اکوایران : یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: معاون شهردار تهران به جای حضور درجلسات شورا وشنیدن صحبت نمایندگان مردم ،ضمن غیبت وعدم حضور در صحن شورا پاسخ تذکر تخصصی وتحلیلی عضو شورا را از طریق فضای مجازی با توهین واستفاده از کلمات ناشایست می دهدکه البته این هم ازافتخارات آقایان دراین دوره مدیریت شهری است .
به گزارش اکوایران، هفته گزارش حسـابهای درآمـد و هزینه شهرداری تهران هفت ماهه شهرداری تهران در صحن شورای شهر تهران ارائه شد .اعداد و ارقامی این گزارش حکایت از آن داشت که مدیریت شهری دوره ششم در آخرین سال مدیریت خود نتوانسته آنچنان که وعده داده بود منجر به رونق ساخت و ساز در پایتخت شود. مجموع درآمدهای ناشی از توسعه شهر یا همان درآمدهای شهرسازی شهرداری تهران تا پایان مهرماه رقمی بالغ بر ۲۵ هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان بوده ،این رقم نشان دهنده سهم ۳۳ درصدی این درآمد در پر کردن خزانه شهرداری در هفت ماه نخست امسال دارد.از سوی دیگر کسری تحقق ۱۳ هزار و ۶۶۹ میلیارد تومانی درآمدهای ناشی از توسعه شهر نسبت به برش هفت ماهه بودجه مصوب عمده ترین عامل عدم تحقق برش هفت ماهه نخست امسال بودجه شهرداری به شمار می آمد که بخشی از این کسری با وصول هفت هزار میلیارد تومانی شهرداری از طریق وصول مطالبات از محل اسناد دریافتنی جبران شده بود.
در واکنش به این گزارش ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران این پرسش را مطرح کرد که دو سال است قانون درآمد پایدار شهرداری ابلاغ شده، تاثیرش در این گزارش کجا دیده میشود؟ این گزارش حکایت می کند که متاسفانه روند چند دهه گذشته در شهرداریهای کشور از جمله در شهرداری تهران ادامه پیدا کرده و درآمدهای ما همچنان از محل منابع شهر تامین میشود و در هیچ جای این گزارش تاثیر تعیین کنندهای در قانون درآمد پایدار شهرداری مشاهده نمیکنیم.
سوالم این است که قانون درآمد پایدار شهرداری برای چه ابلاغ شد؟ قرار بود این اعداد کاهش پیدا کند و دیگر منابع شهر و شهرداری را نفروشیم و برایش پول دربیاوریم و بعد ۶۰ درصد ان را صرف هزینه اداره شهرداری کنیم. الآن ۶۰ درصد پولی که در این هفت ماهه گرفتیم صرف اداره شهرداری شده و اگر بخواهیم نگهداشت را اضافه کنیم درصد می شود و فقط میتوانیم ۳۰ درصد از این درآمد را در پروژه های تملک سرمایهای و بخش عمران شهر هزینه کنیم.
لطف الله فروزنده معاون مالی اداری شهرداری تهران با یک هفته تاخیر در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته «آقای امانی باشناختی که از شهرداری دارند و عملکردی که ازدوره ایشان وهمکارانشان مقابل چشم ماست،خیلی خوب میدانندکه عملکرد مالی شهرداری تهران در این دوره «افتخارآمیز»است.جای تعجب وتأسف است که باطرح مباحث بی ربط ونادرست درصحن شورا دستاوردهای مدیریت شهری را با بی انصافی تخریب می کنند.»
امانی هم در پاسخ وی نوشت :« آقای فروزنده تاکنون در حال تکمیل و افتتاح پروژههای باقیمانده دوره ما هستید! از۷۶هزار میلیارد درآمد ادعایی،۲۲ هزار مالیات اهدایی دولت،۲۶ هزار شهرفروشی،۱۱ هزار فروش دارایی شهر و ۱۰ هزار میلیارد وام بوده، ای کاش اندکی دانشِ اقتصاد شهری داشتید تا پاسخی منطقی میدادید.»
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهرتهران در گفت و گو با اکوایران درخصوص توییت معاون مالی شهردارتهران گفت: این اقدام بی سابقه است که معاون شهردار تهران به جای حضور درجلسات شورا وشنیدن صحبت نمایندگان مردم ،ضمن غیبت وعدم حضور علیرغم تذکرات متعدد نمایندگان حتی رئیس ونائب رییس شورا برضرورت حضورایشان درجلسات،پاسخ تذکر تخصصی وتحلیلی عضو شورا را از طریق فضای مجازی با توهین واستفاده از کلمات ناشایست بدهد،که البته این هم ازافتخارات آقایان دراین دوره مدیریت شهری است .
