‌مدیریت شهری چگونه باید به حوزه مساجد ورود کند؟
‌مدیریت شهری چگونه باید به حوزه مساجد ورود کند؟

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی ورود شهرداری به مساجد شبانه‌روزی در سال‌های گذشته، گفت: ورود مدیریت شهری به چنین مسائلی نیازمند آسیب‌شناسی و ارائهٔ سازوکار مشخص است.

– اخبار استانها –

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، راهکارهای حمایت نظام‌مند شهرداری تبریز از مساجد باحضور روح‌الله رشیدی رییس، احد صادقی نایب رییس، محمدحسن اسوتچی دبیر، حکیمه غفوری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در یک‌صدوبیست‌وهفتمین جلسهٔ کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در ساختمان شورا بررسی شد.

روح‌الله رشیدی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص وقایع اخیر سوریه، اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد اتفاق خاص سوریه بودیم که جدای از نشان دادن تصویر خاص آن اتفاق، فقدان تحلیل در خواص و بطن جامعه، مشهود بود که همه منتظر تحلیل رهبر انقلاب بودند.

وی ادامه داد: سنت‌های انقلاب مبتنی‌بر مرکزیت و محوریت مساجد بوده و بنابر فرمایش امام خمینی (ره) مساجد به عنوان ستاد مسلمین هستند که باید نقش آنان در جامعه نمود داشته باشد و پایگاهی برای عقل‌ورزی، اندیشه‌ورزی، طراحی و تدبیر برای تمام امور جامعه مسلمین باشد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به بیانات روشنگرانه مقام معظم رهبری، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود پس از وقایع سوریه، تبیینی شاخص و مبتنی‌بر جزئیات از وقایع مطرح کردند و روشنگر و امیدبخش بود.

رشیدی ادامه داد: در همین راستا، باید نقش مساجد به عنوان ستاد مسلمین حایزاهمیت باشد تا در چنین شرایطی نقش خود را ایفا کند.

وی افزود: کار فرهنگی، کارهای تبلیغاتی نیست بلکه باید ریشه در ارتباطات اجتماعی داشته باشد تا در مقاطع حساس تاریخی، رسالت خود را انجام دهد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: هیچ نهادی متولی تام و تمام مساجد نیست و نیاز است تا تمام نهادهای مسئول، عالمانه و اندیشمندانه به مسئلهٔ مساجد ورود کنند.

رشیدی با اشاره به این‌که شهرداری تبریز نیز وظایف قانونی در حوزهٔ رسیدگی به مساجد دارد، گفت: اگرچه که شهرداری متولی اصلی مساجد نیست اما شهرداری مکلف است براساس‌ یک سری ظرفیت‌ها در حوزهٔ مساجد، حمایت و پشتیبانی کند.

وی ادامه داد: شهرداری مناطق در حوزه زیرساختی و نرم‌افزاری، ناگزیر از ارتباط با مساجد هستند و دغدغه ما تولیت شهرداری در حوزه مساجد نیست بلکه باید در حد تکالیف قانونی به حوزهٔ مساجد ورود کند.

در ادامه، احد صادقی، نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی ورود شهرداری به مساجد شبانه‌روزی در سال‌های گذشته، گفت: ورود مدیریت شهری به چنین مسائلی نیازمند آسیب‌شناسی و ارائهٔ سازوکار مشخص است.

وی اظهار کرد: محوریت‌زدایی از مساجد مسئله‌ای است که در جامعه با آن مواجه شده‌ایم درحالی‌که مسجد همواره سنگر اصلی کنشگران اجتماعی جامعه مسلمان بوده است.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مسئله اصلی شهرداری با اداره‌کل اوقاف و امور خیریه در خصوص مساجد، در حوزهٔ مسائل حقوقی و املاک است.

صادقی خاطرنشان کرد: مطالعه بیشتر و دقیق‌تری باید نسبت‌به مساجد صورت بگیرد چراکه مساجد همواره نقش محوری در کنش‌های اجتماعی داشته‌اند و جای خالی نهادهای فرهنگی و اجتماعی را پر کرده‌اند.

