چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 212631
  • 06 آوریل 2025 - 17:33
  • 48 بازدید
  • ۰ دیدگاه

آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه

آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه
آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه

شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ ملزم به پرداخت عوارض سه درصدی از قیمت بلیت مسافران بر اساس «نفر-کیلومتر» خواهند بود. این تصمیم به منظور تأمین منابع برای توسعه و نگهداری جاده‌ها اتخاذ شده است، اما جاده‌های روستایی و عشایری از این مصوبه مستثنی شده‌اند.

به گزارش اکوایران، شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از ابتدای اردیبهشت ملزم شده‌اند معادل سه درصد از قیمت بلیت مسافران، بر اساس شاخص «نفر-کیلومتر»، عوارض پرداخت کنند. جاده‌های روستایی و عشایری از این مصوبه مستثنا شده‌اند.

این تصمیم بر اساس مصوبه شورای اقتصاد و با ابلاغ سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، به دستگاه‌های اجرایی مربوطه اعلام شده است.

در متن این مصوبه، که به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و در چارچوب بند «الف» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور تهیه شده، به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اجازه داده شده است که از ابتدای اردیبهشت بابت تردد مسافران در جاده‌ها، معادل سه درصد قیمت بلیت را از شرکت‌های حمل‌ونقل دریافت کند.

تمامی مبالغ حاصل از این عوارض به حساب سازمان راهداری نزد خزانه‌داری کل کشور واریز خواهد شد و به گفته مسئولان، این منابع برای توسعه، نگهداری و بهره‌برداری از جاده‌ها هزینه می‌شود.

نیاز به منابع جدید برای نگهداری جاده‌ها

بنا به گزارش ایرنا، قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور که در سال ۱۳۹۵ تصویب شد، به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اجازه داده بود برای تأمین منابع مورد نیاز توسعه و نگهداری حمل‌ونقل جاده‌ای، از جابه‌جایی کالا و مسافر در جاده‌های کشور بر اساس شاخص‌های «تن-کیلومتر» و «نفر-کیلومتر» عوارض دریافت کند. با این حال، بخش مربوط به جابه‌جایی مسافر تاکنون اجرایی نشده بود.

رضا اکبری، رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، پیش‌تر هزینه استهلاک سالانه جاده‌های کشور را ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود؛ در حالی که به گفته او، بودجه‌های سنواتی تنها حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این بخش اختصاص می‌دهند.

بر اساس محاسبات انجام شده، ۸۷ درصد از تردد جاده‌ای کشور با خودروهای سواری، ۵ درصد با کامیونت، ۴۷ درصد با کامیون‌های دو محور، ۲۳ درصد با کامیون‌های سه محور و ۲۴ درصد با کامیون‌های چهار محور انجام می‌شود. همچنین سالانه به طور متوسط ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بار در جاده‌های کشور حمل می‌شود.

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، اخیراً تعداد اتوبوس‌های ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای را ۶۵۰۰ دستگاه اعلام کرده و گفته است کشور همچنان به تعداد مشابهی اتوبوس جدید نیاز دارد.

171780550

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.