خزانه دار شورای شهر تهران در تشریح گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری تهران در ۶ ماهه نخست سال جاری، گفت: از مجموع ۱۵۰ همت بودجه مصوب شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۳، ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان آن محقق شده است که نسبت آن به شش ماهه اول سال بالای ۸۴ درصد و به نسبت کل سال ۴۲ درصد است .
به گزارش اکوایران ، در جریان برگزاری دویست و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و بررسی گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری طی شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران، حبیب کاشانی خزانه دار شورا، در جریان قرائت این گزارش با اعلام اینکه ماده واحده بودجه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵۰هزار و ۹۵۰ هزار میلیارد تومان است در تشریح عملکرد نقد و غیر نقد در مقطع منتهی به شهریور ماه امسال مجموعه حدود ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان وصول گردیده است گفت: این رقم نسبت به کل بودجه مصوب ۴۲٫۸۸ درصد را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در شش ماهه منتهی به شهریور ماه سال ۱۴۰۳ مبلغی بالغ بر ۷۶ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان باید در قاعده وصولات می گنجید که از این رقم حدود ۵۰ درصد آن حاصل شده است.
این عضو شورا ادامه داد: مجموع عملکرد نقد با رقم ۵۶ هزار و ۳۸۱ میلیارد تومان و رقمی بالغ بر ۸ هزار و ۳۳۹ میلیارد تومان هم در بخش غیر نقد وصول شده است؛ در نمودار وصولی قطعی نیز با عنایت به وجود سه فصل موجود در بودجه در شهریور ماه به ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد رسیده که به نسبت مرداد ماه بیش از ۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
کاشانی در تشریح جزییات این درآمدها عنوان کرد: در فصل اول ۱۴۰۳ مقرر بود تا مبلغی به میزان ۶۰ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان به حیطه وصول درمی آمد که ۴۵ هزار و ۸۴۶ میلیارد تومان وصول شده که سهم ۷۵ درصدی را به خود اختصاص داده است؛ در فصل دوم مربوط به منابع حاصل از دارایی های سرمایه ای، می بایست در ۶ ماهه نخست رقمی بالغ بر ۸هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان وصول می شد که تا پایان شهرویورعدد وصولی آن به ۹ هزار و ۴۱۱ میلیارد تومان رسیده و نشان از رشد ۱۱۲ درصدی دارد.
وی در خصوص فصل سوم مربوط به منابع حاصل از واگذاری دارایی های مالی نیز مقرر بود تا رقمی بالغ بر ۷ هزار و ۵۳۵ میلیارد تومان به ورطه وصول درآید که طی این ۶ ماهه ۹ هزارو ۴۶۲ میلیارد تومان ثبت شده که سهم ۱۲۵ درصدی را مشمول شده است.
خزانه دار شورا در تشریح آیتم های مهم درآمدی ضمن یادآوری اینکه در این نمودارها مشخص است که درآمدها یا منفی بوده و یا نمایانگر عدد صفر بوده است خاطر نشان کرد: ما درحوزه های درآمدی از قبیل عوارض متمرکز ۱۲ در هزار گمرکی، عوارض و جرایم سالانه آلایندگی وسائط نقلیه، عوارض تجدید پروانه ساختمانی، عوارض طرح کنترل آلودگی یا LEZ، عوارض ناشی از اجرای ماده ۲۱ رسیدگی به تخلفات رانندگی، بهای خدمات مهاجرین و اتباع خارجی، بهای خدمات ایمنی و آتش نشانی، درآمد حاصل از بازیافت زباله، درآمد ناشی از حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی، یارانه ها و کمک های اعطایی دولت و سازمان های دولتی عدد صفر را تجربه می کنیم که این موجب تاسف است.
وی خطاب به شهرداری تهران افزود: لازم است تا مدیران مجموعه شهرداری تهران تمهیدات و اهتمام ویژه ای در این حوزه درآمدی به کار بگیرند چرا که توسعه پذیری شهر در گرو همین کسب درآمدهاست.
کاشانی در ادامه بخش های عمده درآمدهای ناشی از عوارض زیر بنای مسکونی، عوارض آتش نشانی، عوارض حاصل از اجرای طرح ای ترافیکی و بخش های دیگر دچار عقب افتادگی های شدید در ۸ ماهه سال جاری هستیم و نه تنها رشدی حاصل نشده بلکه تراز ان نیز منفی است.
