اکوایران: سخنگوی شهرداری تهران گفت: اولین مشکل پاساژ علاءالدین پوشش کامپوزیت آن است که مالک تعهد داده که ظرف دوهفته این مشکل را برطرف کند و نیوجرسی ها به همین دلیل برداشته شد .
عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری اکو ایران درخصوص برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی، گفت: ما امیدواریم تا پایان سال حداقل ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و دو هزار تاکسی برقی را وارد کنیم و در سطح شهر شاهد فعالیت آنها باشیم. امید می رود در هفته های آتی نیز بخشی از این وسایل نقلیه در شهر فعال شوند.
وی با بیان اینکه کل واردات خودرو در مجموعه های خصوصی و دولتی ۱۰ هزار دستگاه است، تصریح کرد: شهرداری تهران در بدو انجام این وظیفه که داوطلبانه انجام داده است، دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و تاکسی را وارد می کند که ۲۴ درصد کل واردات کشور در یک سال است.
محمدخانی با تأکید بر اینکه این اقدامات به نفع مردم و برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت در مقابله با تلاش مافیای خودرو انجام شده است، خاطرنشان کرد: مسیری که سهل تر بود و دردسرها و جنجال های رسانه ای کمتری داشت، انتخاب نشد و مسیر سخت تر اما به نفع جیب مردم و بودجه شهرداری تهران انتخاب شد و با این نگاه موفق به تحقق واردات شدیم.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه ما هرگز نگفتیم با واردات وسایل برقی حتما مشکل آلاینده ها برطرف می شود اما یک گام رو به جلو است، یادآور شد: تکلیف روشن است و قیمت خودروهای وارداتی و تفاوت آن با خودروهای داخلی کاملا شفاف است و اگر قیمت پایین تر و کیفیت بالاتر است، انتظار داریم که رسانه ها کمک کنند تا موانع از پیش پای شهرداری برداشته شود و به جای اینکه از شهرداری در خصوص زمان بندی واردات بپرسیم، درخواست می کنیم که رسانه ها به تسهیل شرایط کمک کنند تا سنگ های پیش روی ما برداشته شود. خوشبختانه دولت جدید همکاری های خوبی دارد و علیرغم موانع موجود در تأمین ارز، اتفاقات خوبی رقم می خورد تا شهرداری به وظایف خود عمل کند.
وی ادامه داد: در تأمین اتوبوس های تولید داخل و خارج، تمام مراحل اقدامات به موقع و دقیق انجام شده و رکورد خرید اتوبوس از تولیدات داخلی را در تاریخ بلدیه به دست آورده ایم. بدون کمک های دولت دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از محل بودجه شهرداری و عوارض پرداختی از سوی مردم خریداری شده است؛ لذا از رسانه ها تقاضا می شود در این مسیر با شهرداری همراهی کنند.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه در خصوص ثبت ساعت ورود و خروج چهار هزار کارمند شهرداری و عدم فعالیت آنها، پاسخ گفت و افزود: بنده نمی دانم این آمار از کجا به دست آمده است. این شایعات و آمار عجیب و غریب در مورد شهرداری زیاد است. اما آنچه می دانیم در معاونت منابع انسانی نظارت دقیق بر پرسنل به صورت سه ماهه، شش ماه و یک ساله انجام می شود و ارتقاء شغلی آنها نیز بر همین اساس است.
وی افزود: اگر مردم کم کاری دیدند و چنین برداشتی داشتند، در این ابعادی که شایعه شده و حتما نیست، می توانند با سامانه ۱۳۷ در میان بگذارند و سازمان بازرسی موضوع را رسیدگی خواهند کرد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در رابطه با برگزاری پویش امید و افتخار در پایتخت، اظهار کرد: در سال اول این پویش پروژه های بر زمین مانده که تأخیر بسیار طولانی داشت در اولویت قرار گرفت و تعداد آن قابل توجه بود. از این حیث تعداد پروژه ها بیشتر بود اما همچنان این پویش در حال برگزاری است و تاکنون نزدیک به ۱۶۰ پویش به طور منظم برگزار می شود.
