اکوایران: آلودگی هوا در تهران بار دیگر به بحرانیترین سطح خود رسیده است. امروز بر اساس گزارشهایی مثل سایت IQAir، تهران با شاخص آلودگی ۲۰۷ برای ساعاتی در صدر آلودهترین شهرهای بزرگ جهان قرار گرفت. اگرچه در ساعات بعدی این شاخص کاهش یافته اما کیفیت هوا همچنان در وضعیت «ناسالم» باقی مانده است.
به گزارش اکوایران، امروز چهارمین روزی است که وضعیت هوای تهران قرمز است؛ آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر به حدی بحرانی شده که استانداری تهران روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ادارات دولتی، مدارس و دانشگاهها را تعطیل اعلام کرد.
میزان آلودگی در تهران به حدی افزایش یافته که امروز -۲۱ آذر- برخی رسانهها اعلام کردند که «تهران، آلودهترین شهر جهان است». روزنامه «سازندگی» نیز صفحه اول امروز خود را به بازتاب این موضوع اختصاص داد و تصویری غبارآلود از هوای آلوده منتشر کرده است.
از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای تهران، ۵ روز پاک، ۱۷۵ روز قابل قبول، ۷۹ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۷ روز ناسالم را به ثبت رسانده است.
در ادامه به شاخص آلودگی در تهران و رتبه پایتخت در میان شهرهای آلوده نگاهی میاندازیم.
تهران به آلودگی سال گذشته؛آذر سمی پایتخت
اکوایران :بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت امروز (۲۱ آذرماه) در شرایط «ناسالم» قرار دارد.
تهران در زمره آلودهترین شهرهای جهان
امروز براساس اطلاعات لحظهای شرکت سوئیسی IQAir، تهران رتبه آلودهترین شهر جهان را کسب کرد. طبق گزارش این شرکت، تهران با شاخص ۲۰۷، صدر جدول آلودگی هوا را در سرتاسر جهان از آن خود کرده است. رتبه دوم، به شهر کلکته در هند اختصاص دارد.
البته این آمار مربوط به ساعاتی پیش است؛ اکنون (حوالی ساعت ۱۷) شاخص تهران در این سایت عدد ۱۹۲ ثبت شده و در رتبه سومین شهر بزرگ آلوده جهان قرار گرفته است.
سایت معتبر دیگری که شاخص کیفیت هوا در جهان را نشان میدهد، سایت Waqi.info است. این سایت شاخص آلودگی منطقه ۱۹ تهران را ۱۹۲ اعلام کرده است و با این شاخص آن را دومین شهر آلوده تهران اعلام کرده است؛ جالب آنکه طبق اعلام این سایت امروز عصر آلودگی هوای شهر سقز از استان کردستان با فاصله از تهران بدتر بود؛ سقز شاخص آلودگی ۲۷۳ را به خود اختصاص داد.
آلودگی هوای تهران باز همچون سالهای قبل به سطوح بحرانی رسیده و شاخصهای جهانی، این شهر را در زمره آلودهترین مناطق جهان شناسایی کردهاند. تعطیلیهای موقت و کاهش فعالیتهای شهری گرچه ممکن است کمی از شدت بحران بکاهد، اما این راهحلهای کوتاهمدت نمیتوانند جایگزین اقدامات اساسی و پایدار برای کنترل آلودگی هوا شوند. اقداماتی که به رغم سروصداهای هر ساله هنوز در دستور کار قرار نگرفتهاند.
- نویسنده: اکوایران