وی در خصوص جداول مربوط به بخش های افزایشی نیز اشاره کرد: خوشبختانه در بخش عوارض بر کالا و خدمات، در اکثر مواقع شاهد رشد آن بودیم و در شش ماهه رقمی بالغ بر ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان کسب درآمد شده است؛ با وجود این رشد پیش بینی می شود تا پایان امسال رقم کسب درآمد در این بخش به بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان نیز برسد.
این عضو شورا، بهای خدمات و بهره برداری ازمعابر و فضاهای عمومی شهری، سود ناشی از فروش اموال غیر منقول، دارایی ثابت، وصول مطالبات از محل اسناد دریافتنی را جزو آیتم های افزایشی برشمرد و گفت رشد این موارد در ۶ ماهه بیش از رقم مصوب در بودجه امسال بوده است.
وی یادآور شد: درآمد شهریورماه نسبت به ماه گذشته چیزی حدود ۸ هزار میلیارد تومان افزایش داشته که عمده این سهم متعلق به بخش وصول مطالبات اسناد دریافتنی به میزان ۵ هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان، سود ناشی از فروش اموال غیر منقول، دارایی های ثابت به میزان ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و بهای خدمات و بهره برداری ازمعابر و فضاهای عمومی شهری به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
کاشانی در خصوص عملکرد ۶ ماهه منتهی به شهریور، نیز در توضیح درآمدهای بخش پایدار، رقم حاصل از این بخش را ۲۰ هزار و ۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در حوزه درآمدهای غیر پایدار نیز ماشاهد درآمدی به میزان ۴۴ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان هستیم.
وی تاکید کرد: هرچقدر ما به سمت کسب درآمدهای پایدار سوق پیدا کنیم به نفع شهر و شهروندان خواهد بود.
خزانه دار شورا در پایان عنوان کرد که مستند به گزارش ارسالی شهرداری تهران در ۶ ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۴۰۳ حدود ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان بصورت نقدی و غیر نقدی واصل شده که با توجه به بودجه مصوب شش ماهه به میزان ۷۶ هزار و ۹۲۲ میلیارد تومان حدود ۱۲ هزار و ۲۰۱ میلیارد تومان کمتر از برنامه مصوب وصول شده است.
احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا با طرح تذکری مبنی بر اینکه این گزارش از قبل باید در کمیسیون بودجه شورا بررسی و به تصویب می رسید و پس از آن در صحن مطرح می شد گفت: بودجه دارای نقاط قوت بسیاری بود و معمولا در ۶ ماهه اول میزان تحقق آن پایین است و بیشتر دستیابی به رقم بودجه در شش ماهه دوم انجام میپذیرد که امیدواریم شهرداری تهران با تلاش خود بتواند به رقم مصوب سورا در بودجه دست یابد.
وی افزود: پیشنهاد می شود که این گزارش به کمیسیون بودجه شورا عودت داده شود تا ضمن بررسی های کارشناسانه تر و مجدد در صحن مطرح و به مورد موافقت یا رد اعضا در صحن واقع شود.
عضو هیات رییسه شورا نیز در طرح پرسشی عنوان کرد که گزارش ارائه شده متمرکز بر بخش های درآمدی بوده و اشاره ای به مبحث هزینه ای نشده است از این رو انتظار داریم تا در بخش های هزینه ای و ۶ ماموریت اصلی گزارش تخصیصی تهیه شود تا بتوانیم از انحرافات هزینه و درآمدها مطلع شویم.
وی گفت: به دلیل عدم وجود این گزارش بخش هزینه ها برای صحن دارای ابهام است و نمیتوان دریافت که بطور جزیی همچون مترو، رفت و روب شهر، پروژه های شهری و… هزینه اعمال شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، پیرامون ارائه گزارش ۶ ماهه خزانه دار شورای شهر، اظهار کرد: گزارشی که توسط خزانه دار شورا ارائه شد، گزارش درآمد و هزینه شهرداری در ۶ ماه است، طبق روال همیشه این گزارش را شهرداری برای شورا ارسال کرده و بنا داشتیم این گزارش را پیش از بررسی در صحن شورا در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی کنیم که در دستور جلسه قرار گرفت.