وی ادامه داد: افتتاح اکوپارک روددره فرحزاد در همین پویش انجام شد و آغاز به کار پروژه پردیس مسافری شرق نیز به طور ویژه در این پویش با عنوان «چشم تهران روشن» به مردم تقدیم می شود و بهره برداری از وسایل حمل و نقل عمومی، باغ راه حضرت زهرا (س) و بلدیه نیز از جمله پروژه هایی است که تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
محمدخانی ددر رابطه با توزیع آسفالت نیز گفت: نقشه تمام معابر در تمامی نواحی موجود است و به رسانه ها ارائه خواهد شد. در زمینه آسفالت نیز دو کارخانه به ظرفیت های موجود افزوده شد و به پنج کارخانه رسید که برخورداری از استانداردهای روز دنیا معادل یورو ۵ ویژگی شاخص آن است و میزان آلودگی آن کمتر از یک دستگاه اتوبوس گازوئیلی است.
وی افزود: اضافه شدن همین کارخانه ها باعث شد در سه سال پیاپی رکورد توزیع آسفالت شکسته شود و تا امروز به مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت ریزی رسیده ایم و امیدواریم رکورد سال گذشته به میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن را بشکنیم و در معابر فرعی نیز بتوانیم خدمت رسانی کنیم.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه با مشخص شدن پیمانکار اولین کارخانه آسفالت بازیافتی شهر را تا پایان سال به بهره برداری می رسانیم، تصریح کرد: این اقدام هم هزینه ها را کاهش می دهد و هم کمک بسیار زیادی به محیط زیست شهر خواهد کرد. محل انباشت تراشه های آسفالت معابر و نحوه نگهداری و ذخیره آنها با مشکل جدی مواجه بود و این کارخانه می تواند تا حدودی این مشکل را برطرف کند.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران درباره کمپین دو درجه کمتر و صرفه جویی در مصرف انرژی که توسط دولت مطرح شده و همکاری های شهرداری در این رابطه توضیح داد: در دو مسیر موازی در این زمینه همراه دولت هستیم؛ در درجه اول تبلیغات و اطلاع رسانی این کمپین است و همکاری خوبی بین شهرداری و مجموعه اطلاع رسانی دولت انجام شد. روزنامه همشهری و سازمان زیباسازی کمپین گسترده ای داشتند و همچنین شهردار تهران نیز در شبکه های اجتماعی مردم را به این موضوع دعوت کرده است. کاملا اماده ایم که همکاری بیشتری را با دولت داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه اتفاقات اجرایی، مصوبات و بخشنامه های دولت را در مجموعه شهرداری اجرا و اعمال کردیم. موضوع برقی سازی حمل و نقل نیز به هدف اصلی کمپین و حل ناترازی انرژی کمک می کند، نصب پنل های خورشیدی در ساختمان های شهرداری نیز در این زمینه انجام شده است.
محمدخانی در مورد سنگ اندازی ها در مسیر برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی، یادآور شد: مافیای واردات خودرو که به غلط از عنوان مقدس تولید داخلی سوء استفاده می کند، در این موضوع ورود کرده و رد آن را در برخی جنجال های رسانه ای می بینیم. عده ای نیز نمی خواهند افتخار برقی سازی به عنوان ضرورت در دنیا کسب شود و مصاحبه این افراد که در مدیریت شهری و حوزه حمل و نقل سابقه طولانی دارند، مشاهده می شود و رکوردهایی از این مصاحبه ها را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: نه در دولت سیزدهم و نه دولت چهاردهم به صورت کلی هیچ مشکلی نداریم و همکاری خوبی در برقی سازی ناوگان صورت گرفته و ممکن است به دلیل مشکلات ارزی، مسیر کند یا تند شود. در این مسئله در ارتباط با هر دو دولت هیچ مشکلی نداشتیم.
وی ادامه داد: در حوزه اتفاقات اجرایی، مصوبات و بخشنامه های دولت را در مجوعه شهرداری اجرا و اعمال کردیم . موضوع برقی سازی حمل و نقل نیز به هدف اصلی کمپین و حل ناترازی انرژی کمک می کند، نصب پنل های خورشیدی در ساختمان های شهرداری نیز در این زمینه انجام شده و به صورت دوره ای به مردم عزیز تقدیم می کنیم .
محمدخانی در توضیح سوال خبرنگاری در خصوص درآمد های شهرداری گفت: عنوان شهرفروشی در بحث درامدهای حوزه شهرسازی درست نیست چرا که یک فرایند قانونی و شفاف داریم که آن طرح تفصیلی است و بعد از آن کمیسیون ماده پنج است که تصمیمات آن به صورت شفاف اعلام می شود و یکی از محل های درآمدی شهرداری درآمد از محل عوارض شهرسازی است و از عنوان شهرفروشی نباید استفاده کنیم .
