سه شنبه, ۱۹ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 212631
  • 06 آوریل 2025 - 17:33
  • 15 بازدید
  • ۰ دیدگاه

آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه

آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه
آغاز دریافت عوارض از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از اردیبهشت ماه

شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ ملزم به پرداخت عوارض سه درصدی از قیمت بلیت مسافران بر اساس «نفر-کیلومتر» خواهند بود. این تصمیم به منظور تأمین منابع برای توسعه و نگهداری جاده‌ها اتخاذ شده است، اما جاده‌های روستایی و عشایری از این مصوبه مستثنی شده‌اند.

به گزارش اکوایران، شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری از ابتدای اردیبهشت ملزم شده‌اند معادل سه درصد از قیمت بلیت مسافران، بر اساس شاخص «نفر-کیلومتر»، عوارض پرداخت کنند. جاده‌های روستایی و عشایری از این مصوبه مستثنا شده‌اند.

این تصمیم بر اساس مصوبه شورای اقتصاد و با ابلاغ سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، به دستگاه‌های اجرایی مربوطه اعلام شده است.

در متن این مصوبه، که به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و در چارچوب بند «الف» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور تهیه شده، به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اجازه داده شده است که از ابتدای اردیبهشت بابت تردد مسافران در جاده‌ها، معادل سه درصد قیمت بلیت را از شرکت‌های حمل‌ونقل دریافت کند.

تمامی مبالغ حاصل از این عوارض به حساب سازمان راهداری نزد خزانه‌داری کل کشور واریز خواهد شد و به گفته مسئولان، این منابع برای توسعه، نگهداری و بهره‌برداری از جاده‌ها هزینه می‌شود.

نیاز به منابع جدید برای نگهداری جاده‌ها

بنا به گزارش ایرنا، قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور که در سال ۱۳۹۵ تصویب شد، به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اجازه داده بود برای تأمین منابع مورد نیاز توسعه و نگهداری حمل‌ونقل جاده‌ای، از جابه‌جایی کالا و مسافر در جاده‌های کشور بر اساس شاخص‌های «تن-کیلومتر» و «نفر-کیلومتر» عوارض دریافت کند. با این حال، بخش مربوط به جابه‌جایی مسافر تاکنون اجرایی نشده بود.

رضا اکبری، رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، پیش‌تر هزینه استهلاک سالانه جاده‌های کشور را ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود؛ در حالی که به گفته او، بودجه‌های سنواتی تنها حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این بخش اختصاص می‌دهند.

بر اساس محاسبات انجام شده، ۸۷ درصد از تردد جاده‌ای کشور با خودروهای سواری، ۵ درصد با کامیونت، ۴۷ درصد با کامیون‌های دو محور، ۲۳ درصد با کامیون‌های سه محور و ۲۴ درصد با کامیون‌های چهار محور انجام می‌شود. همچنین سالانه به طور متوسط ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بار در جاده‌های کشور حمل می‌شود.

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، اخیراً تعداد اتوبوس‌های ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای را ۶۵۰۰ دستگاه اعلام کرده و گفته است کشور همچنان به تعداد مشابهی اتوبوس جدید نیاز دارد.

171780550

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
08 آوریل 2025

شکاف دستمزد و قیمت مسکن در پایتخت؛ نیم‌قرن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه+ ایمفوگرافیک

اکوایران: رشد ناهماهنگ قیمت مسکن و حداقل دستمزد کارگران سبب شده تا سال‌های مورد انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه در تهران با حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ به بیش از نیم‌قرن برسد.

08 آوریل 2025

نوروز و کریسمس، کدام یک مرگبارتر است؟

به گزارش اکوایران، براساس آمار رئیس پلیس راهور فراجا در طول ۲۱ روز اجرای طرح، شاهد ۷۳۸ فقره تصادف منجر به فوت بودیم که در مجموع ۸۸۰ نفر از هم‌وطنان جان خود را از دست دادند. هرچند که سخنگوی پویش ملی نه به تصادف تاکید دارد که تعداد جان‌باختگان در مقایسه با سال قبل کاهش […]

با دستور شهردار تهران؛ فرامرز ظلی در قطعه نام‌آوران آرام می‌گیرد 08 آوریل 2025

با دستور شهردار تهران؛ فرامرز ظلی در قطعه نام‌آوران آرام می‌گیرد

اکوایران :‌با پیگیری‌های وزیر ورزش و دستور شهردار تهران، مجوز خاکسپاری فرامرز ظلی، پیشکسوت فوتبال ایران و باشگاه استقلال، در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا صادر شد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.