وی ضمن قدردانی از زحمات همکاران در معاونت مالی، اداره کل درآمد و مناطق ۲۲گانه، گفت: به ۵۰ درصد درآمدی که باید در ۶ ماه اول کسب میکردیم، نزدیک شدیم؛ بیشتر درآمدهای شهرداری در شش ماهه دوم و سه ماهانه پایان سال است، اما خوشبختانه دوستان توانستند در ۶ ماه اول نیز نزدیک به ۴۵ درصد کل درآمد پیش بینی شده سال را کسب کنند.
آخوندی بیان کرد: برخی از مواردی که در گزارش ۶ ماهه اول صفر بوده، جزو ردیفهایی است که معمولا در ۶ ماهه دوم محقق میشود همچنین درآمد در بحث گمرک که صفر عنوان شده در ردیف ارزش افزوده وصول شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره گزارش کنترل پروژه، تصریح کرد: گزارش کنترل پروژه ۶ ماهه در کمیسیون برنامه و بودجه آماده شده که هفته آینده بررسی و در صحن ارائه خواهد شد تا مشخص شود برای هر پروژه چه میزان نقدینگی پرداخت و هزینه صورت گرفته است.
وی ادامه داد: درآمدهای شهرداری بعد از وصول، برای پروژههای بزرگ تزریق میشود اما نکته مهمی که نباید آن را فراموش کنیم، پرداخت نقدینگی برای اجرای پروژههای کوچکتر است که باید به موقع صورت گیرد تا این پروژهها هم تکمیل شوند.
این عضو شورای شهر تهران همچنین تاکید کرد: این چندمین بار است که در صحن شورای شهر این موضوع را مطرح میکنیم که قرار ما با شهرداری این بود تا درآمدهای اختصاصی هر مجموعه به آن باید بازگردد، اگر آتش نشانی درآمد اختصاصی دارد باید این بازگشت درآمد صورت گیرد.
آخوندی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران اگر به این نتیجه رسیده که نیاز به متمم بودجه دارد، زودتر برای ارسال متمم بودجه اقدام کند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در همین راستا و در طرح پرسشی عنوان کرد: با توجه به اینکه خوشبختانه شهرداری تهران در تحقق بودجه اقدامات خوبی بخصوص در حوزه خرید واگن، اتوبوس را صورت داده اند اما هنوز ورود آنها هنوزعملی نشده است؛ اما در حوزه تعمیرات باید گفت که ما در بودجه امسال رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای انجام تعمیرات تجهیزات ثابت و متحرک مترو مصوب کردیم که با وجود ابلاغ ۲ هزار میلیارد تومان آن، تامین نقدینگی در شرکت بهره برداری مترو مبلغ ۶۹۲ میلیارد تومان بوده که ۱۵۰ میلیارد تومان آن در قالب برات کارت بوده است.
وی افزود: از این رقم ۶۵۰ میلیارد تومان آن نیز به موضوع خرید قطعات و ۳۵۰ میلیارد تومان آن به حوزه تعمیرات اختصاص پیدا کرده است، اما نسبت۶۹۲ همت نسبت به بودجه مصوب کمی کمتر از ۱٫۳ بودجه است؛ از این رو با وجود تلاطم های بازار ارزی کشور و خریدهای شبه نقد، عملا با مشکلاتی روبرو خواهند شد و یا در خصوص شرکت واحد ما در بودجه ۷۳۰ میلیارد تومان هزینه بازسازی مصوب کرده ایم، اما ۶۵۷ میلیارد آن ابلاغ شده و ۱۹۰ میلیارد تومان آن با اوراق قرضه بوده است، از این رو تقاضا دارم که در این خصوص موارد از سوی مدیران شهرداری تهران توضیح داده شود.
این عضو شورا در تذکری در خصوص جابجایی ردیف های بودجه عنوان کرد: گاهاً ما مواردی داشتیم که شورا ردیف بودجه ای مربوط به یک واحدی را به تصویب رسانده اما کل این ردیف را بدون مجوز شورا به موضوع دیگری اختصاص داده اند و مدعی هستند که علت آن تغییر مرکز هزینه آن بوده است که نیاز است در این خصوص نیز شفافیت صورت گیرد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، در دویست و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری تهران در ۶ ماهه نخست سال جاری در پاسخ به سوالات و تذکرات اعضای شورا عنوان کرد: خوشحالیم که برای اولین بار ۵۰ درصد تکلیفی بودجه محقق شد و این حاصل تلاش و کار تیمی است و نشان از کارامدی مدیریت شهری است.
