رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء گفت: جشن رونمایی از کل آثار تفسیر تسنیم آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید و پایان چاپ و نشر آن اسفند امسال در قم برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی امروز در نشست خبری «معرفی دستاوردهای پژوهشی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا» که در این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: اندیشههای والای آیت الله جوادی آملی برای جامعه علمی روشن و هویدا است و این امر نیاز به تبیین دارد.
رئیس بنیاد بین المللی اسرا بیان کرد: پژوهشگران و محققان بر اساس پژوهشهای نوین مسأله محور حرکت میکنند ضمن اینکه نظام پژوهشی امروز مبتنی بر فعالیتهای هدفمند، پرسش و حل مسأله است.
وی ابراز کرد: قبل از اینکه فعالیت پژوهشی انجام شود، باید سلسله مطالعات گسترده و عمیق به سامان رسیده علمی داشته باشیم تا پژوهشگران بر آن اساس فعالیت کنند.
جوادی آملی گفت: پژوهشهای بنیاد بینالمللی اسرا مبتنی بر فرا پژوهش صورت گرفته و این تحقیقها با وسعت علمی و ژرف نگری به سامان رسیده و یک نظام علمی مستقلی پیدا کرده است.
رئیس بنیاد بین المللی اسرا تصریح کرد: اگر پژوهشگر بخواهد تا در خصوص مسألهای پژوهش کند، در وهله نخست باید قابلیت علمی را دیده باشد، جمع بندی کند و برای حل مسأله اقدام کنند ضمن اینکه این مراحل در مرحله فرا پژوهش محقق میشود.
وی با بیان اینکه مسأله فرا پژوهش در اندیشه و تفکر آیت الله جوادی آملی مشهود است، افزود: کتاب آیت الله جوادی آملی با عنوان «ذات الهی» عملاً یک تحقیقی است که بر مبنای فرا پژوهش صورت گرفته و در این مسیر نظرات مختلف کنار یکدیگر قرار گرفته و در اندیشه ایشان مدیریت شده و به عنوان نظر نهایی سامان یافته و منتشر شده است.
جوادی آملی با تصریح بر اینکه پژوهش به معنای حل مسأله است گفت: اگر پژوهشگری فرا پژوهش را سرلوحه خود قرار دهد، میتواند محقق شود و حل مسأله و رفع شبهات را محقق کند.
رئیس بنیاد بین المللی اسرا اذعان کرد: فعالیتهای پژوهشی این بنیاد توسط سه پژوهشکده «فقه و اصول»، «کلام و حکمت فلسفه» و «تفسیر و عترت» انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: قرآن یک پهنه دشت عظیم معرفی است که در همه زمینهها سخن گفته و تبیین آن نیازمند تفسیر مناسب است.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء گفت: جشن رونمایی از کل آثار تفسیر تسنیم آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید و پایان چاپ و نشر آن اسفند امسال در قم برگزار خواهد شد.
جوادی آملی خاطرنشان کرد: تفسیر تسنیم ۸۰ جلدی است و در آن مطالعات عمیق و گسترده ای در همه زمینه های تفسیری در آن اتفاق افتاد تا اطلاعات به عنوان زیرساخت پژوهش تفسیری قرآن به پژوهشگران ارائه شود.
وی بیان کرد: مدیریت علمی یکی از عمده ترین مسایلی است که در شان آیت الله جوادی آملی است و ایشان نظرات مختلف را دسته بندی و جمع بندی کرده است و کارکرد پژوهشگران در مورد تفسیر تسنیم نیز به نظر نهایی ایشان رسیده و این نوعی فرا پژوهش است.
وی با اشاره به این که کار روی تفسیر تسنیم برترین فعالیت پژوهشی و فرا پژوهشی بنیاد اسراء برشمرده می شود گفت: آن چه در زمینه مباحث تفسیری اهل تسنن و شیعه با رویکردهای حدیثی، روایی، فلسفی، کلامی و عرفانی است در قالب این تفسیر به دست جامعه اسلامی رسید و اتفاق بسیار مبارکی است.
رئیس بنیاد اسراء افزود: همزمان با اتمام تفسیر تسنیم، تحقیق آن نیز به پایان رسید و این امر جالب توجه است که تدریس و تحقیق که دو فرآیند طولانی است با هم به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: دوم اسفند ماه در همایشی که ریاست آن را مدیر حوزه های علمیه بر عهده خواهد داشت جشن علمی و فرهنگی پایان تفسیر تسنیم که ۸۰ جلدی است برگزار خواهد شد.
جوادی آملی با اشاره به این که اندیشه های والای آیت الله عبدالله جوادی برای جامعه علمی کشور روشن است گفت: در زمینه تفسیر تسنیم، محققان بنیاد اسراء حضور داشتند و آثار مختلفی توسط سه پژوهشکده این بنیاد جمع بندی شده و با اشراف مستقیم آن مرجع تقلید به چاپ رسیده است و کار عمده بررسی تحقیقات انجام شده و نظرات اصلاحی مستقیما بر عهده آیت الله جوادی آملی بوده است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews