پنج شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 225196
  • 07 می 2025 - 17:33
  • 7 بازدید
  • ۰ دیدگاه

مناقشه بر سر پروژه «بام ری»؛ میراث فرهنگی خواستار توقف کامل، شهرداری بی‌اعتنا

مناقشه بر سر پروژه «بام ری»؛ میراث فرهنگی خواستار توقف کامل، شهرداری بی‌اعتنا
مناقشه بر سر پروژه «بام ری»؛ میراث فرهنگی خواستار توقف کامل، شهرداری بی‌اعتنا

اکوایران:در حالی که بخشی از پروژه «بام ری» در محدوده‌ ثبت‌شده کوه نقارخانه قرار گرفته، مسئولان میراث فرهنگی تهران می‌گویند فعالیت این پروژه باید متوقف شود؛ اما به گفته آن‌ها شهرداری منطقه ۲۰ با این تصمیم همراهی نمی‌کند. این درگیری‌ها در سایه نبود دستورالعمل‌های مشخص حفاظتی برای ساخت‌وسازهای شهرری، چالش‌های تازه‌ای برای مدیریت آثار تاریخی این منطقه به‌وجود آورده است.

 

محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران، می‌گوید هدف نهایی این نهاد، توقف کامل پروژه موسوم به «بام ری» است؛ طرحی که بخشی از آن در محدوده‌ ثبت‌شده کوه نقارخانه قرار دارد و به باور کارشناسان، می‌تواند تهدیدی برای گورستان‌های تاریخی و آثار مدفون در این منطقه باشد.

او در نشست خبری چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت، توضیح داد که فعالیت در حدود یک‌سوم از این پروژه باید “فریز” و کاوش‌های باستان‌شناسی در آن آغاز شود. اما به گفته او، شهرداری منطقه ۲۰ با این تصمیم همکاری لازم را نداشته و این موضوع از پیش از تعطیلات نوروز تا امروز در دادستانی در حال بررسی است.

معاون میراث فرهنگی می‌گوید یک ناظر باستان‌شناس به‌طور روزانه از محدوده بازدید می‌کند، ولی برای ورود رسمی به فرآیند توقف پروژه، این نهاد همچنان منتظر تصمیم قضایی است.

او همچنین تأکید کرد که ساخت پروژه بدون استعلام از اداره میراث آغاز شده و این نهاد “در میانه کار” در جریان فعالیت‌ها قرار گرفته است. به گفته سعادتی، ناظر فعلی پروژه دانشجوی دکترای باستان‌شناسی است و برخلاف ادعای برخی مقام‌ها، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرری کارشناس حوزه میراث نیست.

سعادتی به نبود دستورالعمل مشخص برای ساخت‌وسازهای زیرزمینی در شهرری نیز اشاره کرد؛ مسئله‌ای که به گفته او بارها موجب برخورد تصادفی با آثار تاریخی در حین ساخت‌وساز شده است. او هشدار داد در منطقه ۲۰، حتی در عمق سه‌متری، آثار مربوط به دوران سلجوقی کشف می‌شود، اما هنوز ضوابط روشنی برای برخورد با این وضعیت وجود ندارد.

در حال حاضر، فقط برخی نواحی مانند برج طغرل، چشمه‌علی و ابن‌بابویه دارای مصوبات مربوط به حریم هستند؛ مصوباتی که آن‌هم صرفاً به «لزوم حضور باستان‌شناس» اشاره می‌کنند و دستورالعمل اجرایی دقیقی ندارند. سایر نواحی تاریخی چون بازار ری یا خیابان قم از این مصوبات بی‌بهره‌اند.

در همین نشست، علی طلوعی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نیز تأیید کرد که توقف پروژه بام ری نیازمند همکاری قضایی است. او گفت شکایت‌هایی از سوی اداره میراث تنظیم شده که در حال پیگیری است، اما تأکید کرد پیگیری‌ها محدود به بخشی از پروژه نیست و هدف نهایی استفاده از این فضا به‌عنوان یک سایت موزه است.

طلوعی همچنین به تنش‌های اخیر میان شهرداری و میراث فرهنگی درباره وضعیت چشمه‌علی اشاره کرد و گفت با وجود اتهام‌هایی که شهرداری درباره “عدم همکاری میراث فرهنگی” مطرح کرده، هیچ مکاتبه‌ای از سوی شهرداری در این باره دریافت نشده است.

در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از تلاش شهرداری منطقه ۲۰ برای پیشبرد پروژه بام ری منتشر شده، در حالی که کارشناسان هشدار می‌دهند چنین طرح‌هایی بدون توجه به ضوابط میراث فرهنگی، می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به لایه‌های تاریخی شهرری وارد کند؛ شهری با سابقه‌ هزاران‌ساله که هنوز بسیاری از آثارش زیر خاک مدفون مانده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
خرید ۱۱۴۰ واگن مترو؛ نخستین قطار تا اسفند ۱۴۰۴ تحویل می‌شود 07 مه 2025

خرید ۱۱۴۰ واگن مترو؛ نخستین قطار تا اسفند ۱۴۰۴ تحویل می‌شود

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: ساخت اولین قطار متروی تهران با همکاری پیمانکار خارجی آغاز شده و تحویل آن تا اسفند ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است.

07 مه 2025

رشد اجاره‌نشینی در ۳۰ سال

به گزارش اکوایران، بررسی داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد، سهم مسکن ملکی از ابتدای دهه۷۰ تا کنون روند نزولی داشته است.  در مقابل سهم مسکن اجاری از ۱۴ درصد در ابتدای دهه ۷۰ به بیش از ۲۶ درصد رسیده است. در این برنامه متراژ داوود سوری اقتصاددان به تحلیل این شاخص‌ها می‌پردازد. در بخش گزارش […]

سهم وام مسکن از قیمت خانه؛وام میلیاردی با اقساط میلیونی 07 مه 2025

سهم وام مسکن از قیمت خانه؛وام میلیاردی با اقساط میلیونی

اکوایران:‌با وجود حذف محدودیت‌هایی چون شرط سن بنا و الزام زوج‌بودن، وام مسکنهنوز نتوانسته گره‌ای از بازار ملک باز کند؛ چراکه مبلغ تسهیلات نه با قیمت واقعی خانه همخوانی دارد و نه از پس اقساط سنگین آن برمی‌آید. این در حالی‌ است که هزینه خرید اوراق و سود بالا، عملاً وام را به ابزاری ناکارآمد تبدیل کرده‌اند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.