خرد شدن اراضی؛ مهمترین مشکل جهاد کشاورزی در استان ایلام
خرد شدن اراضی؛ مهمترین مشکل جهاد کشاورزی در استان ایلام

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام با بیان اینکه در حال حاضر خرد شدن اراضی یکی از مشکلات اساسی در حوزه کشاورزی است، گفت: خرد شدن اراضی علاوه بر دردسرهای حقوقی، قضایی، اجتماعی و …کشاورزی را هم به صد سال قبل برمی‌گرداند و باعث نابودی آن می‌شود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، حشمت عزیزان در همایش روز جهانی خاک که در سالن اجتماعات دانشگاه ایلام برگزار شد، با بیان اینکه متولی انجام رسالت ها و ماموریت های خاک، وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: طبق مطالعات به عمل آمده ۷ وزارت و ۷ سازمان ملی هم در این امر همکاری و مشارکت دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام ضمن درخواست استمداد از همه کسانی که در بخش خاک توانایی کمک کنند، افزود: در حال حاضر خرد شدن اراضی یکی از مشکلات اساسی در این زمینه است.

 وی گفت: خرد شدن اراضی علاوه بر اینکه دردسرهای حقوقی قضایی، مشکلات و عواقب اجتماعی برای سازمان به همراه دارد، کشاورزی را هم به صد سال قبل برمی گرداند که نه امکان کشت مکانیزه و نه بهره وری و بهره برداری بهینه وجود خواهد داشت. 

عزیزان با بیان اینکه برای مدیریت آب و خاک و مدیریت عبور اراضی برنامه‌هایی در درست اقدام است، ادامه داد: از تمام اساتید که در این زمینه کارهای پژوهشی مطالعاتی انجام می دهند، درخواست داریم روی این مقوله نیز پژوهش داشته باشند.

رئیس جهاد کشاورزی ایلام به پیشرفت‌ها در کمیسیون رفع تداخلات اراضی نیز اشاره کرد و گفت: در این کمیسیون پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۱ درصد است و امیدواریم با مشخص شدن اراضی کشاورزی، برنامه‌ریزی بهتری برای توزیع نهاده‌ها و الگوی کشت انجام دهیم.

وی با اشاره به لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی جامع در استان و کشور از تمام نهادها و سازمان‌ها خواست تا در زمینه حفاظت از خاک و جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز اقدامات لازم را انجام دهند.

عزیزان گفت: در راستای حفظ اهمیت خاک هرساله در نیمه دوم آذر ماه به عنوان روز ملی خاک نامگذاری شده است.

رئیس جهاد کشاورزی ایلام تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ما با وجود قانون حفاظت خاک، شیوه نامه ها و دستورالعمل های بسیار خوبی در جهت حفظ این منبع ارزشمند غذایی تدوین شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات جهاد کشاورزی استان ایلام در رابطه با حفظ اهمیت خاک اشاره کرد و گفت: اجرای بیش از ۲۶ هزار هکتار سامانه های نوین آبیاری تحت فشار، اجرای طرحهای جامع رودخانه های مرزی سامانه گرمسیری، احیاء اراضی با کرخه جمعا ۷۶۶۹۲ هکتار، احداث کانالهای انتقال آب کشاورزی ۴۱۰ کیلومتر با سطح پوشش حدود ۵۱۱۶ هکتار، در این زمینه انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین ترمیم و لایروبی ۷ رشته از قنوات استان، تجیهز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی و بندهای انحرافی مستقل ۲۰۷۲۵ هکتـار، اجرایی عملیات انتقال آب با لوله ۲۴۸ کیلومتر، ترمیم و مرمت و احداث جاده دسترسی به مزارع ۳۳۵۰ کیلومتر و انجام عملیات اجرایی ۱۵ مورد ایستگاه پمپاژ در سطح استان که بالغ بر ۱۷ هزار هکتاراراضی دیم استان را به آبی تبدیل خواهند نمود، از جمله مهمترین این اقدامات است. 

رئیس جهاد کشاورزی ایلام به برنامه های عملیاتی حوزه خاک در آینده نیز اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات خاکشناسی کامل و دقیق پیش از طراحی و اجرای طرحها، تهیه فایل اطلاعات مکانی (GIS) کلیه طرحهای آب و خاک، تهیه نقشه‌های مدیریت پذیر و ارائه تناسب اراضی، اجرای طرح پایلوت پزشک خاک در استان، ترویج و فعال سازی روند انجام آزمایشات خاک و آب و تشویق و ترویج و دریافت توصیه کودی از مهترین برنامه های پیش بینی شده عملیاتی حوزه خاک در استان ایلام است.

انتهای پیام/۱۸۰/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]