۷ هزار مصدوم ترافیکی قم موتورسوار بودند
۷ هزار مصدوم ترافیکی قم موتورسوار بودند

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قم گفت: در ۸ماهه نخست امسال نزدیک به ۷ هزار نفر مصدوم ترافیکی مربوط به موتورسیکلت در استان گزارش شد، بیشتر فوتی‌ها نیز راکبان موتورسیکلت بودند.

– اخبار استانها –

عزت‌الله بهزادی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به آمار حوادث ترافیکی بویژه در حوزه مأموریت‌های منجر به فوت یا جرحی موتورسیکلت‌ها اظهار داشت: ما در حوادث موتورسیکلت دو مورد راکبان و عابرین پیاده را داریم. متأسفانه آمار خوبی در این حوزه نداریم؛ قریب به ۵۰ درصد حوادث ترافیکی ما از جانب موتورسیکلت یا عابرین پیاده است.

بهزادی‌نیا گفت: ما در ۸ماهه نخست امسال نزدیک به ۷ هزار نفر مصدوم ترافیکی مربوط به موتورسیکلت داشتیم. بیشتر فوتی‌ها راکبان بودند که باتوجه به سرعت و شتاب بالا و عدم استاندارد بودن خیابان‌های شهر و عدم رعایت اصول ایمنی (کلاه ایمنی و ایمنی موتورسیکلت) دچار سانحه شده‌اند. 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قم با تأکید بر کاهش تصادفات فوتی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیان کرد: بر اساس آمار، فوتی‌های امسال نسبت به معادل سال گذشته حدود ۵ نفر کمتر بوده است. 

وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از مأموریت‌های اورژانس را موتورسواران به خود اختصاص داده‌اند عنوان کرد: موتورسواران ۵۰ درصد از مأموریت‌های ترافیکی را به خود اختصاص داده‌اند. متوسط مصدومین ترافیکی ما در سال ۲۴ هزار نفر است. البته برخی خود مراجعه دارند و ممکن است توسط اورژانس منتقل نشوند این‌ها هم به این آمار اضافه می‌شوند.

بهزادی‌نیا تصریح کرد: این مورد پر اهمیت که است راکبان موتورسیکلت هیچ محافظی در ناحیه سر، گردن، قفسه سینه، لگن، ستون فقرات و دیگر اندام‌ها ندارند و آسیب رسیدن به برخی نواحی عموما غیرقابل جبران است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قم در پاسخ به این سوال که آیا آماری از اختصاص تعداد تخت‌های بیمارستان به حوزه تصادفات منجر به فوت و جرح راکبان موتورسیکلت دارید، گفت: در تصادفات عموما تعداد مصدومین بالاست. همانگونه که مرگ‌و‌میر داریم شدت تروما هم در این حوزه بالاست.

وی افزود: در بحث موتورسیکلت از یک سو خود راکب و فرهنگ استفاده مطرح است و از سوی دیگر قانون‌های استفاده از موتورسیکلت. متأسفانه شرکت‌هایی در سطح استان و کشور وجود دارد که به تعداد بالا موتورسیکلت توزیع می‌کنند و توسط خانواده‌ها برای سنین خیلی پایین (نوجوانان) تهیه می‌شود. در این فرآیند هیچ دستورالعمل و استانداردی رعایت نمی‌شود. 

بهزادی‌نیا درباره آمار مخارج درمانی که تصادف موتورسیکلت‌ها به دولت تحمیل می‌کند، اذعان کرد: در سطح کلان به گونه‌ای است که هر فردی که فوت می‌کند، هزینه غیرقابل توصیف ایجاد می‌کند. اما در زمینه تروما شاید غریب به ۵۰ درصد هزینه‌های ترافیکی مراکز دانشگاهی را به خود اختصاص می‌دهد. 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قم بیان کرد: طبق آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی بالغ بر ۶۱ میلیارد تومان هزینه درمانی به دولت تحمیل می‌شود. علاوه بر آن نیروی انسانی جوان و نیروی کار و همچنین فرزند یک خانواده را از دست می‌دهیم و این لطمات جبران‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]