت میگویم باید با آموزش های دزست و فرهنگ سازی های مناسب به کاربران ترافیکی اعم از سواره ، پیاده تلاش کنیم شهری امن و ایمن را برای مردم فراهم سازیم.
سرهنگ موسوی پور در انتها بارتاکیید بر افزایش آمار فوتی های پایتخت گفت: متاسفانه منطقه ۴ شهرداری با افزایش ۳۳ نفری آمار فوتی های سوانح رانندگی روبرو بوده و در ادامه منطقه ۱۲ نیز با ۱۶ نفر افزایش رتبه دوم را به خود اختصاص داد از همین جهت لازم میبینیم با کارشناسی های درست علل این افزایش جانباختگان در مناطق مختلف شهر تهران را شناسایی و نسبت به رفع وکاهش این آمار و ارقام اقدامات لازم را انجام دهیم.
- نویسنده: اکوایران