پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 170346
  • 10 دسامبر 2024 - 22:37
  • 10 بازدید
  • ۰ دیدگاه

آلودگی تهران در آستانه وضعیت خطرناک؛ پایتخت‌نشینان از خانه خارج نشوند/ مذاکره برای مهار کانون‌های گرد و غبار در عراق

آلودگی تهران در  آستانه وضعیت خطرناک؛ پایتخت‌نشینان از خانه خارج نشوند/ مذاکره برای مهار کانون‌های گرد و غبار در عراق
آلودگی تهران در  آستانه وضعیت خطرناک؛ پایتخت‌نشینان از خانه خارج نشوند/ مذاکره برای مهار کانون‌های گرد و غبار در عراق

سازمان هواشناسی با هشدار نسبت به افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم در هشت شهر از جمله تهران اعلام کرد که در صورت عدم مهار منابع آلاینده، شاخص آلودگی به آستانه خطرناک می‌رسد.

به گزارش اکوایران، بر اساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی، پایداری جو در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه باعث افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا در تعدادی از شهرهای بزرگ کشور خواهد شد؛ این شرایط که به ویژه شهرهای اصفهان، اراک، تبریز، تهران، ارومیه، قزوین، کرج و قم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، موجب می‌شود تا شاخص آلودگی هوا به حد «ناسالم برای تمام گروه‌ها» برسد.

اگر منابع آلاینده چه ثابت و چه متحرک به درستی مهار نشوند، شاخص آلودگی هوا در مناطق پرتردد می‌تواند به سطح «بسیار ناسالم» و یا حتی «خطرناک» برسد. در این شرایط بحرانی وزرات بهداشت توصیه می‌کند، شهروندان تا حد امکان از تردد در فضای باز خودداری کرده و از ماسک‌های مناسب برای محافظت از سلامتی خود استفاده کنند.

جلسه اضطرار آلودگی هوا در استانداری تهران 

در نشست امروز کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران که به ریاست استانداری برگزار شد، با توجه به ادامه وضعیت آلودگی هوا در سطح استان تهران و به‌ویژه شهر تهران، تصمیمات زیر اتخاذ شد:

برای روزهای آینده، به ویژه در سه روز پیش‌رو که افزایش میزان آلایندگی پیش‌بینی شده، کلیه ادارات دولتی، شامل دستگاه‌های ملی و استانی، به جز در شهرستان‌های فیروزکوه و دماوند، تعطیل خواهند بود. همچنین، کلیه دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان، از جمله آب، برق، گاز و آتش‌نشانی، به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

بانک‌ها اما از تعطیلی مستثنی هستند و به ارائه خدمات به مردم ادامه می‌دهند. علاوه بر این، تمامی مراکز آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی، از ابتدایی تا متوسطه اول و دوم، و همچنین تمامی مراکز آموزش عالی، از جمله دانشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی، در استان تهران نیز تعطیل خواهند بود.

افزایش روز‌های ناسالم در آذرماه ۱۴۰۳

در همین حال، روز گذشته فاطمه کریمی، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که بر اساس گزارش‌ها، پس از گذراندن ۲۶۴ روز از سال ۱۴۰۳، تهران ۳۱.۵ درصد از روزها را در شرایط هوای نامطلوب تجربه کرده است. این میزان در سال ۱۴۰۲ برابر با ۲۸.۵ درصد و در سال ۱۴۰۱ به ۴۴.۵ درصد می‌رسید. به این ترتیب، کیفیت هوای امسال نسبت به سال ۱۴۰۱ بهبود یافته، اما نسبت به سال ۱۴۰۲ هنوز شرایط نامطلوب‌تری دارد.

تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک، ۱۷۵ روز هوای قابل قبول، ۷۹ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه و ۶ روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.

