شکوفایی دروازه ورودی ایران به آسیای میانه/ عمان پای کار آمد
شکوفایی دروازه ورودی ایران به آسیای میانه/ عمان پای کار آمد

منطقه آزاد اینچه برون دارای شرایط جغرافیایی ویژه‌ای است که از آن به عنوان یک منطقه راهبردی نام برده می‌شود؛ شرایطی که حالا عمانی‌ها را برای سرمایه‌گذاری در این منطقه ترغیب کرده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، راه‌اندازی منطقه آزاد اینچه‌برون با تلاش دولت شهید رئیسی شتاب خوبی گرفته و با وجود اینکه در دولت‌های قبل از آن، اینچه برون تنها یک مجوز و مصوبه روی کاغذ اما حالا دارای شرایط منحصر به فردی شده است تا جاییکه از آن به عنوان پیشروترین منطقه‌آزاد در دست ایجاد در کشور نام برده می‌شود.

این موضوع را رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم تأکید دارد که منطقه آزاد اینچه برون در دولت سیزدهم و با حمایت‌هایی که وزیر سابق اقتصاد از آن داشت، در مسیر رشد و شکوفایی قرار گرفته است.

اینچه‌برون، منطقه آزاد راهبردی برای ایران

هرچند این منطقه آزاد برای تأمین زیرساخت‌های آب و برق با مشکلاتی مواجه است و انتظار می‌رود که دولت چهاردهم در این زمینه نگاه ویژه‌ای به اینچه برون داشته باشد، اما موقعیت راهبردی این منطقه آزاد برکسی پوشیده نیست.

با توجه به شرایط منطقه‌ای و اعمال فشارها و تحریم‌ها از سوی اروپا  و آمریکا و همچنین با تأکید بر صادرات محور بودن منطقه آزاد اینچه برون، اینجا می‌تواند دروازه ورودی ایران به آسیای میانه و از آنجا تا روسیه و چین باشد. ضمن اینکه این منطقه در راستای پیمان‌های منطقه‌ای مانند بریکس و شانگهای و اوراسیا می‌تواند ایران را به عضوی فعال تبدیل کند و در عین حال اقتصاد کشور را رونق دهد.

شکوفایی دروازه ورودی ایران به آسیای میانه/ عمان پای کار آمد

برخی زیرساخت‌ها مانند دسترسی به گمرک مرزی، خط ریلی و غیره در این منطقه وجود دارد که آن را نسبت به سایر مناطق آزاد، متمایز کرده است. احداث بندرخشک و پایانه غلات و غیره نیز شرایط را برای ایجاد صنایع مختلف در منطقه آزاد اینچه برون فراهم خواهد کرد.

از سوی دیگر منطقه آزاد اینچه برون جزو دو منطقه آزاد تجاری  متصل به ریل در کشور است که شهرک صنعتی در دل آن واقع شده، گمرک مرزی فعال دارد و در کنار فرودگاه گرگان واقع شده است و این مزیت‌ها نشان می‌دهد منطقه آزاد تجاری اینچه برون به طور قطع به  اقتصاد ایران کمک می‌کند.

زمینه حضور سرمایه‌گذاران فراهم می‌شود

رمضانعلی سنگدوینی، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: منطقه آزاد اینچه برون یک منطقه خاص و راهبردی است. وسعت ۱۳ هزار هکتاری این منطقه و دسترسی آن به پورت‌های متنوع حمل و نقل مانند جاده زمینی، ریل، فرودگاه و دریا، واقع شدن پتروشیمی و شهرک هزارهکتاری اترک در دل آن مزیت‌های بی نظیر این منطقه است.

وی گفت: ایران از طریق مرز اینچه برون ( در گلستان) با ترکمنستان و دیگر کشورهای منطقه آسیای میانه تا روسیه و چین ارتباط دارد و این کریدور می‌تواند در کنار ظرفیت ایجاد منطقه آزاد، به کمک اقتصاد کشور بیاید.

رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو مجوزهایی را برای تأمین آب این منطقه آزاد از طریق آب های نامتعارف داده، در خصوص برق نیز مصوبه‌هایی از گذشته وجود دارد که لازم است دولت کمک ویژه‌ای به این منطقه کند.

وی بر لزوم بسترسازی برای جذب سرمایه گذار در این منطقه هم اشاره کرد و افزود: سرمایه گذار به سود و امنیت سرمایه‌گذاری خود فکر می‌کند و ما باید این شرایط را برای آنها فراهم کنیم. ضمن اینکه طبق قانون معافیت‌هایی برای حضور سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد پیش بینی شده است که مشوق‌های خوبی است.

سرمایه‌گذاری عمانی‌ها در دهکده لجستیک منطقه آزاد

با توجه به این ظرفیت‌های و موقعیت راهبردی حالا یک شرکت عمانی برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اینچه برون پیش قدم شده است. درخواست سرمایه‌گذار عمانی (MERAANI TRANSPORTS) برای سرمایه گذاری در دهکده لجستیک منطقه آزاد است.

شکوفایی دروازه ورودی ایران به آسیای میانه/ عمان پای کار آمد

قرارداد سرمایه‌گذاری با عمانی‌ها برای ایجاد پایانه تخلیه و بارگیری غلات و کالاهای اساسی به منظور فعال سازی کریدور شمال  جنوب در شاخه شرقی دریای خزر بوده است. هدف از اجرای این طرح ایجاد امکانات لازم برای صادرات و واردات با کشورهای CIS و روسیه، همچنین امکان ترانزیت از این کشورها به کشورهای حوزه خلیج فارس و هندوستان اعلام شده است.

غلات، سوخت گازوئیل باکیفیت از روسیه و ذغال سنگ، پتاس، شکر و خشکبار از محصولات مهم تجاری در فاز اول طرح خواهد بود که در بازار کشورهایی مثل عراق، افغانستان، پاکستان، ازبکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق حمل ریلی و جاده ای مبادله خواهد شد. در ادامه و فازهای تکمیلی طرح، ایجاد ارزش افزوده محصولات و صنایع تبدیلی و تکمیلی پیش بینی شده است. با احداث این پایانه امکان صادرات کالاهای مورد نیاز کشور های آسیای میانه و روسیه و همچنین صادرات مجدد به میزان ۲میلیون تن از اینچه برون فراهم می‌شود. حجم سرمایه گذاری در فاز اول ۲۵ میلیون دلار و در فازهای تکمیلی طرح به یکصد میلیون دلار خواهد رسید.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]