وی با اشاره به این‌که متولیان مساجد، متولی‌گری خود را از یاد برده‌اند، گفت: حوزه‌های علمیه محور اصلی مساجد هستند که باید نیروهای متخصص تربیت کنند و باید بر مسئلهٔ نظارت بر متولیان مساجد توجه ویژه شود.

در ادامه، حکیمه غفوری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ائمه جماعت باید به جامعه محتوای فکری ارائه دهند و برای این مسئله نیاز است که این روحانیون، موضوع‌محور پیش بروند و اتاق فکری برای این مسئله ایجاد شود.

وی ادامه داد: دوری از مساجد موجب تضعیف باورهای دینی در جامعه می‌شود و نیاز است که تشکل‌های فعال در یک قالب قرار بگیرند و پیگیر فعالیت‌های انجام‌گرفته در حوزهٔ مساجد باشند.

در ادامه، روح‌الله دهقان‌نژاد، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه ساختار مساجد تغییر کرده و ساختار اداری در مساجد، آسیب‌زا بوده است، گفت: باید از تبدیل مساجد به محیط اداری جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: مساجد همواره منشأ خیر و برکت بوده‌اند و باید پس از این نیز، به رسالت اجتماعی و فرهنگی خود عمل کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کمیته خارج از شمول در هر منطقه، از بابت بحث عمرانی به مساجد کمک می‌کند که می‌تواند با مدیریت واحد، این کمک‌های مالی را مدیریت کرد.

در ادامه، روح‌الله رشیدی با اشاره به اینکه مساجد باید متناسب با نیازهای جامعه حرکت کنند، گفت: حرکت و رویکرد مسجد جامعه مسلمین متناسب با نیازهای جامعه، سرفصل مهمی است که باید در جامعه‌ محور تحول باشد.

وی ادامه داد: باتوجه به هزینه‌کرد کلان شهرداری، باید مشخص شود که انتظار ما از نقش فرهنگی و اجتماعی مسجد چیست.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نقش امام جماعت مسجد، نقش سابق نیست که باید به این مسائل دامن زده شود و حتی بحث و مجادله درخصوص نقش مساجد، صورت بگیرد‌.

رشیدی ادامه داد: اطلس نیازهای مساجد با راهبری عقل جمعی باید تدوین شود چراکه ما نیاز به چراغ روشن مساجد داریم.

وی تأکید کرد: مسئله توجه به مساجد باید در مبانی جامع برنامه شورا و شهرداری مطرح باشد و در برنامه سال آتی ردپای مسجد باشد.

در ادامه، مسائل مربوط به “هاتف‌شهر” در این جلسه بررسی شد.

روح‌الله رشیدی بر ضرورت تصمیم‌گیری برای تجاری شدن یا ساختارمند شدن مجموعه هاتف‌شهر تأکید کرد و گفت: مباحث مختلفی درباره فعالیت این مجموعه بحث شده و مجموعه “هاتف‌شهر” یکی از منابع درآمدی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز است.

وی با تأکید بر اینکه نیاز است شهرداری به این مسئله، ورود کند و پیشنهادهایی درخصوص نحوه‌ مدیریت “هاتف‌شهر” داشته باشد، گفت: بخش سودآور این مجموعه چاپ اوراق اداری است که باید به آن توجه شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: محیط مجموعه “هاتف‌شهر” استاندارد برای چاپخانه نیست و باید مناسب‌سازی شود.

رشیدی با انتقاد از هزینه‌های گزاف چاپ بنر توسط زیرمجموعه‌های شهرداری تبریز، گفت: وضعیت مصرف بنر در شهرداری باید متوقف شود چراکه بودجه نهاد فرهنگی، صرف چاپ بنر می‌شود و ۷۰ درصد این هزینه‌ها اضافه است و تنها در صورت ضرورت باید استفاده شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]