امانی درپاسخ به اینکه شما درجلسه گزارش درآمد ۷ماهه شهرداری تهران چه گفتید که باعث چنین واکنشی از سوی معاون شهردار شد گفت:«پس از گزارش خزانه دار شورا درخصوص درآمد ۷ماهه امسال بنده بعنوان عضو کمیسیون برنامه وبودجه سوالاتی مطرح کردم ازجمله اینکه قانون درآمدهای پایدارشهرداریها که۲سال ازابلاغ آن می گذرد چه تاًثیری برکاهش درآمدهای ناپایدار شهرداری تهران وسایر کلانشهرها داشته است؟
تا ۲سال قبل وقتی کارشناسان حوزه مدیریت شهری از عملکرد مالی شهرداریها انتقاد می کردند که بیشتر آن ازمحل شهر فروشی وحوزه شهرسازی است متولیان شورا وشهرداری جواب می دادند قراربوده ازدهه۶۰قانون درآمد پایدار شهرداریها ابلاغ شود ونشده و ماناچاریم برای اداره شهرها واجرای پروژه های شهری متکی به درآمد شهرسازی وناپایدار باشیم.سوال من این بود که حالا۲سال بعدازابلاغ این قانون نه تنها اتکای ما به این درآمد ناپایدار کم نشده بلکه افرایش هم یافته است،پس خاصیت ابلاغ این قانون چه بوده است؟
امانی ادامه داد : مهمتر از کمیت ومیزان تحقق درآمد کیفیت و منابع تامین درآمداست،اگر درآمد وهزینه کرد آن تاثیری بر مشکلات اساسی شهر نداشته باشد بلکه برعکس آن مشکلات راتشدید کند هرچه میزان درآمد وهزینه بیشتر باشد برمشکلات شهر افزوده می شود،سوال بنده این بود که این درآمد بر هوای آلوده وترافیک تهران به عنوان دو مشکل اساسی شهر وکاهش آنها چه تاثیری داشته است؟بنده با آمار وارقام گفتم درتهران تاکنون (۷ماهه)امسال ۲۶ هزار میلیاردتومان ازمحل شهرسازی وتراکم درآمد کسب شده وبیش از۱۰هزار میلیاردتومان هم زمین وملک یعنی سرمایه شهر فروخته شده یعنی جمعا۳۶ هزار میلیارد تومان حدود۵۰ درصد درآمد ۷ماهه ازاین ۲کد تامین شده است.
به گفته او درتهران بیش از۷۰درصد درآمد شهرداری از مناطق شمالی وبرخوردار شهر کسب شده یعنی دراین مناطق مجوز ساخت وسازهای مسکونی اداری تجاری ازطریق کمیسیون ماده۵ صادرشده واین مناطق توسعه یافته تر ومرفه تر شده اند وفاصله آنان با مناطق جنوبی بیشتر شده واین یعنی خلاف عدالت وکاهش فاصله جنوب وشمال شهرکه شعار این دوره مدیریت شهری است.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد : دادن مجوز ساخت وساز وتراکم باعث افزایش جمعیت،افزایش خودرو وترافیک به ویژه درمناطق شمالی شهر می شود که نتیجه آن ترافیک بیشتر وآلودگی هوای سنگین تر که ما ادعای تلاش برای کاهش آن داریم؛تمام صحبت بنده این بود که اتفاقا با استقبال رییس کمیسیون بودجه وبرخی اعضا مواجه شد چون بنده گفتم دوستان این تحلیل من رانقد وبررسی کنند وقرارشد جلسه هم اندیشی دراین ارتباط تشکیل وبحث کنیم.
امانی یادآورشد: به ناگاه بعدازیک هفته از این صحبتهای بنده درجلسه علنی شورای شهر معاون مالی واقتصادشهری شهرداری شب گذشته توییتی زدند که بنده حرف بی ربط ونادرست زده وقصدم تخریب مدیریت شهری بوده!که طبعا بنده هم جواب ایشان رادادم .متاسفانه مدیران ارشد شهرداری مرتب درحال دادن(افتخار ومدال)به خودشون هستند وکوچکترین انتقاد وحتی احتمال اشتباه را هم برنمی تابند وبه نمایندگان مردم هم ازموضع بالا برخوردمی کنند.
- نویسنده: اکوایران