سخنگوی شهرداری تهران با پرداختن به ادعای شهر فروشی از سوی یکی از اعضای شورای شهر که در دوره های قبل در شهرداری مسئولیت داشته گفت: این اتهام برای ما عجیب بود چون با هر شاخصی اگر بخواهیم این عنوان را استفاده کنیم می بینیم به هر طریقی هم محاسبه شود باز هم در دوره ای که ایشان در آن مسئولیت در شهرداری داشته این آمار بالاتر و موارد آن جدی تر است. اگر مساله شهر فروشی را مطرح می شود بهتر است پاسخ داده شود که این همه برج های بلند مرتبه و مجموعه های تجاری بزرگ، مساله منطقه ۲۲ و توسعه آن بدون زیرساخت های شهری با چه عنوانی در آن دوران انجام شده است؟ همچنین پایین آمدن دبی آب در شمال غرب تهران ناشی از ساخت و سازها برای چه دوره ای بوده است؟ درواقع اینها مصداق عنوان شهرفروشی است. اتهام به این دوره ناشی از اعتماد به نفس عجیب است . تنها جمله ای که به ذهنم می رسد این است که رطب خورده کی منع رطب کند . تاکید میکنم با هر نوع نگاهی از شهرسازی اگر عنوان شهرفروشی را استفاده کنیم در دوره ای است که ایشان در آن مسؤلیت داشتند رکوردهای عجیبی به جا گذاشتند.
وی درباره پاساژ علاءالدین و استقرار نیوجرسی در مقابل ورودی آن عنوان کرد: در خواست می کنم از رسانه ها که برخی از مسائل را در اولویت فعالیت هایمان قرار دهیم و آن مساله ایمنی و جان مردم است و هیچ تعارفی نباید در این زمینه وجود داشته باشد. بیمارستان گاندی به دلیل پوشش کامپوزیت نزدیک بود منحر به حادثه دلخراشی را ایجاد. اولین مشکل پاساژ علاءالدین نیز پوشش کامپوزیت آن است که مالک تعهد داده که ظرف دوهفته این مشکل را برطرف کند و نیوجرسی ها به همین دلیل برداشته شد . گرچه مشکلات ایمنی دیگری نیز دارند که در حوزه های شهرسازی است و آن اولویت دوم است ولی در زمینه ایمنی مماشات نداریم و موضوع را به جد پیگیری خواهیم کرد.
محمدخانی بیان کرد: اتفاقی که صبح امروز شکل گرفت با تدبیر شهردار منطقه ۱۱ در ورودی های فرعی این پاساژ این محدودیت ایجاد شد تا به محل درآمدزایی کسبه آسیبی وارد نشود اما اگر این مشکل برطرف نشود ضرر و آسیب به کسبه هم باید توسط مالک حل و جبران شود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در مورد تحقق نیاز کلانشهر تهران به مترو، گفت: این موضوع به همکاری دولت و تأمین بودجه برمی گردد.
وی ادامه داد: در بهار سال آینده تمام ایستگاه ها و کل مسیر خطوط هفتگانه مترو به بهره برداری خواهد رسید و می توان جشن پایان کار این خطوط را گرفت. در خط ۱۰ فعالیت عمرانی آغاز شده و خط ۸ و ۹ نیز در آستانه آغاز به کار هستند. سه خط جدید مترو که در شورای عالی ترافیک به تصویب رسیدند، نیازمند پایان مطالعات هستند.
محمدخانی در مورد سنگ اندازی های موجود در مسیر واردات اتوبوس ها به کشور، خاطرنشان کرد: در هفته های آینده بسته اول حمل و نقل عمومی برقی را رونمایی خواهیم کرد و در همان چند روز می توان دید که چه کسانی مصاحبه می کنند و خودروهای وارداتی را زیر سوال می برند. موضوع واضح و روشنی است و مسئله پیچیده ای نیست. اینها همان کسانی هستند که در یک سال و نیم اخیر تلاش کردند برقی سازی به نتیجه نرسد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در رابطه با اجرای طرح من شهردارم نیز یادآور شد: ممکن است در این طرح به عنوان یک طرح میدانی خطاهایی وجود داشته باشد. سال قبل یک میلیون و ۱۵۲ هزار نفر در طرح من شهردارم شرکت کرده اند. ممکن است برخی همکاران بنابر رقابت و یا علاقمندی به جلب مشارکت بیشتر، اقداماتی را انجام داده باشند. هرچند ارائه سیمکارت به شهروندان را به هیچ عنوان قبول نمی کنیم. ممکن است اقدامات خودسرانه ای صورت گرفته باشد تا طرح تحت الشعاع قرار بگیرد اما اصل موضوع این است که برای اولین بار در کشور، مدیریت شهری هزینه کرد بخشی از بودجه را به عهده مردم گذاشته است.