توصیه مدیرکل سازمان مدیریت بحران استان تهران 

حامد یزدی‌مهر، با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی درباره افزایش آلاینده‌های جوی، از پایتخت‌نشینان خواست تا پایان هفته از تردد در فضای باز خودداری کنند. او با اعلام ادامه پایداری جو و افزایش آلودگی هوا از سه‌شنبه ۲۰ آذرماه تا جمعه ۲۳ آذرماه، گفت: این وضعیت بیشتر در مناطق مرکزی و نیمه جنوبی تهران محسوس خواهد بود. همچنین، افزایش غبار محلی، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا، به ویژه در ساعات اوج ترافیک، احتمالاً به وضعیت “ناسالم برای گروه‌های حساس” تا “ناسالم” خواهد رسید.

یزدی‌مهر هشدار داد که در صورت عدم کنترل منابع آلاینده، در برخی ساعات کیفیت هوا به وضعیت “بسیار ناسالم” خواهد رسید. او از شهروندان، به ویژه گروه‌های حساس، خواست تا از خروج غیرضروری از خانه خودداری کنند و هوای خارج از منزل را استنشاق نکنند.

مهار کانون‌های گرد و غبار در عراق

شینا انصاری، رئیس سازمان محیط زیست نیز در گفت‌وگو با ایلنا درباره اقدامات کمیته بررسی گردوغبار ایران و عراق گفت که کارگروهی برای بررسی کانون‌های داخلی و فرامرزی گردوغبار تشکیل شده، اما این کارگروه تاکنون جلسه‌ای نداشته است. با این حال، معاونت انسانی سازمان محیط زیست پیگیری این موضوعات را ادامه می‌دهد.

او همچنین از بازدید اخیر خود از یکی از کانون‌های گردوغبار در خوزستان خبر داد و تأکید کرد که بررسی روش‌های مختلف برای مهار و تثبیت کانون‌های گردوغبار در دست اقدام است.

انصاری در مورد طرح‌های انتقال آب نیز گفت که رویکرد سازمان محیط زیست بر اساس قانون و آیین‌نامه ارزیابی اثرات پروژه‌ها خواهد بود و هر پروژه، به‌ویژه انتقال آب بین حوزه‌ای، باید ارزیابی زیست‌محیطی انجام دهد. او افزود که تمامی جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی در این ارزیابی‌ها مدنظر قرار می‌گیرد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران امروز آلوده‌ترین شهر جهان است؟/ نگاهی به دو منبع معتبر خارجی 11 دسامبر 2024

تهران امروز آلوده‌ترین شهر جهان است؟/ نگاهی به دو منبع معتبر خارجی

اکوایران: آلودگی هوا در تهران بار دیگر به بحرانی‌ترین سطح خود رسیده است. امروز بر اساس گزارش‌هایی مثل سایت IQAir، تهران با شاخص آلودگی ۲۰۷ برای ساعاتی در صدر آلوده‌ترین شهرهای بزرگ جهان قرار گرفت. اگرچه در ساعات بعدی این شاخص کاهش یافته اما کیفیت هوا همچنان در وضعیت «ناسالم» باقی مانده است.

11 دسامبر 2024

تکرار تراژدی هر ساله پایتخت: دست چه کسانی پشت آلودگی ۵۰ ساله تهران است؟

طبق پیش‌بینی هواشناسی، آلودگی هوا در شهرهای صنعتی امروز و فردا هم ادامه‌ دارد؟ از این رو این سوال وجود دارد که تهرانی‌ها تا چه زمانی قرار است در نیمه دوم سال هوای آلوده تنفس کنند؟ و منشا این آلودگی چیست؟ در «متراژ» این هفته به همین بهانه از یک سو جدول آلودگی هوای تهران […]

تهران به آلودگی سال گذشته؛آذر سمی پایتخت 11 دسامبر 2024

تهران به آلودگی سال گذشته؛آذر سمی پایتخت

اکوایران :‌بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت امروز (۲۱ آذرماه) در شرایط «ناسالم» قرار دارد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.