وی افزود: ما نسبت به سال گذشته رشد عملکری خوبی در تحقق بودجه داشتیم، تحقق برخی آیتم های کاهشی نیز همچون دریافت عوارض ها منتهی به پایان سال خواهد بود، در خصوص عوارض شهرسازی نیز همچون برخی آیتم ها تحقق ان در ماه های پایانی سال صورت خواهد پذیرفت.
فروزنده با تاکید بر اینکه برخی موارد تکلیف دولت است و در تلاشیم تا بتوانیم موضوعات جاری را حل و فصل کنیم گفت: بزودی گزارشی از پیگیری هایی که شهرداری تهران از دولت داشته به دفتر رییس شورا ارسال خواهد شد و از همه اعضای شورا درخواست داریم تا یاری گر ما در تحقق مطالبات شهرداری از دولت باشند.
وی ادامه داد: در خصوص بخش های افزایشی رشد قابل توجهی داشتیم، ما در خصوص فروش اموال غیر منقول نیز دارای توفیقاتی بودیم که در این خصوص برخی اموال با بانک ها برای تسویه واگذار شده از این رو با توجه به عدم بارگزاری به موقع تسویه در این گزارش درج نشده است اما ما در این بخش صدرصد تکلیفمان را محقق کردیم.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در خصوص مصوبه شورا مبنی دریافت چک به جهت بر تقسیط های ۲۴ و ۳۶ ماهه ی وصول اسناد دریافتنی اذعان کرد: با برخی بانک ها وارد گفتگو شدیم تا بتوانیم از ظرفیت این چک ها استفاده کرده و زودتر به منابع مالی دسترسی پیدا کنیم.
وی ضمن امیدواری از اینکه تلاش داریم تا در نیمه دوم سال بتوانیم بطور کامل به رقم مصوب بودجه امسال برسیم خاطر نشان کرد: افقی ما پیش بینی میبنیم قطعا شاهد افزایش خواهیم بود و نیاز به متمم بودجه خواهد داشت.
فروزنده همچنین یادآور شد: رقمی بالغ بر ۳۲ هزار و ۹۴۶ میلیارد تومان بعنوان هزینه های جاری ما تلقی می شود که حدود ۴۰ هزار میلیارد آن بابت تملک دارایی و مابقی آن مربوط به هزینه های دستمزد و… شده است؛ ما از ظرفیت غیر نقد و تسهیلات هم استفاده کرده ایم تا بتوانیم به افق مد نظر برسیم.
وی اضافه کرد: بطور مثال در خصوص اتوبوس ها ۵۰ درصد مبلغی که ما موظف به پرداخت به شرکت های خودروساز بودیم به آنها تسهیلات ارزی اختصاص دادیم؛ مبالغ شرکت عقاب کاملا تسویه شده است و آنها متعهد شدند تا ابتدای سال آینده ۹۰۰ دستگاه اتوبوس را به ما تحویل دهند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه با شرکت های خودروساز دیگری همچون اسنا، سبلان هم به همین منوال یک رژیم پرداختی عملیاتی کردیم گفت: در حال حاضر ما تعهدات نقدی و اعطای۲۵ درصد زمین را کاملا انجام داده ایم مضافاً تسهیلات ارزی نیز برای این شرکت های خودروسازی ترتیب داده ایم.
وی خاطر نشان کرد: مجموع پرداختی های ما به معاونت ها نسبت به تخصیص بودجه کاملا روشن است؛ معاونت حمل و نقل در خصوص اتوبوس ها ۱۰۰ درصد بودجه را دریافت کرده است، در خصوص مترو نیز هفته آینده تصمیم گیری شد تا رقم هزار میلیارد تومان را در قالب نقدی، برات کارت و ملک برای انعقاد قرارداد با موضوع خرید قطعات پرداخت شود.
فروزنده مطرح کرد که ما متاسفانه چون در بخش حمل و نقل به دلیل اختصاص منابع مالی به موضوع خرید اتوبوس ها دارای عقب افتادگی در حوزه بازسازی اتوبوس و مترو هستیم که در تلاشیم این کمبود جبران شود چرا که این موارد نیز جزو اولویت های مهم و اساسی ماست.
- نویسنده: اکوایران