وی ادامه داد: شهرداری تهران تصمیم گرفته برای ۱۲ همت از بودجه، مردم تصمیم بگیرند. قرار بر این است امسال آمار مشارکت اعلام نشود چراکه عدد سال قبل برای برخی افراد ناراحت کننده بود. مشارکتی که مردم به صورت مستقیم با مراجعه به لینک مستقیم اعلام شده و بدون مشارکت سفیران ثبت شده است، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر است که عدد قابل توجهی است.
محمدخانی با بیان اینکه این اقدام پیشروانه است و در حوزه بین المللی نیز مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: دیدیم که این طرح در مجمع بریکس نیز جایزه جهانی کسب کرد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران درباره قرارگاه اجتماعی توضیح داد: درباره ظرفیتی که در شهر تهران برای گرمخانه ها وجود دارد و نگهداری کارتن خواب ها، سه هزار ظرفیت را آماده کردیم. در این شبهای سرد سال ۵۰ شیفت اعزام ون های ساماندهی خیابان خواب ها یا آسمان خواب ها را داشتیم و حدود دو هزار نفر را در این گرمخانه ها ساماندهی کردیم . حدود یک هزار تخت در این مجوعه ها در سردترین شبهای سال خالی بود و این ظرفیت وجود دارد.
وی افزود: برای بحث های معتادان متجاهر حدود ۷۸۰۰ تخت است که در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ تخت خالی داریم. در بحث ساماندهی معتادان متجاهر این آمادگی را برای کمک به سایر دستگاه ها داریم. در موضوع معتادان متجاهر و آسمان خواب ها در یک وضعیت مناسبی قرار داریم . در سردترین شب سال هموطن و شهروندی به مشکل جدی برنخورده است و در حوزه ظرفیت پذیرش معتادان نیز کمبودی نداریم. یکی از نمونه های اقدامات، روددره فرحزاد است که یکی از کلونی های معتادان متجاهر بود و الان به محل تفریح و گردش مردم تبدیل شده است.
محمدخانی در پاسخ به سوالی در خصوص دوربین های نظارتی و روشن یا خاموش بودن آن گفت: این دوربین ها روشن است و دوربین های طرح ترافیک فعال است و به حال خود رها نشده است. دربحث دوربین های کنترل سرعت نیز ۳۰۰ دوربین جدید باکیفیت خریداری شده که در مسیرها و شریان های اصلی تهران تا پایان سال نصب می شود.
سخنگوی شهرداری تهران درباره جزئیات اقدامات شهرداری در بحث هوای پاک گفت: عملیات رسانه ای جدی بعد از حضور شهردار تهران در برنامه گفتگوی ویژه خبری انجام شده و یک برش چندثانیه ای را با هزینه هنگفتی در شبکه های اجتماعی وایرال کردند و سعی کردند یک تلقی غلط را جا بیندازند. در بحث قانون هوای پاک سه تکلیف بر عهده شهرداری است؛ در توسعه فضای سبز و کاشت درخت در حوزه تاسیس پارک های جدید و تکمیل کمربند سبز عملکرد شهرداری مشخص است. اینکه چه کارهایی در توسعه حمل و نقل عمومی انجام شده نیز آمارها مشخص است. کارنامه شهرداری در حوزه حمل و نقل اتوبوس های جدیدی است که با برند تهران دوست داشتنی در شهر تردد می کنند و مشخص است که شهرداری در این حوزه چه نمره ای می گیرد. در کنار آن چند دستگاه دیگر نیز باید در بحث قانون هوای پاک اقداماتی را داشته باشند. در بحث پسماند نیز گزارشات را شفاف ارائه کردیم و بحث تاسیس و نصب زباله سوز جدید را داریم که امیدواریم این کار در سال آینده عملیاتی شود.
- نویسنده: اکوایران