معاون اول قوه قضائیه، گفت: با بهرهگیری از شیوههای نوین در محاکم قضایی میتوانیم به عدالت واقعی دست یابیم، آن عدالتی که با طبع بشر سازگار است و انسان با هر گرایش، مذهب، دین و فرهنگی آن عدالت را تحسین خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجتالاسلام حمزه خلیلی در مسابقات ملی دادگاه مجازی یا موت کورت در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، اظهار داشت: وقتی میگوییم دادگاههای برخط داریم به این معناست که نظارت همگانی بر محکمه جاری است، زمانی که چارچوبها ریخته و کنترلهای اجتماعی بر رسیدگیها حکمفرما شود، قضاوتها عادلانه تر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قوه قضائیه به دنبال بهرهگیری از شیوههای نوین در محاکم قضایی است تا رسیدگیها در محاکم برخط شود، ادامه داد: امام علی (ع) بر ۲ چیز تاکید داشتند و بسیار حساس بودند، نخست اتحاد و انسجام ملت و دوم عدالت و عدل که برای تحقق آنها در زیست اجتماعی خود بسیار تلاش کردند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: عدالت یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است بنابراین همه باور دارند که عدالت به معنای توازن و انصاف است، اما آنچه قابل تغییر است شیوههای رسیدن به این عدالت است که باید با بهرهگیری از امکانات جدید از شیوههای سنتی به سمت شیوههای نو در محاکم قضایی استفاده کرد.
خلیلی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است که شیوههای رسیدگی به پروندهها در محاکم قضایی باید برخط شود، لذا از دانشگاهها و مجامع علمی انتظار داریم تا دستاوردهای خود در راستای رسیدگیهای عادلانه را در اختیار دستگاه عدلیه قرار دهند از این رو ارتباط ما با این مجامع میتواند گسترده باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عدالت به معنای قرار دادن هر چیز در جای خود است و زمان و مکان نمیشناسند، بنابراین باید از هر شیوه ای که با طبع بشر سازگار است و ما را به برقراری عدل و رسیدگیهای عادلانه در محاکم سوق میدهد بهره بگیریم.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد:نخستین دادگاه نمادین یا دادگاه شبیه سازی شده (موت کورت) با موضوع قتل را دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ با عنوان “دادگاه نمادین محاکمه عاملان ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی” برگزار کرد.
خلیلی اضافه کرد: شبیهسازی دادگاهها یکی از جذابترین و مهمترین فعالیتهای دانشکدههای حقوق محسوب میشود که در سطح ملی و بینالمللی برگزار و اجرا میشود، لذا دادگاه تمرینی یا دادگاه شبیهسازی شده فعالیتی دانشجویی است که در آن شرکتکنندگان تلاش میکنند فرایند یک دادگاه واقعی را از طریق نوشتن لایحه و دفاعیه و ارائه حضوری این لوایح در برابر قضات یا هیئت داوران اجرا کنند.
گفتنی است، مسابقات ملی «موت کورت» توسط دفتر توانمندسازی و مهارتهای کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با همکاری اندیشکده حقوقی آپلاکو و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و گروه حقوقی شهریار و با حضور ۳۱ تیم از دانشگاههای آزاد سراسر برگزار شد که امروز مرحله نهایی آن با حضور سه تیم شرکت کننده بود.
انتهای پیام/۲۸۲/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews